Connect with us

EVENIMENT

Discuția dintre Antony Blinken și Bogdan Aurescu, la Summitul de la București. Ridicarea vizelor, pe primul plan

Publicat

discuția dintre antony blinken și bogdan aurescu, la summitul de

Secretarul de Stat al SUA Antony Blinken și Bogdan Aurescu, ministrul român de Externe, au disctat la Summitul de la București. Cei doi au pus pe tapet o problemă extrem de importantă pentru românii care vor să ajungă în Statele Unite și nu primesc întotdeauna viză.

Bogdan Aurescu, despre discuția cu Antony Blinken

Rata de refuz în cazul vizelor pentru SUA solicitate de români în scop turistic sau pentru afaceri a crescut în 2021 la 17.03% , faţă de 10.14%. Țările care doresc să fie scutite de vize trebuie să înregistreze o rată de refuz mai mică de 3%.

Bogdan Aurescu a dezvăluit că a discutat la finalul reuniunii miniştrilor Afacerilor Externe din statele membre NATO cu Antony Blinken despre vizele SUA pentru români şi că va fi demarată o campanie de informare privind condiţiile ce trebuie…

Citește mai mult pe impact.ro

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Cutremur cu magnitudinea de 3.5 produs în județul Buzău

Publicat

cutremur buzau

Un cutremur cu magnitudinea de 3.5 s-a produs, marți dimineață în Buzău.

Potrivit Institutului Național de Cercetare și Dezvoltare petnru Fizica Pământului, în ziua de 7 Februarie 2023, la ora 10:51:47 (ora locală a României), s-a produs în ZONA SEISMICA VRANCEA, BUZĂU un cutremur slab cu magnitudinea ml 3.5.

Seismul s-a produs la adâncimea de 145km.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 55km E de Brașov, 65km N de Ploiești, 120km N de București, 127km S de Bacău, 133km NE de Pitești, 135km V de Brăila, 137km V de Galați, 170km E de Sibiu, 185km N de Ruse, 210km SV de Iași.

Citește mai departe

EVENIMENT

Cea mai rece noapte a sezonului, în județul Bistrița-Năsăud. Recordul – în Rodna

Publicat

cea mai rece noapte a sezonului, în județul bistrița năsăud. recordul

Noaptea de luni spre marți, 6/7 februarie 2023 a fost cea mai rece noapte a sezonului, în județul Bistrița-Năsăud. Temperaturile scăzute s-au înregistrat pe întreg teritoriul județului, minimele nocturne fiind atinse către miezul nopții.

Potrivit MeteoBN, cea mai scăzută valoare s-a înregistrat, din nou, la Rodna, cu -16.8°C, valoare atinsă la miezul nopții.

O urmează îndeaproape Monorul, cu -16.6°C şi Lunca Ilvei, care, încet îşi revine, după ce câteva zile a stat în nebulozitate, câteva ore de cer senin fiind destule ca valoarea să scadă şi aici, azi-noapte, sub -16°C.

La Bistrița s-au înregistrat -9.8°C, valoare destul de ridicată în contextul actual, aici un cuvânt hotărâtor în ponderarea scăderii termice avându-l vântul, care a suflat, până spre ora 01.00 constant, din sector nord-estic.

S-a…

Citește mai mult pe ardeal24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Minunea descoperită sub dărâmături, în urma cutremurului din Siria. Echipele de salvare au rămas mute de uimire

Publicat

minunea descoperită sub dărâmături, în urma cutremurului din siria. echipele

O minune a fost descoperită sub dărâmături, în Siria, în urma cutremurului devastator de luni, 6 februarie, ce a făcut dezastru și în această țară, seismul având epicentrul în Turcia. Echipele de salvare au rămas mute de uimire.

Ce minune au descoperit salvatorii sub dărâmături, în Siria

Într-o înregistrare video ce a fost publicat de un jurnalist sirian pe Twitter se vede cum un bărbat iese cu un bebeluș nou-născut scos de sub dărâmături și îl predă echipajelor de salvare. Conform acestuia, imaginile au fost filmate în orașul Jindires, aflat în nordul Guvernoratului Alep din nordul Siriei, situat la granița cu Turcia.

O femeie din Siria a născut sub dărâmăturile unei clădiri. Ea și-a protejat copilul cu propriul trup, până în ultima sa clipă de viață. Nou-născutul a fost transportat la…

Citește mai mult pe impact.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Femeia reţinută pentru trafic de influenţă în legătură cu angajări în spital, fostă angajată a Primăriei Arad

Publicat

mita
fotografie cu caracter ilustrativ

Femeia reţinută după ce a fost surprinsă în flagrant de DNA că a primit mită 5.000 euro pentru angajarea unei persoane pe un post de asistent medical în cadrul unui spital din Arad este o fostă angajată a Primăriei Arad. Instituţia a precizat că ea şi-a dat demisia în 2019.

„Primăria municipiului Arad face precizarea că persoana în cauză nu mai este angajată a instituţiei noastre din anul 2019, când a demisionat din funcţia de consilier în cadru unui serviciu pe care o deţinea”, a precizat, marţi, la solicitarea AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Primăriei Arad, Ralu Cotrău.

În contextul în care procurorii susţin că femeia reţinută a pretins că are influenţă asupra Consiliului Judeţean (CJ) Arad şi asupra unui spital pentru a face angajări (Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă se află sub autoritatea instituţiei), directorul de comunicare al CJ, Andrei Ando, a declarat, pentru AGERPRES, că DNA nu au cerut deocamdată informaţii instituţiei.

„Nu a existat nicio solicitare a procurorilor privind persoane sau documente, nu au fost persoane invitate la audieri, pentru simplul motiv că nu există o implicare a Consiliului Judeţean în acest caz.

În relaţia cu persoane neavizate, oricine poate pretinde că are capacitate de influenţă, dar asta nu înseamnă că aşa şi este.

Consiliul Judeţean Arad nu organizează concursurile de angajare din unităţile din subordine, nu deleagă funcţionari în comisiile de concurs. Suspecta reţinută de DNA nu a fost angajată a Consiliului Judeţean Arad şi nu este în relaţii de serviciu sau de colaborare cu Consiliul Judeţean Arad. Nu are niciun fel de influenţă asupra conducerii Consiliului Judeţean sau a aparatului executiv al CJ Arad”, a declarat Ando.

 Femeia reţinută pentru trafic de influenţă în legătură cu angajări în spital, fostă angajată a Primăriei Arad. Aceasta a primit de la un martor 5.000 de euro

De asemenea, managerul SCJU Arad, Florina Ionescu, a declarat, pentru AGERPRES, că „la nivelul spitalului nu au fost efectuate verificări de către DNA” şi că „posturile scoase la concurs în ultima perioadă la spital sunt pe perioadă determinată, prin încheierea de contracte de prestări servicii”.

„Ultimele angajări de asistenţi medicali, pe perioada nedeterminată, s-au efectuat în luna august 2022”, a spus Florina Ionescu.

O femeie din Arad a fost reţinută pentru 24 de ore, după ce a fost surprinsă în flagrant de către procurorii anticorupţie din cadrul DNA Timişoara că ar fi primit de la un martor suma de 5.000 euro, reprezentând cea de-a doua tranşă de bani pretinsă pentru angajarea unei persoane pe un post de asistent medical în cadrul unui spital din Arad, potrivit unui comunicat al DNA Timişoara.

Suspecta urmează să fie prezentată Tribunalului Timiş cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile, pentru comiterea a opt infracţiuni de trafic de influenţă.

Ordonanţa procurorilor menţionează că în cauză există aspecte din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează la starea de fapt care arată că în perioada 2019 – 2023, suspecta ar fi pretins de la o persoană, martor în cauză, suma totală de 94.500 euro din care ar fi primit 64.500 euro lăsând să se creadă că ar avea influenţă asupra unor persoane din conducerea Consiliului Judeţean Arad, din conducerea unor unităţi sanitare şi asupra unui europarlamentar şi că-i va determina pe aceştia să faciliteze angajarea martorului pe un post de contabil în cadrul unei unităţi spitaliceşti, angajarea unor prieteni sau rude ale aceleiaşi persoane în cadrul unor spitale sau în cadrul Penitenciarului Arad şi obţinerea a două finanţări din fonduri europene pentru familia martorului. Agerpres

Citește mai departe