EVENIMENT
Djokovic, invincibil în fața lui Monfils. Răducanu a fost eliminată la Madrid

Novak Djokovic, numărul unu mondial, și-a început marți cursa pentru un al patrulea titlu la Madrid Open cu o victorie cu 6-3, 6-2 în fața lui Gael Monfils, îmbunătățindu-și recordul de invincibilitate la 18-0 în fața francezului.
Rezultatul îi asigură lui Djokovic rămânerea în fruntea clasamentului, în timp ce Monfils consemnează cea mai slabă evoluție a unui jucător de tenis împotriva unui singur adversar în era Open. Meciul a fost întrerupt de ploaie și a necesitat închiderea acoperișului mobil al arenei madrilene.
„Probabil că aș califica-o ca fiind cea mai bună performanță a anului”, a declarat Djokovic reporterilor, citat de Reuters. „M-am simțit foarte bine pe teren. Probabil că întreruperea m-a ajutat puțin mai mult pe mine decât pe el.
Am jucat împotriva unuia dintre cei mai atletici și mai rapizi jucători pe care îi avem în joc, Gael… Știu că trebuie să fiu mereu pregătit că o altă minge se va întoarce mereu din partea lui de teren.
Cu el trebuie să încerci în permanență să ai o agresivitate controlată și să dictezi punctul.”
Djokovic a jucat prima dată cu Monfils la US Open în 2005, dar meciul de marți a fost doar a doua lor întâlnire pe zgură și a avut nevoie doar de o singură minge de break pentru a obține primul set.
Deși Monfils a reușit mai multe lovituri câștigătoare, i-a ușurat situația sârbului cu mai multe greșeli neforțate, deoarece a încercat lovituri riscante care nu au dat roade.
Monfils a reușit să distreze publicul cu câteva lovituri demne de a fi prezentate într-o colecție cu cele mai importante momente ale turneului, inclusiv un „tweener” (lovirea mingii printre picioare, cu spatele la fileu n.r.) care l-a făcut chiar și pe Djokovic să aplaude alături de fani.
Dar principalul favorit a controlat bine jocul, reușind să facă două break-uri în setul al doilea înainte de a servi pentru meci și de a avansa în turul al treilea, unde îl va întâlni pe Andy Murray.
Murray și-a adjudecat a doua victorie pe zgură din sezon, cu 6-1, 3-6, 6-2, în fața canadianului Denis Shapovalov, care a ripostat în setul al doilea pentru a duce meciul în set decisiv, dar a fost zdrobit din nou de scoțian în setul al treilea.
Mai devreme, Andrey Rublev, care a câștigat Openul Serbiei luna trecută, după ce l-a învins pe Djokovic în finală, a supraviețuit unui început slab de meci, revenind de la un set în urmă pentru a-l învinge pe britanicul Jack Draper, în vârstă de 20 de ani, cu 2-6, 6-4, 7-5.
Rublev a fost condus cu 3-0 în decisiv, dar Draper a avut probleme fizice, ceea ce i-a permis rusului să revină și să câștige meciul pentru a se califica în optimi.
Carlos Alcaraz, al șaptelea favorit, a trebuit, de asemenea, să revină de la două game-uri în urmă în primul set pentru a-l învinge pe Nikoloz Basilashvili cu 6-3, 7-5.
Starul în ascensiune al tenisului mondial a intrat pentru prima dată în top 10 săptămâna trecută, după ce a câștigat Barcelona Open la începutul lunii aprilie, al patrulea titlu al tinerei sale cariere.
Ucraineanca Anhelina Kalinina, care le-a învins pe Sloane Stephens și Garbine Muguruza în tururile anterioare, a eliminat o a treia campioană de Grand Slam, Emma Răducanu, cap de serie numărul nouă, și s-a calificat în sferturile de finală cu 6-2, 2-6, 6-4.
Răducanu a cedat un break la zero, în primul game al meciului, și s-a trezit rapid condusă cu 3-1, în timp ce Kalinina a executat lovituri câștigătoare de forehand și backhand pe lângă britanică, Răducanu luptându-se să găsească răspunsuri la loviturile puternice de pe linia de fund.
Un al doilea break a dus scorul la 5-2 și i-a oferit Kalininei șansa de a servi pentru set, pe care și l-a adjudecat fără să se confrunte cu o singură minge de break.
Răducanu a cerut un time-out medical și a revenit aparent fără dureri, pentru a face break de trei ori în setul al doilea și a duce meciul în set decisiv.
Însetul 3, ucraineanca a făcut break-ul crucial la 4-4 servind apoi pentru câștigarea partidei și pecetluind victoria la a doua minge de meci. Mediafax
Știrile Romania24.ro pot fi urmărite și pe Google News
EVENIMENT
DiscoverEU 2025: Cum să călătorești GRATUIT cu trenul prin Europa. Aproape 1.500 de tineri români pot obține un loc în program

DiscoverEU 2025: 1.485 de tineri din România vor avea oportunitatea să exploreze Europa călătorind cu trenul. Comisia Europeană oferă în cadrul acestei runde 36.000 de permise de călătorie.
Sunt eligibili să se înscrie tinerii născuți între 1 iulie 2006 (inclusiv) și 30 iunie 2007 (inclusiv), rezidenți într-un stat membru UE sau într-o țară terță asociată la programul Erasmus+ (Islanda, Liechtenstein, Macedonia de Nord, Norvegia, Serbia și Turcia).
Potrivit unui…
Citește mai mult pe Alba24.ro

Un credit de nevoi personale este un împrumut nebancar sau bancar pe care îl poți folosi pentru diverse scopuri, cum ar fi:
• Achiziționarea de bunuri de consum (electrocasnice, mobilă, etc.)
• Plata unor servicii (călătorii, tratamente medicale, evenimente, etc.)
• Refinanțarea altor datorii
• Consolidarea datoriilor
Caracteristicile creditelor de nevoi personale:
• Suma împrumutată poate varia în funcție de instituția financiară și de veniturile…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Deputații și senatorii care lipsesc nemotivat de la ședințe, sancționați cu 5% din indemnizație, pe zi de absență. Lege promulgată

Deputații și senatorii care lipsesc nemotivat de la ședințe vor sancționați cu 5% din indemnizație, pentru fiecare zi în care absentează. Anterior, procentul era de 1%. Legea a fost promulgată miercuri de către președintele interimar Ilie Bolojan.
Noua lege modifică și completează Statutul senatorilor și deputaților. Parlamentarii care lipsesc nemotivat de la ședințe vor fi sancționați cu reținerea a 5% din indemnizație pentru fiecare zi în care…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
Profesorii vor fi evaluați în fiecare an, pe o platformă online, cu impact asupra salariilor. Anunțul premierului Marcel Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat că profesorii vor fi evaluați în fiecare an pe o platform online. Se va ține cont de performanța elevilor și feedback de la alți profesori și directorii unităților de învățământ.
Ciolacu a dat ca exemplu o măsură care urmează să se aplice în domeniul educației, la recomandarea OCDE.
”Profesorii din România vor fi evaluați anual de pe o platformă online, cu analize ale performanței elevilor și feedback de la colegi și directori…
Citește mai mult pe Alba24.ro