Connect with us

EVENIMENT

Directorul OMS speră că pandemia de COVID-19 nu va mai fi considerată „o urgenţă globală” de anul viitor

Publicat

Directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a declarat miercuri că speră ca pandemia de COVID-19 să nu mai fie considerată o urgenţă de sănătate la nivel global începând de anul viitor, relatează Reuters.

Declaraţiile sale făcute în cadrul unei conferinţe de presă survin în momentul în care China a început relaxarea politicii sale stricte „zero-COVID” şi le permite oamenilor să trăiască cu virusul, ridicând îngrijorări că cea de-a doua economie a lumii s-ar putea confrunta cu o creştere a infecţiilor cu coronavirus.

Un organism al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) se întruneşte la fiecare câteva luni pentru a decide dacă noul coronavirus, care a apărut în urmă cu trei ani în oraşul chinez Wuhan şi a provocat moartea a peste 6,6 milioane de persoane, reprezintă în continuare „o urgenţă de sănătate publică la nivel global”.

Directorul OMS speră că pandemia de COVID-19 nu va mai fi considerată „o urgenţă globală” de anul viitor. Ce a declarat  epidemilogul OMS

Această decizie este menită să menţină un răspuns coordonat la nivel internaţional şi poate debloca fonduri pentru a colabora la partajarea vaccinurilor şi a tratamentelor.

Întrebată despre condiţiile necesare pentru ca pandemia de COVID să nu mai fie considerată o urgenţă globală, epidemiologul OMS, Maria Van Kerkhove, a declarat că „mai sunt multe de făcut”.

„Dacă există o proporţie mare a populaţiei care nu s-a vaccinat, lumea mai are încă multe de făcut”, a afirmat la rândul său Mike Ryan, directorul pentru situaţii de urgenţă al OMS, în legătură cu aceeaşi chestiune. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

FOTO ȘTIREA TA: Invazie de gândaci în podul unui bloc din Alba Iulia. Locatarii clădirii, disperați: ”Nu facem față”

Publicat

foto Știrea ta: invazie de gândaci în podul unui bloc

Locuitorii unui bloc din Alba Iulia se confruntă cu o invazie de gândaci care au ocupat podul imobilului.

Oamenii spun că au încercat să scape de ei cu ajutorul unor soluții, dar este imposibil. 

O cititoare Alba24 a transmis pe adresa redacției și câteva fotografii.

”Aș dori să vă informez despre o situație legată de o invazie de gândaci, în zona Ampoi 3, Strada Arieșului, nr. 32, Bloc 222.

Noi, locatarii, nu facem față să curățăm. Am încercat să…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Ludovic Orban a fost ales preşedinte al formațiunii Forţa Dreptei

Publicat

ludovic orban a fost ales preşedinte al formațiunii forţa dreptei

Ludovic Orban a fost ales, sâmbătă, preşedinte al formațiunii Forţa Dreptei, la primul congres.

Orban a obţinut 1.203 voturi favorabile, conform unui comunicat al Forţei Dreptei.

Vicepreşedinţi ai partidului au fost aleşi: Violeta Alexandru, Marius Arcăleanu, Bogdan Bola, Claudiu Chira, Ştefan Csordas, Ionel Dancă, Traian Dobrinescu, Cătălin Dumitraşcu, Mihai Farcaş, Bogdan Glăvan, Horia Grigorescu, Ion Groza, Herea Gabriel, George Ionescu, Antoaneta Ioniţă, Alexandru…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Bacalaureat și Capacitate 2024: Cât de grele ar trebui să fie examenele. Declarații Ligia Deca: „Acestea nu sunt olimpiade”

Publicat

bacalaureat și capacitate 2024: cât de grele ar trebui să

Bacalaureat și Capacitate 2024: Cât de grele ar trebui să fie examenele de Bacalaureat și Capacitate: explicațiile vin de la ministrul Educației, Ligia Deca, la un post central de televizune.

„Acestea nu sunt olimpiade. Cred că este greșit să ne referim la subiecte din punct de vedere al ușurinței sau al greutății”, a spus ea. 

Ligia Deca a menționat că subiectele trebuie calibrate „din punct de vedere al programei de evaluare” și „din punct de vedere al perioadei…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO. Imagini din Parcul Natural Apuseni. ROTITUL cocoșului de munte

Publicat

cocos de munte foto captura video parcul natural apuseni.jpg

Imagini spectaculoase surprinse de camerele de supraveghere în Parcul Natural Apuseni prezintă rotitul cocoșului de munte. Aceste imagini au fost postate pe contul de Facebook al administrației parcului. 

”Rotitul cocoșului de munte (tetrao urogallus) și musafirii nepoftiți la dans”, au scris cei de la Parcul Natural Apuseni în descrierea imaginilor, conform Alba24.ro.

VIDEO. Imagini din Parcul Natural Apuseni. ROTITUL cocoșului de munte

„Rotitul” cocoșilor…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe