Connect with us

EVENIMENT

Directorul regional OMS pentru Europa explică de ce pandemia nu se va termina în acest an

Publicat

omicron

Directorul regional OMS pentru Europa, Hans Kluge, explică de ce pandemia nu se va termina în acest an: „e prea devreme pentru a numi COVID-19 o boală endemică, chiar și cu Omicron”.

Hans Kluge a declarat, într-un interviu pentru Fanpage.it: „din păcate, pandemia nu se va încheia în 2022. Dar, pe măsură ce intrăm în cel de-al treilea an, sper să se încheie faza acută. Este prea devreme pentru a numi COVID-19 o boală endemică, chiar și cu Omicron”.

„Dintr-o perspectivă pur evolutivă, agenții patogeni au tendința de a evolua spre o mai mare replicabilitate și o virulență mai redusă în gazdele lor, adică oamenii. Și Omicron pare să se încadreze în această logică și se speră că va lăsa un grad ridicat de imunitate în rândul populației, care ar putea ajuta la stabilizarea pandemiei. Toți virușii evoluează și suferă mutații, așa că este foarte posibil să vedem o altă variantă undeva în lume, care s-ar putea răspândi rapid în alte locuri, așa cum s-a întâmplat cu Delta și Omicron”, a spus Hans Kluge, notează MEDIAFAX.

Directorul regional OMS pentru Europa a adăugat că vaccinarea rămâne una dintre cele mai bune modalități de prevenire a formelor grave ale bolii și a deceselor, dar trebuie să continuăm să aplicăm toate celelalte măsuri despre care știm că sunt eficiente împotriva virusului, cum ar fi purtarea măștilor, aerisirea corespunzătoare a spațiilor închise, respectarea distanțării fizice și spălarea frecventă a mâinilor.

„Suntem încă în mijlocul acestei pandemii, în special din cauza inechității uriașe în vaccinare, așa că, din păcate, această pandemie nu se va încheia în 2022. Dar, pe măsură ce intrăm în cel de-al treilea an, sper să se încheie cel puțin faza acută. Este prea devreme pentru a numi COVID-19 o boală endemică. Endemicitatea presupune o circulație stabilă a virusului la niveluri previzibile de transmitere. Avem încă o mulțime de incertitudini”, a mai spus Kluge.

Întrebat dacă, odată cu varianta Omicron, ne îndreptăm spre o vaccinare sezonieră, precum cea împotriva gripei, Hans Kluge a răspuns că semnele sunt „promițătoare”, dar nu trebuie să comparăm Omicron cu gripa, fiind foarte infecțioasă și poate fi încă, totuși, mortală, mai mult decât gripa: „spunând că e ca o gripă nu va face decât să îi facă pe oameni să coboare garda, ceea ce este ultimul lucru pe care ar trebui să îl facă acum. Gripa și SARS-CoV-2 sunt două familii de virusuri foarte diferite, care generează reacții foarte diferite. Amintiți-vă că gripa ucide aproximativ 15.000 de persoane pe an într-o țară precum Marea Britanie sau Spania, într-un an obișnuit. Dar o persoană complet vaccinată este de zece ori mai protejată împotriva bolilor grave sau a decesului decât o persoană nevaccinată sau doar parțial vaccinată. Prin urmare, vaccinarea rămâne crucială, atât pentru gripă, cât și pentru COVID-19″.

Citește Romania24.ro pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Pericole ambulante pe drumurile din Alba: Șoferi băuți, fără permis sau cu mașini neînmatriculate, surprinși de Poliție

Publicat

pericole ambulante pe drumurile din alba: Șoferi băuți, fără permis

Pericole ambulante pe drumurile din Alba: Mai mulți șoferi care s-au urcat băuți la volan în ultimele două zile au fost prinși de polițiștii din Alba și s-au ales cu dosare penale. 

De asemenea, în trafic au fost descoperiți și șoferi la volanul unor mașini neînmatriculate, sau fără permis.

Fiecare dintre aceste cazuri în parte reprezintă un pericol public pe drumurile din județ, atât pentru cei cu care călătoresc în mașină (familie, prieteni), cât și pentru…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Situația comică într-un supermarket din Sebeș: Un telefon a fost pierdut, găsit și apoi furat dintr-un spațiu de depozitare

Publicat

telefon furat foto alba24 e1674986619705 1000x600.jpeg

Un telefon găsit în parcarea unui supermarket din Sebeș, a fost furat, dintr-un spațiu de depozitare al magazinului. Cazul s-a petrecut duminică, 14 aprilie, 2024 și a fost comunicat de reprezentanții IPJ Alba. 

Din câte se pare o persoană și-a pierdut telefonul în parcarea magazinului. Acesta a fost găsit de o altă persoană care l-a dus angajaților. După ce stabilit a cui este telefonul, angajații l-au pus într-un spațiu de depozitare a bunurilor. 

În spațiul de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Ce pățești dacă încalci ordinul de protecție. Bărbat din Miraslău, reținut de polițiști după ce și-a bătut soția

Publicat

ce pățești dacă încalci ordinul de protecție. bărbat din miraslău,

Un bărbat din Miraslău a fost reținut de polițiști după ce și-a bătut soția și nu a respectat ordinul de protecție care îi interzicea să se apropie de ea. 

La data de 14 aprilie 2024, polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Aiud au luat măsura reținerii, pentru 24 de ore, față de un bărbat de 60 de ani din comuna Miraslău.

Acesta este cercetat pentru violență în familie, amenințare și încălcarea ordinului de protecție provizoriu.

În sarcina acestuia s-a reținut…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Șmecheria prin care Guvernul se preface că plafonează adaosurile comerciale la alimentele de bază. Prețuri mari, impact mic

Publicat

Șmecheria prin care guvernul se preface că plafonează adaosurile comerciale

Șmecheria prin care Guvernul se preface că plafonează adaosurile comerciale al alimente. Prețurile rămân mari, iar economiile pe care le fac românii în urma acestei măsuri sunt nesemnificative.

Plafonarea prețului la anumite alimente vine cu niște condiții pe care nu toată lumea le observă la prima vedere.

Dacă credeați, de exemplu, că este plafona, spre exemplu, prețul la cartofi în general, ei bine, vă înșelați. Este plafonat doar prețul la cartofi albi vrac.

Nu și…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe