Connect with us

ACTUALITATE

Directorii de școli și licee nu mai pot deține funcții politice într-un partid. Proiect adoptat tacit în Camera Deputaților

Publicat

joc curtea scolii

Directorii și directorii adjuncți din unitățile de învățământ preuniversitar nu pot deține, pe perioada exercitării mandatului, funcții de conducere în cadrul unui partid politic, prevede un proiect de lege adoptat tacit de Camera Deputaților, în calitate de primă cameră sesizată, informează ziarul Alba24.ro.

Proiectul de lege propune modificarea Legii educaţiei naţionale nr.1/2011 şi prevede că „directorul şi directorul adjunct din unităţile de învăţământ preuniversitar nu pot deţine, pe perioada exercitării mandatului, funcţii de conducere în cadrul unui partid politic, la nivel local, judeţean sau naţional”.

Proiectul a primit un raport de respingere de la comisia de specialitate, însă nu a întrunit numărul de voturi necesare pentru a fi respins în şedinţa Camerei Deputaţilor din 15 octombrie. Termenul pentru dezbatere şi vot final, stabilit la data de 18 octombrie, a fost depăşit iar iniţiativa legislativă a fost adoptată tacit.

„Propunerea legislativă are ca obiect de reglementare modificarea art. 257 din Legea educaţiei naţionale nr.1/2011, cu modificările şi completările ulterioare, în sensul ca directorul şi directorul adjunct din unităţile de învăţământ preuniversitar să nu poată deţine, pe perioada exercitării mandatului, funcţii de conducere în cadrul unui partid politic la nivel local, judeţean sau naţional”, se precizează în raportul Comisiei pentru învăţământ.

Comisia a propus respingerea propunerii legislative, deputaţii argumentând că „regimul incompatibilităţilor care pot surveni în exercitarea funcţiilor de conducere din sistemul de învăţământ preuniversitar ar trebui reglementat prin completarea Legii nr. 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei”.

Potrivit inițiatorilor, proiectul urmărește „depolitizarea funcţiilor de conducere de la nivelul unităţilor şcolare, care va genera o serie de beneficii”.

Proiectul de lege urmează să fie dezbătut şi votat şi de Senat, care este Cameră decizională.

Sursa: Alba24.ro

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Leul românesc a crescut luni față de euro, după victoria lui Nicușor Dan. Ce urmează din punct de vedere economic

Publicat

„beneficiarii” veniturilor de lux sau milionarii de la stat ai

Publicitate

Leul românesc a crescut luni față de euro. Este cea mai mare creștere din ultimii 3 ani și este pusă pe seama faptului că Nicușor Dan a câștigat alegerile prezidențiale, scrie alba24.ro

EUR/RON scade cu până la 1,2%, cel mai mult din octombrie 2022, la 5,0437.
USD/RON scade cu până la 1,2%, la 4,4966.
”Nicușor Dan a câștigat alegerile prezidențiale cu un rezultat simbolic, care păstrează România pe parcursul pro-european.

Totuși, nu…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Biroul Electoral Central a centralizat, până la ora 9:00, datele venite din 99,89% din totalul secțiilor de votare

Publicat

biroul electoral central a centralizat, până la ora 9:00, datele

Publicitate

Biroul Electoral Central a centralizat, până luni dimineața, la ora 9:00, datele venite din 99,89% din totalul secțiilor de votare.

Conform acestora, primarul Capitalei, Nicușor Dan, candidat independent, a obținut, la cel de-al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidențiale, un număr de 6.165.741 voturi (53,61%), iar contracandidatul său, liderul AUR George Simion – 5.335.752 de voturi (46,39%).

Din totalul de 19.945 de secții de votare au fost…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

ANM: Procesele de dezvoltare ale culturilor de primăvară se vor desfășura mai lent în zonele depresionare în nord și centru

Publicat

anm: procesele de dezvoltare ale culturilor de primăvară se vor

Publicitate

Ritmurile de vegetație la speciile de câmp și pomi-viticole vor avea o evoluție în general normală pe majoritatea suprafețelor agricole, pe parcursul următoarelor zile, iar în zonele depresionare din nordul și centrul țării procesele de creștere și dezvoltare ale culturilor de primăvară se vor desfășura ușor mai lent, potrivit prognozei agrometeorologice emisă de Administrația Națională de Meteorologie (ANM), valabilă până pe 23…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

CALENDAR ORTODOX 2025: Sfântul Sfinţit Mucenic Patrichie, Episcopul Prusei, şi cei împreună cu el

Publicat

calendar ortodox 2025: sfântul sfinţit mucenic patrichie, episcopul prusei, şi

Publicitate

Sfântul Patrichie a trăit în secolul al 4-lea după Hristos şi a fost Episcop în Prusa. Acest oraş avea izvoare de ape fierbinţi şi era situat pe malul dinspre Asia al Mării Negre, din ţinutul Bitiniei. Acolo, mulţime de bolnavi veneau să se vindece de bolile lor.

Pentru că ţinutul era foarte populat şi căutat de oameni, romanii, în timpul lui Iulian Apostatul (361-363), au aşezat o capişte şi o statuie a lui Esculap, în semn de mulţumire…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe