EVENIMENT
Director din cadrul Agenției Domeniile Statului, cercetat pentru trafic de influență într-un dosar DNA, în arest la domiciliu

Ionel Marius Nuță, directorul Direcției Control, Reprezentanțe Teritoriale și Comunicare din cadrul Agenției Domeniile Statului (ADS), se află în prezent în stare de arest la domiciliu, fiind cercetat pentru trafic de influență într-un dosar deschis de DNA.
Marius Ionel Nuță, director al Direcției Control, Reprezentanțe Teritoriale și Comunicare din cadrul ADS, este cercetat în stare de arest la domiciliu, pentru comiterea infracțiunii de trafic de influență.
În acordul de recunoaștere a vinovăției, procurorii au reținut că în perioada ianuarie – martie 2023, inculpatul Nuță ar fi pretins, pentru el și pentru alte persoane, de la un om de afaceri (martor în cauză), suma totală de 350.000 euro pentru „a-l ajuta” pe acesta din urmă să încheie cu ADS un contract de arendă pentru o suprafață de 650 ha de teren agricol, situat într-o comună din județul Giurgiu.
În contul aceleiași sume de bani, inculpatul i-ar mai fi promis omului de afaceri că îl va sprijini să concesioneze respectiva suprafață de teren pe o perioadă de 20 de ani, cu posibilitatea prelungirii pe încă 10 ani.
În acest context, martorul i-ar fi remis lui Marius Ionel Nuță suma de 90.000 lei, ce reprezenta o primă tranșă din suma pretinsă inițial.
Ulterior, cu toate „eforturile” depuse de inculpat, licitația privind arendarea terenului respectiv a fost câștigată de o altă persoană.
În prezența avocatului, Marius Ionel Nuță a declarat expres că recunoaște comiterea faptei reținute în sarcina sa, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mișcare acțiunea penală și este de acord cu felul și cuantumul pedepsei aplicate, precum și cu forma de executare a acesteia, respectiv 3 (trei) ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 4 (patru) ani.
Dosarul de urmărire penală, împreună cu acordul de recunoaștere a vinovăției, au fost înaintate la Tribunalul București.
(sursa: Mediafax)
EVENIMENT
Roxana Bizău de la Colegiul Militar ”Mihai Viteazul” din Alba Iulia, la faza naţională a Olimpiadei de Limba și Literatura Română

Eleva Roxana Bizău din clasa a XII-a a Colegiului Național Militar ”Mihai Viteazul” din Alba Iulia a reușit să se califice la faza naţională a Olimpiadei de Limba și Literatura Română.
Ea a luat premiul II la etapa județeană a Olimpiadei de Limba și literatura română și s-a calificat mai departe.
Astfel, Colegiul Naţional Militar ,,Mihai Viteazul” Alba Iulia are două calificări la faza naţională a Olimpiadei de Limba și Literatura Română obținute de Alexia…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
Măcelarii de elită ai României, apreciați de juriul Campionatului Mondial de la Paris.Clujul va găzdui o competiție de măiestrie

„Măcelarii de Elită” ai României au marcat un debut remarcabil la World Butchers’ Challenge 2025, impresionând juriul și participanții cu tehnica și pasiunea lor. Deși nu a urcat pe podium, România a lăsat o impresie puternică.
Echipa „Măcelari de Elită” și-a încheiat prima participare la World Butchers’ Challenge (WBC) 2025, Campionatul Mondial al Măcelarilor la Paris, cu un impact semnificativ asupra comunității internaționale a măcelarilor,…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
O judecătoare de la Curtea de Apel Alba Iulia s-a pensionat. Decretul, semnat de președintele Bolojan

O judecătoare de la Curtea de Apel Alba Iulia s-a pensionat. Este vorba despre Florina-Ionela Pop, de la Secția de Contencios Administrativ și Fiscal.
Decretul a fost semnat miercuri de președintele interimar Ilie Bolojan.
Tot miercuri au mai fost eliberați din funcție și alți magistrați din țară:
- Decret privind eliberarea din funcția de judecător a doamnei Pop Florina-Ionela la Curtea de Apel Alba Iulia -pensionare;
- Decret privind eliberarea din funcția de judecător a…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
DiscoverEU 2025: Cum să călătorești GRATUIT cu trenul prin Europa. Aproape 1.500 de tineri români pot obține un loc în program

DiscoverEU 2025: 1.485 de tineri din România vor avea oportunitatea să exploreze Europa călătorind cu trenul. Comisia Europeană oferă în cadrul acestei runde 36.000 de permise de călătorie.
Sunt eligibili să se înscrie tinerii născuți între 1 iulie 2006 (inclusiv) și 30 iunie 2007 (inclusiv), rezidenți într-un stat membru UE sau într-o țară terță asociată la programul Erasmus+ (Islanda, Liechtenstein, Macedonia de Nord, Norvegia, Serbia și Turcia).
Potrivit unui…
Citește mai mult pe Alba24.ro