Connect with us

EVENIMENT

Directorul operaţional al Aeroportului Otopeni a fost suspendat din funcţie

Publicat

aeroport

Directorul operaţional al aeroportul Henri Coandă a fost suspendat luni din funcţie, potrivit purtătorului de cuvânt al Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti, Valentin Iordache.

Totodată, acesta a declarat pentru AGERPRES că aglomeraţia semnalată luni dimineaţa pe Aeroportul Henri Coandă a fost cauzată de nerespectarea de către pasageri a indicaţiilor de pe afişe şi a marcajelor de pe pardoseală. Pe de altă parte, şi faptul că declaraţiile pe propria răspundere, după ce au fost completate, trebuie acum verificate şi avizate sub semnătură de personalul de la Direcţia de Sănătate Publică, duce automat la formarea de cozi.

Citește și: FOTO: AGLOMERAȚIE pe Aeroportul Otopeni. Peste 400 de români s-au întors acasă din Marea Britanie

Valentin Iordache a explicat că luni dimineaţa au aterizat simultan pe aeroportul bucureştean Coandă trei aeronave, iar pasagerii „nu au păstrat distanţa, nu au respectat indicaţiile, nici afişele, nici marcajele de pe pardoseală, nici ce li s-a spus, nici ce s-a transmis pe sistemul de sonorizare şi s-au înghesuit cu toţii, nu foarte tare, dar nu au păstrat distanţa minimă de 1,5 metri”.

„Aglomeraţia s-a produs şi din cauză că acum declaraţiile pe proprie răspundere, după ce sunt completate, trebuie verificate şi avizate sub semnătură de către personalul de la DSP şi asta face să dureze mai mult şi automat se formează cozi”, a mai spus Valentin Iordache.

El a precizat că au fost luate o serie de măsuri pentru a se evita astfel de situaţii pe viitor.

„Dar am luat şi aici măsuri. Dacă sunt două curse, una este pe un flux, alta este pe alt flux. Dacă-s mai mult de două curse, pasagerii de la a treia, respectiv a patra şi aşa mai departe aşteaptă în avion până se eliberează un flux de control. Se pun nişte benzi de delimitare la cozile care se formează, va fi mai mult personal de la Aeroporturi şi de la MAI, de la Poliţia de Frontieră şi o să dăm mai des anunţurile pe sistemul audio. Nu există, eu cel puţin nu ştiu să existe, o sancţiune pentru cei care nu păstrează această distanţă de doi metri şi în cazul acesta este foarte greu să le impui, iar noi nu suntem nici măcar autoritate. Şi chiar dacă ar exista, nu am putea să aplicăm noi sancţiuni”, a adăugat Iordache. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

VIDEO: Primăria Alba Iulia vrea să facă un PASAJ SUBTERAN, în zona OMV-Kaufland. Soluția pentru traficul infernal dinspre Micești

Publicat

video: primăria alba iulia vrea să facă un pasaj subteran,

Primăria Alba Iulia vrea să construiască un pasaj subteran care să treacă pe sub intersecția dintre Calea Moților și bulevardele Revoluției și Republicii, în zona stadion, benzinăria OMV. 

Pe scurt aceasta ar fi soluția la traficul infernal care se desfășoară zilnic, dinspre Micești. Ideea unui pasaj subteran în zona respectivă a fost discutată în interiorul primăriei încă de la jumătatea anului 2022. 

Iar în 2023, a făcut parte dintr-un proiect de idei, prin care…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Val de praf saharian deasupra României. Ploi ”murdare”, cu particule de praf în următoarea perioadă. Atenționarea ANM

Publicat

val de praf saharian deasupra româniei. ploi ”murdare”, cu particule

Un val de praf saharian trece miercuri deasupra României. Meteorologii anunță că ploile prognozate în următoarea perioadă vor evidenția depuneri de praf saharian.

”În perioada 27 martie, ora 12 – 28 martie, ora 22, circulația aerului se va menține predominant sud-vestică.

Va favoriza pătrunderea unei masei de aer încărcate cu particule de praf de origine sahariană deasupra României”, a anunțat ANM.

Potrivit sursei citate, concentrații mai mari se vor înregistra în…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Doi bărbați din Alba, recidiviști, arestați pentru viol. Și-au lovit victima cu pumnii și au amenințat-o cu cuțitele

Publicat

whatsapp image 2021 04 08 at 08.58.32 1.jpeg

Doi bărbați din comuna Șpring au fost arestați preventiv, fiind urmăriți penal pentru viol. Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sebeș au constatat, din primele cercetări, că fapta ar fi fost comisă cu violență.

Unul dintre agresori are 37 de ani și celălalt 48 de ani. Ambii sunt recidiviști și erau deja reținuți de Poliție, din 25 martie. Fapta s-ar fi petrecut în noaptea de 24/25 martie, la locuința unuia dintre ei, din comuna Șpring.

Procurorii au reținut…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VREMEA la Cluj. Temperaturile cresc cu aproape 10 grade în următoarele zile. Vin și PLOILE

Publicat

primavara pixabay e1678093746782.jpg

Administrația Național de Meteorologie anunță temperaturi foarte ridicate pentru finalul lunii martie și începutul lunii aprilie.

Astfel, începând de joi, temperturile cresc la Cluj și în toată Transilvania, cu aproape 10 grade Celsius, potrivit estimărilor făcute de ANM până la data de 7 aprilie.

VREMEA la Cluj. Temperaturile cresc cu aproape 10 grade în următoarele zile. Vin și PLOILE

În aceste zile și până joi, 28 martie, valorile termice vor fi…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe