Connect with us

EVENIMENT

Dispozitiv non-medical pentru nevoia urgentă de oxigen în caz de infecţie cu coronavirus, dezvoltat de voluntari din Mureș

Publicat

masca

Un grup de voluntari din judeţul Mureş, de la Asociaţia UnDaVerde şi Clinica Holomed din Târgu Mureş, au dezvoltat un dispozitiv non-medical pentru nevoia urgentă de oxigen în caz de infecţie cu coronavirus, după un model implementat în spitale din Italia.

„Ne-am gândit să lansăm un proiect pentru că în situaţia actuală, probabil şi ţara noastră se aliniază acestei curbe dureroase şi atunci e nevoie de mai mult suport pentru spitale şi pentru îngrijirea pacienţilor care se prezintă la urgenţe. De aceea această mască Easy Covid 19, este un dispozitiv non-medical, dar care poate fi utilizat cu succes în spitale mai ales în situaţia actuală de urgenţă sanitară, ca dispozitiv de terapie subintensivă (pentru cei care au nevoie de oxigen dar nu necesită intubare). Această mască utilizează o mască snorkeling (pe care o folosesc şi scafandrii), la care se modifică o parte pentru a insera o valvă, care permite să fie astfel legată la tuburile de oxigen din spital. Este un model produs după un patent liber realizat în Italia după izbucnirea pandemiei şi a ajutat foarte multe persoane în lipsa aparatelor medicale de ventilaţie. Acest dispozitiv este de uz spitalicesc, nu este indicat să fie folosit acasă, fiind nevoie de racordare la tuburile de oxigen”, declarat Mirela Pribac, de la Clinica Holomed.

Prototipul a fost transmis la Ministerul Sănătăţii pentru avizare.

Georgiana şi Klaus Birthler de la Asociaţia UnDaVerde au făcut apel la cadre medicale să se implice în testarea dispozitivului, iar reprezentanţii spitalelor să ştie că îl vor putea utiliza dacă situaţia o va impune şi au arătat că există deja oameni de afaceri care s-au mobilizat pentru a finanţa acest proiect.

„Există firme private din Târgu Mureş şi Reghin care au donat bani către asociaţie şi au fost achiziţionate deja 50 de măşti de la magazinul Decathlon care să fie folosite în caz de urgenţă dacă nu vor exista echipamente medicale disponibile pentru numărul mare de pacienţi, adică va fi un plan B. Au făcut un apel la personal medical care să se implice în această iniţiativă pentru testarea acestor măşti”, a arătat Klaus Birthler. AGERPRES

Urmărește știrile romania24.ro pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

EVENIMENT

Finlanda-România 1-1. Naționala rămâne ultima în grupă. Suporterii români, probleme cu forțele de ordine

Publicat

finlanda românia 1 1. naționala rămâne ultima în grupă. suporterii români, probleme

Finlanda – România 1-1. Un meci încheiat cu o remiză, ceea ce înseamnă că naționala rămâne ultima în grupă după partida pentru etapa 5 din Liga Națiunilor. În jur de o sută de suporteri i-au încurajat pe jucătorii noștri din tribunele stadionului din Helsinki, însă incidentele nu au lipsit. Când au apărut problemele cu forțele de ordine.

Finlanda-România 1-1

Naționala României s-a duelat pe teren, vineri seara, cu echipa Finlandei. Meciul s-a încheiat cu o remiză, un deznodământ ce nu le este favorabil tricolorilor, naționala condusă de Edi Iordănescu rămâne ultima în grupa sa.

În jur de o sută de suporteri români au încurajat naționala din tribune. Cei mai mulți dintre ei erau conaționali stabiliți în Finlanda, însă pe stadionul din Helsinki au fost prezenți și aproximativ 50 de…

Citește mai mult pe impact.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Legătura de dincolo de moarte dintre soția lui Dem Rădulescu, Stela Popescu și Cristina Stamate. „De când au plecat ele, am plecat și eu. Le visez, fiecare îmi spune ceva”. Interviu EXCLUSIV

Publicat

legătura de dincolo de moarte dintre soția lui dem rădulescu,

Prima soție a lui Dem Rădulescu, Paula Rădulescu a suferit enorm după pierderea Stelei Popescu și a Cristinei Stamate, la un interval foarte scurt. Erau ca trei surori și, ne spune actrița, odată cu decesul acestora, și sănătatea ei a avut de suferit, având probleme cu inima. Mai mult, potrivit propriilor sale mărturisiri, făcute în exclusivitate pentru impact.ro, aceasta le visează pe fostele sale colege și fiecare îi transmite câte ceva, ce are legătură cu ce i se întâmplă zilele următoare.

„Există o legătură dincolo de moarte”

Actrița Paula Rădulescu a împărțit ani buni aceeași cabină cu Stela Popescu și Cristina Stamate, iar între ele s-a legat o frumoasă prietenie. Moartea fulgerătoare a ultimelor două a devastat-o, pur și simplu, pe prima soție a lui Dem Rădulescu. La scurt timp…

Citește mai mult pe impact.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

„Străzi deschise”, un nou traseu pietonal. Programul activităților din acest weekend

Publicat

fotografie cu caracter ilustrativ

Programul „Străzi deschise” se va desfăşura în acest sfârşit de săptămână pe Strada General Ştefan Burileanu din Sectorul 1, a anunţat vineri ARCUB.

Este vorba despre un nou traseu pietonal care va include activităţi sportive şi educative, momente de circ, concerte de muzică populară, zone de joacă şi mişcare, momente artistice de muzică şi dans, dar şi spectacole susţinute de Teatrul de Animaţie Ţăndărică şi de Teatrul Masca.

În vederea desfăşurării evenimentului, traficul rutier va fi restricţionat pe Strada General Ştefan Burileanu, între Strada Nicolae Caranfil şi Strada Av. Alexandru Şerbănescu, începând de vineri, ora 23,00, şi va fi reluat luni, începând cu ora 04,00.

„Străzi deschise” continuă până pe 16 octombrie.

Începând din aprilie, programul propune locuitorilor o „(re)împrietenire” cu oraşul în care trăiesc prin intermediul unor weekenduri pietonale în mai multe zone centrale şi din sectoare.

Zonele care devin pietonale variază de la weekend la weekend, proiectul urmărind să ofere posibilitatea cât mai multor locuitori ai Capitalei „să se bucure de insule de relaxare temporare în spaţiul public altminteri aglomerat al oraşului”, a transmis ARCUB. Agerpres

Citește mai departe

EVENIMENT

Scandalul dintre Claudia Pătrășcanu și Gabi Bădălău escaladează. La ce s-a ajuns între cei doi. „Să se ducă în armata lui Putin”

Publicat

scandalul dintre claudia pătrășcanu și gabi bădălău escaladează. la ce

În cazul celor doi, timpul nu vindecă rănile și nici nu calmează spiritele. Scandalul dintre Claudia Pătrășcanu și Gabi Bădălău escaladează. Într-un interviu oferit în exclusivitate jurnaliștilor redacției Playtech – Impact.ro, vedeta a dezvăluit ce propunere șocantă are pentru tatăl copiilor ei. De ce a ajuns să îi recomande „să se ducă în armata lui Putin”.

Claudia Pătrășcanu, propunere bizară pentru Gabi Bădălău

Răbdarea a ajuns la limită, iar vedeta nu înțelege de ce tatăl copiilor ei nu îi acordă divorțul, în condițiile în care avocații lor au stabilit încă din luna iunie toți pașii ce trebuie urmați până la finalizarea separării.

Într-un interviu oferit în exclusivitate jurnaliștilor redacției Playtech – Impact.ro, Claudia Pătrășcanu a declarat că este…

Citește mai mult pe impact.ro

Citește mai departe