Connect with us

EVENIMENT

Director în Ministerul Educației, trimis în judecată de procurorii DNA. Pentru ce a primit șpagă peste 340.000 de euro

Publicat

mita
fotografie cu caracter ilustrativ

Horia Palmer-Hîrtopanu, director în Ministerul Educației, a fost trimis în judecată de procurorii DNA. Acesta este acuzat că a cerut și primit peste 340.000 euro de la administratorul unei firme, în schimbul unui contract de construire a unei grădinițe.

Procurorii DNA Brașov au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a lui Palmer-Hîrtopanu Horia, la data faptelor director al Unității de Management al Proiectelor pentru Modernizarea Rețelei Școlare și Universitare, aflată în subordinea Ministerului Educației, pentru luare de mită, în formă continuată, și spălare de bani, în formă continuată.

Sub control judiciar a fost trimisă în judecată o inculpată pentru spălare de bani în formă continuată, iar în stare de libertate un inculpat, persoană fără calitate specială, pentru tăinuire în formă continuată.

Conform rechizitoriului, în perioada 2017-2020, Palmer-Hîrtopanu Horia ar fi pretins și ar fi primit sume de bani și alte foloase necuvenite în valoare totală de aproximativ 340.000 euro și 18.749 lei, de la administratorul unei firme, în schimbul atribuirii și pentru derularea în bune condiții a unor contracte de lucrări, legate de construirea unor grădinițe în cadrul Proiectului privind Reforma Educației Timpurii în România.

O parte a foloaselor primite ca mită de către Palmer ar fi constat în lucrări de forare a unui puț și de construire a instalației de alimentare cu apă, care au fost executate în curtea locuinței sale situate într-un oraș din imediata vecinătate a Capitalei.

Director în Ministerul Educației, trimis în judecată de procurorii DNA. Inculpatul ar fi obținut sume de bani consistente ca urmare a săvârșirii unor infracțiuni de corupție

„În intervalul 2016-aprilie 2021, inculpatul ar fi obținut sume de bani consistente ca urmare a săvârșirii unor infracțiuni de corupție, din care, prin diverse operațiuni bancare, ar fi inserat în circuitul financiar legal sumele de aproximativ 228.676 euro și 191.900 lei, folosite pentru a achiziționa diferite bunuri (imobile și autoturisme de lux), unele pe numele unor persoane apropiate (printre care și inculpata cercetată în prezenta cauză sub control judiciar).

Toate acestea ar fi fost făcute pentru a ascunde și disimula originea ilicită a sumelor de bani cu care au fost achiziționate, precum și a titularului dreptului de proprietate asupra acestora.

În același context, în perioada ianuarie – septembrie 2022, cel de-al treilea inculpat ar fi primit, spre păstrare, de la Palmer-Hîrtopanu Horia sumele de 52.700 lei și 15.305 euro ce au fost descoperite de procurorii anticorupție cu ocazia percheziției domiciliare, știind că acestea ar fi provenit din săvârșirea unor fapte prevăzute de legea penală, cel mai probabil de corupție”, transmite DNA.

Au fost dispuse măsuri asigurătorii, iar dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Ilfov cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză.

(sursa: Mediafax)

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

ANALIZĂ. Radu Georgescu: Leul rezistă la presiunile populist-electorale

Publicat

1714452639 bani lei pixabay e1663503847879.jpg

Banca Națională trebuie să facă în continuare eforturi pentru a înlătura o parte din presiunile create asupra pieței valutare și monetare, cât și a economiei românești de politicile populiste ale PSDNL, într-un an super-electoral.

Pentru a-și mulțumi bazinul electoral, alianța pare decisă să ridice pragul deficitului bugetar la 6,9 – 7%, mult peste cei 5% prevăzut la sfârșitul anului trecut.

Evoluție crescătoare a prețului în construcții

În…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

ELECTRICA (DEER): Întreruperi de curent în Sebeș și în alte localități din județul Alba. Lucrări programate până în 14 mai

Publicat

electrica (deer): Întreruperi de curent în sebeș și în alte

ELECTRICA (DEER): Întreruperi de curent în Alba. Electrica – Distribuție Energie Electrică România – Transilvania Sud anunță programul lucrărilor de întreținere a rețelei. 

Furnizarea energiei electrice va fi întreruptă temporar pe străzi din Sebeș și din alte localități din județ.

ELECTRICA (DEER): Întreruperi de curent în localități din județul Alba

Miercuri, 8 mai

  • Sebeș, străzile Nicolae Iorga, Aleea Parc, Radu Stanca, Sava Henția – orele…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Monedă aniversară, lansată de BNR: 20 de ani de la aderarea României la NATO

Publicat

monedă aniversară, lansată de bnr: 20 de ani de la

Monedă aniversară, lansată de BNR: Banca Națională a României lansează în circuitul numismatic o monedă din argint și o monedă din tombac cuprat cu tema 20 de ani de la aderarea României la NATO.

Aversul monedei din argint prezintă Palatul Parlamentului, locul unde s-a ratificat tratatul de aderare a României la NATO, inscripția în arc de cerc „ROMANIA”, valoarea nominală „10 LEI”, stema României și anul de emisiune „2024”.

Aversul monedei din tombac cuprat…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Lunea Mare, ziua în care începe Săptămâna Patimilor. Semnificații, TRADIȚII și obiceiuri

Publicat

paste pixabay.webp.webp

Azi e Lunea Mare, ziua în care începe Săptămâna Patimilor, săptămâna premergătoare Paștilor, în care creștinii se pregătesc pentru întâmpinarea sărbătorii Învierii Domnului.

Săptămâna Patimilor este o săptămână plină de tradiții și obiceiuri la creștini, scrie Alba24.ro.

La biserică, în Lunea Mare se citește istoria lui Iosif cel preafrumos, patriarhul din Vechiul Testament în care Biserica a văzut preînchipuirea lui Hristos.

Acasă…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe