Connect with us

EVENIMENT

DNA solicită Camerei Deputaților aprobarea pentru efectuarea unei percheziţii informatice la Daniel Tudorache

Publicat

dna
Arhivă foto

Procurorul şef al DNA, Crin Bologa, solicită Camerei Deputaţilor aprobarea efectuării unei percheziţii informatice în dosarul în care este urmărire deputatul Daniel Tudorache. Fostul primar al Sectorului 1 este urmărit penal pentru achiziţii nelegale şi supraevaluate în timpul pandemiei de COVID-19.

„În cauza mediatizată prin comunicatele nr.796/VIII/3 din 19 noiembrie 2020 şi 898/VIII/3 din 21 octombrie 2022, în considerarea prevederilor legale şi constituţionale, procurorul şef al DNA Crin Bologa a iniţiat procedura necesară în vederea încuviinţării, de către Camera Deputaţilor, a unei percheziţii informatice în dosarul penal privind pe Tudorache Daniel, în prezent deputat în Parlamentul României, suspect pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, cu consecinţe deosebit de grave”, se arată într-un comunicat al DNA.

Concret, procurorul şef al DNA a transmis procurorului general Gabriela Scutea referatul şi dosarul penal întocmite de procurorii din cadrul Secţiei de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie, pentru a fi înaintate ministrului Justiţiei, astfel încât acesta să solicite Camerei Deputaţilor, în baza art. 72 din Constituţia României, art. 23 alin. 1 si art. 24 din Legea 96/2006 republicată, privind Statutul deputaţilor şi senatorilor, art. 222 alin. 1 şi 2 din Regulamentul Camerei Deputaţilor, încuviinţarea percheziţiei informatice faţă de Daniel Tudorache, care are calitatea de suspect în dosar.

DNA solicită Camerei Deputaților aprobarea pentru efectuarea unei percheziţii informatice la Daniel Tudorache. DNA anunţa că fostul primar de la Sectorul 5 Marian Vanghelie şi fostul edil de la Sectorul 1 Daniel Tudorache sunt urmăriţi penal

Conform DNA, percheziţia informatică este o activitate prevăzută de Codul de procedură penală necesară pentru descoperirea şi strângerea probelor în procesul penal, iar în cazul membrilor Parlamentului, efectuarea acestei activităţi este condiţionată strict de votul plenului Camerei din care face parte parlamentarul respectiv.

Pe 21 octombrie, DNA anunţa că fostul primar de la Sectorul 5 Marian Vanghelie şi fostul edil de la Sectorul 1 Daniel Tudorache sunt urmăriţi penal într-un dosar privind achiziţii nelegale şi supraevaluate în timpul pandemiei de COVID-19.

Este vorba despre achiziţii supraevaluate de tablete pentru elevi (75.500 bucăţi), dar şi produse necesare în perioada pandemiei de COVID-19, respectiv nebulizatoare de biodecontaminare (1.200 bucăţi) şi termoscannere (200 bucăţi).

DNA solicită Camerei Deputaților aprobarea pentru efectuarea unei percheziţii informatice la Daniel Tudorache. Fostul primar al Sectorului 1 este acuzat de complicitate la abuz în serviciu

Daniel Tudorache, deputat PSD, în prezent, la data faptelor primar al Sectorului 1 Bucureşti, este acuzat de complicitate la abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, cu consecinţe deosebit de grave.

Marian Vanghelie, la data faptelor consilier în cadrul Consiliului Local Sector 5 Bucureşti, este urmărit penal pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, instigare la abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave (patru fapte, din care una în formă continuată), instigare la delapidare cu consecinţe deosebit de grave, complicitate la fals în înscrisuri sub semnătură privată (11 fapte, din care trei în formă continuată), instigare la fals material în înscrisuri oficiale (două fapte, din care una în formă continuată) şi instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Ministerul Sănătăţii vrea să limiteze trimiterea pacienţilor de către medici, de la stat, la privat. Ce spune Alexandru Rafila

Publicat

video: testarea antidrog a elevilor, doar cu acordul părinților. anunțul

Ministerul Sănătăţii pregătește o strategie care să limiteze trimiterea pacienţilor, de către medici, de la unităţile medicale de stat la cele din mediul privat.

Anunțul a fost făcut joi de ministrul Alexandru Rafila.

„Să nu uităm, de exemplu, că medicii de familie sunt operatori privaţi. Și trimitem pacienţii la medicul de familie chiar dacă sunt operatori privaţi. (…) Lucrăm la o strategie care să limiteze acest lucru, nu ştiu dacă o să putem să o…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Bărbat lovit de o mașină pe o stradă din Răchita: Cum s-a produs accidentul rutier. Ce spun polițiștii

Publicat

bărbat lovit de o mașină pe o stradă din răchita:

Un bărbat din Sebeș a fost lovit de o mașină, pe o stradă din Răchita. Victima, un bărbat de 50 de ani mergea pe partea carosabilă când a fost lovit de o mașină, condusă de un șofer în vârstă de 35 de ani. 

Accidentul s-a petrecut miercuri, 17 aprilie 2024, în jurul orei 21.00. Cazul a fost comunicat de IPJ Alba, o zi mai târziu, în buletinul de presă.

Potriivt IPJ Alba, bărbatul de 50 de ani, din municipiul Sebeș, în timp ce se deplasa pe partea carosabilă, ar fi fost…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO FOTO. Târgul OFERTELOR educaționale: 42 de licee și colegii, întrunite la Cluj Arena

Publicat

targ 1 e1713425104364.jpg

Un târg de prezentare și promovare a liceelor și colegiilor, organizat de Inspectoratul Școlar Județean Cluj, a avut loc miercuri, 17 aprilie la Cluj Arena, începând cu ora 10:00.

În cadrul evenimentului, elevii de clasa a VIII-a, din județul Cluj, au avut oportunitatea de a primi informații privind oferta educațională pentru anul 2024-2025. Manifestarea a fost privită cu mult entuziasm de către elevi, fiindu-le prezentate o multitudine de licee – 42 la număr,…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Accident grav pe autostrada A1, zona la Veștem, Sibiu, cu patru mașini implicate. Trafic blocat. A fost solicitat elicopter SMURD

Publicat

elicopter smurd 2.jpg

Un accident rutier grav s-a petrecut joi după-amiaza pe autostrada A1 Sebeș-Sibiu-Boița, în zona Veștem.

O persoană este prinsă în caroseria unei mașini și alte două sunt rănite. A fost solicitat elicopter SMURD.

Traficul rutier este blocat la km. 230, zona Veștem, sens Sebeș – Vâlcea, a anunțat IPJ Sibiu. În accident sunt implicate patru autovehicule.

Circulația a fost deviată la kilometrul 238, Mohu.

Potrivit ISU Sibiu, la fața locului sunt mobilizate următoarele…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe