EVENIMENT
Director din cadrul Agenției Domeniile Statului, cercetat pentru trafic de influență într-un dosar DNA, în arest la domiciliu
Ionel Marius Nuță, directorul Direcției Control, Reprezentanțe Teritoriale și Comunicare din cadrul Agenției Domeniile Statului (ADS), se află în prezent în stare de arest la domiciliu, fiind cercetat pentru trafic de influență într-un dosar deschis de DNA.
Marius Ionel Nuță, director al Direcției Control, Reprezentanțe Teritoriale și Comunicare din cadrul ADS, este cercetat în stare de arest la domiciliu, pentru comiterea infracțiunii de trafic de influență.
În acordul de recunoaștere a vinovăției, procurorii au reținut că în perioada ianuarie – martie 2023, inculpatul Nuță ar fi pretins, pentru el și pentru alte persoane, de la un om de afaceri (martor în cauză), suma totală de 350.000 euro pentru „a-l ajuta” pe acesta din urmă să încheie cu ADS un contract de arendă pentru o suprafață de 650 ha de teren agricol, situat într-o comună din județul Giurgiu.
În contul aceleiași sume de bani, inculpatul i-ar mai fi promis omului de afaceri că îl va sprijini să concesioneze respectiva suprafață de teren pe o perioadă de 20 de ani, cu posibilitatea prelungirii pe încă 10 ani.
În acest context, martorul i-ar fi remis lui Marius Ionel Nuță suma de 90.000 lei, ce reprezenta o primă tranșă din suma pretinsă inițial.
Ulterior, cu toate „eforturile” depuse de inculpat, licitația privind arendarea terenului respectiv a fost câștigată de o altă persoană.
În prezența avocatului, Marius Ionel Nuță a declarat expres că recunoaște comiterea faptei reținute în sarcina sa, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mișcare acțiunea penală și este de acord cu felul și cuantumul pedepsei aplicate, precum și cu forma de executare a acesteia, respectiv 3 (trei) ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 4 (patru) ani.
Dosarul de urmărire penală, împreună cu acordul de recunoaștere a vinovăției, au fost înaintate la Tribunalul București.
(sursa: Mediafax)
21 noiembrie: Ziua Mondială a Salutului. Este o sărbătoare internațională celebrată anual la această dată, care promovează importanța salutului ca un gest simplu, dar puternic, ce poate aduce oamenii mai aproape unii de alții, indiferent de cultură sau naționalitate.
Ziua Mondială a Salutului a fost lansată pentru prima dată în anul 1973 de către Brian W. McCormack, un om de afaceri din Statele Unite, cu scopul de a…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
Nelu Varga (CFR Cluj) l-a ÎMPRUMUTAT cu bani pe Mircea Geoană. „Suntem prieteni, l-am AJUTAT ca om”
Nelu Varga, patronul echipei de fotbal CFR Cluj, l-a împrumutat pe candidatul independent la prezidențiale Mircea Geoană cu o sumă de sub 100.000 de euro. Omul de afaceri clujean a explicat că Geoană i-a promis că îi va returna banii în decembrie 2024 și că l-a împrumutat în virtutea prieteniei pe care o au de zeci de ani, scrie Context.ro. Oare banii împrumutați lui Geoană sunt din cele peste 60 de milioane de euro pe care Varga i-a luat, la rândul său, cu împrumut de la…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Analiză UBB a antreprenoriatului din România. Daniel David: Politicienii au intenții bune, dar trebuie evitate extremele
Situația antreprenoriatului din România a fost analizată de o echipă de cercetători de la FSEGA din cadrul UBB. Rezultatele arată că peste 63% dintre români consideră că există condiții favorabile pentru a începe o afacere în zona în care locuiesc
O echipă de cercetători de la Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor (FSEGA) din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) a lansat miercuri, 20 noiembrie, Raportul de țară…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Ninge în Apuseni și Șureanu: La munte, iarna a venit din 20 noiembrie. Imagini surprinse de camerele video de pe pârtiile de schi
În seara de 20 noiembrie 2024, prima ninsoare s-a așternut peste Munții Apuseni și Munții Șureanu. Imaginile capturate de camerele live din Arieșeni și Șureanu arată pârtii și împrejurimi acoperite de zăpadă, pregătind terenul pentru activitățile specifice sezonului rece.
Prognozele meteo indică faptul că temperaturile scăzute din zonă vor continua, ceea ce poate favoriza acumularea zăpezii și pregătirea…
Citește mai mult pe Alba24.ro