Connect with us

EVENIMENT

Directorul OMS: Reformele în vederea pregătirii pentru următoarea pandemie nu trebuie întârziare

Publicat

teste covid coronavirus 1000x600.jpg
Arhivă foto

Potrivit Reuters, directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) a cerut statelor membre, într-o declarație emisă luni, să efectueze reformele necesare pentru a se pregăti în fața viitoarelor pandemii și să își respecte angajamentul anterior de a spori finanțarea agenției sanitare a ONU.

Vorbind la reuniunea anuală a OMS, la Geneva, la câteva săptămâni după încheierea stării de urgenţă la nivel mondial asociată COVID-19, Tedros Adhanom Ghebreyesus a declarat că este momentul ca negocierile pentru prevenirea următoarei pandemii să avanseze.

„Această problemă nu poate fi evitată”, a spus directorul OMS într-un important discurs adresat statelor membre ale organizaţiei, avertizând că următoarea pandemie ar putea oricând să „bată la uşă”.

„Dacă nu facem modificările care trebuie făcute, atunci cine o va face? Şi dacă nu le facem acum, atunci când?” a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Reuniunea anuală a OMS, care se desfăşoară timp de zece zile şi coincide cu aniversarea a 75 de ani de la înfiinţarea OMS, va aborda subiectul provocărilor sanitare globale, inclusiv reacţia la viitoarele pandemii.

Cele 194 de state membre ale OMS negociază în prezent reforme la normele obligatorii care stabilesc obligaţiile acestora în eventualitatea unei urgenţe globale de sănătate şi, de asemenea, schiţează un tratat mai cuprinzător privind pandemiile, care urmează să fie ratificat anul viitor.

Directorul OMS: Reformele în vederea pregătirii pentru următoarea pandemie nu trebuie întârziare. Ţările urmează, de asemenea, să dezbată luni bugetul OMS pe 2024-2025

„Un angajament din partea acestei generaţii (printr-un acord privind pandemiile) este important, pentru că această generaţie este cea care a văzut cât de îngrozitor poate fi un mic virus”, a spus directorul OMS.

Ţările urmează, de asemenea, să dezbată luni bugetul OMS pe 2024-2025, care include majorări ale taxelor anuale ale statelor membre.

De asemenea, în prima rundă de dezbateri a OMS din ultimii trei ani, cele 194 de state membre vor discuta despre accesul la servicii medicale de bază pentru cei 8 miliarde de cetăţeni ai lumii.

Duminică, secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a declarat la începutul reuniunii anuale a OMS că războiul, criza climatică şi pandemia de coronavirus ameninţă decenii de progres în ce priveşte sistemul global de sănătate.

„Progresul este în pericol”, a atenţionat Guterres într-un mesaj video adresat Adunării generale a OMS, ce se va încheia pe 30 mai.

Secretarul general al ONU şi alţi lideri politici au făcut apel la adoptarea de măsuri pentru a asigura asistenţă medicală de bază pentru toţi oamenii, precum şi la pregătiri pentru a putea răspunde la viitoare pandemii. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Restricții de circulație pe autostrada A1 Sebeș-Sibiu până în 18 mai. Se fac lucrări la rosturile de dilatație

Publicat

restricții de circulație pe autostrăzile a1 sebeș sibiu și a3 turda

CNAIR și Poliția au anunțat restricții de circulație pe autostrada A1 Deva-Sebeș-Sibiu până în 18 mai. Se fac lucrări de reparații la rosturile de dilatație.

Zonele vizate sunt Săcel, în județul Sibiu, pe sensul Sebeș-Sibiu și Turdaș.

Restricții de circulație A1 Sebeș-Sibiu

– km 264+850 – 264+950, Săcel (Sibiu), până în 18 mai, ora 15.00 15:00:00

  • lucrări de înlocuire rosturi de dilatație
  • banda 1 și banda de urgență, pe Calea 2 (sens Sebeș-Sibiu)…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Imnul UE, „Odă bucuriei”, va răsuna din turnul Primăriei Cluj-Napoca, de 9 Mai – Ziua Europei

Publicat

9 mai primarie 1000x600.jpg

„Odă bucuriei”, imnul Uniunii Europene, se va auzi din turnul Primăriei Cluj-Napoca joi, 9 Mai, cu ocazia Zilei Europei.

De asemenea, începând cu ora 11:00, în Piața Unirii va avea loc un eveniment dedicat Zilei Europei – celebrată în data de 9 Mai și a Zilei Independenței de Stat a României – 10 Mai.

Cele două zile de mare importanță istorică pentru România vor fi marcate de Primăria Cluj-Napoca alături de instituțiile partenere prin ceremonii…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Câte ore stă un român pe TikTok, Facebook, Youtube și Instagram. Topul rețelelor sociale utilizate în România

Publicat

peste 7 milioane de români utilizează tiktok în fiecare lună

Câte ore stă un român pe TikTok, Facebook, Youtube și Instagram: Aproape toți românii folosesc Internetul și majoritatea lor sunt utilizatori ai rețelelor sociale, arată un raport recent. 

Datele se referă la utilizarea mediului digital în România la începutul anului 2024:

Concret, în țara noastră sunt aproximativ 18,06 milioane de utilizatori de internet, dintre care 13,3 milioane de utilizatori sunt activi pe rețelelor sociale.

Totodată există 28 milioane de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

LIVE: PNL Alba își prezintă la Alba Iulia candidații la alegerile locale 2024. Eveniment în Piața Cetății

Publicat

live: pnl alba își prezintă la alba iulia candidații la

PNL Alba își prezintă la Alba Iulia candidații la alegerile locale 2024. Evenimentul se desfășoară miercuri, în Piața Cetății.

Participă mii de persoane, reprezentanți și simpatizanți PNL.

La eveniment sunt prezenți lideri locali, primari în funcție, politicieni liberali.


Este anunțată și prezența președintelui PNL, Nicolae Ciucă.

Aceștia vor susține discursuri.

Vezi și Cine sunt candidații cu care PNL Alba vrea să câștige viitorul consiliu…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe