Connect with us

EVENIMENT

Director din cadrul Agenției Domeniile Statului, cercetat pentru trafic de influență într-un dosar DNA, în arest la domiciliu

Publicat

dna
Arhivă foto

Ionel Marius Nuță, directorul Direcției Control, Reprezentanțe Teritoriale și Comunicare din cadrul Agenției Domeniile Statului (ADS), se află în prezent în stare de arest la domiciliu, fiind cercetat pentru trafic de influență într-un dosar deschis de DNA.

Marius Ionel Nuță, director al Direcției Control, Reprezentanțe Teritoriale și Comunicare din cadrul ADS, este cercetat în stare de arest la domiciliu, pentru comiterea infracțiunii de trafic de influență.

În acordul de recunoaștere a vinovăției, procurorii au reținut că în perioada ianuarie – martie 2023, inculpatul Nuță ar fi pretins, pentru el și pentru alte persoane, de la un om de afaceri (martor în cauză), suma totală de 350.000 euro pentru „a-l ajuta” pe acesta din urmă să încheie cu ADS un contract de arendă pentru o suprafață de 650 ha de teren agricol, situat într-o comună din județul Giurgiu.

În contul aceleiași sume de bani, inculpatul i-ar mai fi promis omului de afaceri că îl va sprijini să concesioneze respectiva suprafață de teren pe o perioadă de 20 de ani, cu posibilitatea prelungirii pe încă 10 ani.

În acest context, martorul i-ar fi remis lui Marius Ionel Nuță suma de 90.000 lei, ce reprezenta o primă tranșă din suma pretinsă inițial.

Ulterior, cu toate „eforturile” depuse de inculpat, licitația privind arendarea terenului respectiv a fost câștigată de o altă persoană.

În prezența avocatului, Marius Ionel Nuță a declarat expres că recunoaște comiterea faptei reținute în sarcina sa, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mișcare acțiunea penală și este de acord cu felul și cuantumul pedepsei aplicate, precum și cu forma de executare a acesteia, respectiv 3 (trei) ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 4 (patru) ani.

Dosarul de urmărire penală, împreună cu acordul de recunoaștere a vinovăției, au fost înaintate la Tribunalul București.

(sursa: Mediafax)

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Construirea unui nou cimitir la Alba Iulia. Ce capacitate va avea și cât va costa. Acord de mediu, solicitat la APM Alba

Publicat

construirea unui nou cimitir la alba iulia. ce capacitate va

Construirea unui nou cimitir la Alba Iulia. Reprezentanții Arhiepiscopiei Ortodoxe din Alba Iulia au solicitat recent Agenției pentru Protecția Mediului Alba emiterea acordului de mediu pentru un proiect ce vizează înființarea unui nou cimitir municipal, pe un teren cu o suprafață de peste 4 hectare, aflat în zona cartierului Bărăbanț. Potrivit documentației, noul cimitir va avea o capacitate de peste 10.000 de locuri de înhumare. 

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Alba a…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO: Sfântul Gheorghe, purtătorul de biruință, sărbătorit de Biserică în 23 aprilie. Semnificații pentru credincioși

Publicat

video: sfântul gheorghe, purtătorul de biruință, sărbătorit de biserică în

Sfântul Gheorghe: purtătorul de biruință, este sărbătorit de Biserică în 23 aprilie. Această sărbătoare aduce în atenția credincioșilor o serie de semnificații din viața sfântului.

Este unul dintre cei mai cunoscuți apărători ai creștinismului. De asemenea, este considerat patronul spiritual al militarilor din forţele terestre.

Sfântul Gheorghe, a fost fiu de părinţi creştini vestiţi. A învăţat buna credinţă din copilărie. Tatăl său a fost omorât pentru…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Lansare de carte Gaudeamus Cluj. „Despre iubire ca fapt divers. În sala pașilor pierduți”, autori Daniela și Felix Ostrovschi

Publicat

felix 1.jpg

O nouă carte aparținând istoricului Felix Ostrovschi va fi lansată în cadrul Târgului de Carte „Gaudeamus” din Cluj-Napoca, în ziua de joi, 25 aprilie, la ora 15.

Deja suntem familiarizați cu modul de abordare a recuperării trecutului de către istoricul Felix Ostrovschi care ne-a convins, de altfel, prin cele trei volume deja publicate, „Faptul divers în Clujul interbelic”, „Cartierele Clujului în anul 1937” și „Vremea vremurilor. Oameni sub povara…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Șapte elevi de la Liceul de Arte din Alba Iulia au obținut premii importante la Olimpiada națională de interpretare 2024

Publicat

Șapte elevi de la liceul de arte din alba iulia

Șapte elevi de la Liceul de Arte din Alba Iulia au obținut premii importante la Olimpiada națională de interpretare și studii teoretice muzicale din anul 2024. Aceștia au participat la faza națională de la Craiova, în perioada 17-21 aprilie.

Rezultatele obținute de elevii Liceului de Arte ”Regina Maria” din Alba Iulia au fost prezentate de reprezentanții unității de învățământ.

Este vorba despre Olimpiada Națională de Interpretare Instrumentală, Vocală și Studii…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe