Connect with us

EVENIMENT

Directorul regional OMS pentru Europa explică de ce pandemia nu se va termina în acest an

Publicat

omicron

Directorul regional OMS pentru Europa, Hans Kluge, explică de ce pandemia nu se va termina în acest an: „e prea devreme pentru a numi COVID-19 o boală endemică, chiar și cu Omicron”.

Hans Kluge a declarat, într-un interviu pentru Fanpage.it: „din păcate, pandemia nu se va încheia în 2022. Dar, pe măsură ce intrăm în cel de-al treilea an, sper să se încheie faza acută. Este prea devreme pentru a numi COVID-19 o boală endemică, chiar și cu Omicron”.

„Dintr-o perspectivă pur evolutivă, agenții patogeni au tendința de a evolua spre o mai mare replicabilitate și o virulență mai redusă în gazdele lor, adică oamenii. Și Omicron pare să se încadreze în această logică și se speră că va lăsa un grad ridicat de imunitate în rândul populației, care ar putea ajuta la stabilizarea pandemiei. Toți virușii evoluează și suferă mutații, așa că este foarte posibil să vedem o altă variantă undeva în lume, care s-ar putea răspândi rapid în alte locuri, așa cum s-a întâmplat cu Delta și Omicron”, a spus Hans Kluge, notează MEDIAFAX.

Directorul regional OMS pentru Europa a adăugat că vaccinarea rămâne una dintre cele mai bune modalități de prevenire a formelor grave ale bolii și a deceselor, dar trebuie să continuăm să aplicăm toate celelalte măsuri despre care știm că sunt eficiente împotriva virusului, cum ar fi purtarea măștilor, aerisirea corespunzătoare a spațiilor închise, respectarea distanțării fizice și spălarea frecventă a mâinilor.

„Suntem încă în mijlocul acestei pandemii, în special din cauza inechității uriașe în vaccinare, așa că, din păcate, această pandemie nu se va încheia în 2022. Dar, pe măsură ce intrăm în cel de-al treilea an, sper să se încheie cel puțin faza acută. Este prea devreme pentru a numi COVID-19 o boală endemică. Endemicitatea presupune o circulație stabilă a virusului la niveluri previzibile de transmitere. Avem încă o mulțime de incertitudini”, a mai spus Kluge.

Întrebat dacă, odată cu varianta Omicron, ne îndreptăm spre o vaccinare sezonieră, precum cea împotriva gripei, Hans Kluge a răspuns că semnele sunt „promițătoare”, dar nu trebuie să comparăm Omicron cu gripa, fiind foarte infecțioasă și poate fi încă, totuși, mortală, mai mult decât gripa: „spunând că e ca o gripă nu va face decât să îi facă pe oameni să coboare garda, ceea ce este ultimul lucru pe care ar trebui să îl facă acum. Gripa și SARS-CoV-2 sunt două familii de virusuri foarte diferite, care generează reacții foarte diferite. Amintiți-vă că gripa ucide aproximativ 15.000 de persoane pe an într-o țară precum Marea Britanie sau Spania, într-un an obișnuit. Dar o persoană complet vaccinată este de zece ori mai protejată împotriva bolilor grave sau a decesului decât o persoană nevaccinată sau doar parțial vaccinată. Prin urmare, vaccinarea rămâne crucială, atât pentru gripă, cât și pentru COVID-19″.

Citește Romania24.ro pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Striptease în fața polițiștilor și trecătorilor la Cluj. Un timișorean care s-a dezbrăcat complet pe stradă a ajuns după gratii

Publicat

politie scandal noapte.jpg

Polițiștii clujeni au avut parte de un episod mai puțin obișnuit, după ce au oprit în trafic o mașină pentru control.

Un bărbat din Timișoara și-a dat jos toate hainele, în plină stradă, și a avut și un comportament obsen.

Striptease în fața polițiștilor clujeni

Polițiștii din cadrul Secției 8 Poliție Rurală Huedin au dispus, vineri, reținerea pentru 24 de ore a unui bărbat de 42 de ani, din județul Timiș. Acesta este cercetat sub aspectul…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO ȘTIREA TA: ”Fântână arteziană” pe o stradă din Cugir. Avarie la o conductă de distribuție a apei

Publicat

foto Știrea ta: ”fântână arteziană” pe o stradă din cugir.

Un incident petrecut la Cugir a fost semnalat de un cititor Alba24. Pe o stradă din oraș a putut fi observată o ”fântână arteziană”. Mai exact, apa țâșnea cu putere dintr-o conductă.

Scena a fost surprinsă sâmbătă dimineața, în jurul orei 11.00, pe strada Victoriei din Cugir, în zona industrială.

Contactați de Alba24, reprezentanții Apa CTTA SA au precizat că este vorba despre o avarie la conducta de distribuție.

Au fost mobilizate echipaje de intervenție pentru…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Se amână aplicarea taxei de intrare la talciocul din Alba Iulia, ce era anunțată pentru 6 aprilie. Care este motivul

Publicat

se amână aplicarea taxei de intrare la talciocul din alba

Se amână aplicarea taxei de intrare la talciocul din Alba Iulia. Anunțul a fost făcut de reprezentanții locației, pe rețeaua de socializare. Reamintim că taxa de intrare ar fi trebuit să fie aplicată de duminică, 6 aprilie.

”În urma unor discuții cu primarul Gabriel Pleșa și la sugestia acestuia, administratorul Talciocului Tara Alba Iulia amână introducerea taxei de intrare pentru vizitatori”, este anunțul publicat pe Facebook.

Administratorul talciocului, Ioan…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

ALERTĂ la Mintiu Gherlii. Un URS a fost văzut în localitate

Publicat

urs2.jpg

ISU Cluj a transmis, sâmbătă, un mesaj RO-Alert de avertizare către populația din comuna Mintiu Gherlii.

În zonă a fost raportată apariția unui urs.

ALERTĂ la Mintiu Gherlii. Un URS a fost văzut în localitate

Mesajul a fost transmis în jurul orei 11.00. La fața locului s-a deplasat preventiv o ambulanță SMURD, împreună cu un echipaj de jandarmi. Potrivit ISU Cluj, până acum nu au fost înregistrate solicitări din partea oamenilor din zonă.

Populația…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe