Connect with us

ACTUALITATE

Doar 0,044% dintre israelienii vaccinaţi au contractat COVID-19 după o săptămână de la a doua doză de vaccin Pfizer/BioNtech

Publicat

Cu peste o treime din populaţie vaccinată împotriva COVID-19 în numai o lună şi jumătate, Israelul a devenit un laborator global al campaniei de vaccinare; primele date demonstrează eficacitatea vaccinului, dar experţii consideră că încă nu avem suficiente informaţii concludente, scrie luni agenţia EFE.

”Trebuie să aşteptăm mai mult timp pentru a putea analiza mai multe informaţii”, a declarat acestei agenţii de presă coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare din Israel, Nachman Ash.

Numai 317 israelieni din 715.425 au contractat COVID-19 la mai mult de o săptămână după ce au primit a doua doză de vaccin, un procent de 0,044%, iar din aceştia numai 16 au necesitat spitalizare. Acestea sunt primele rezultate publicate de Ministerul Sănătăţii israelian după vaccinarea a circa trei milioane de persone cu prima doză de vaccin Pfizer/BioNtech, dintre care aproape două milioane au primit şi rapelul.

Cei mai mulţi israelieni au fost vaccinaţi cu Pfizer/BioNtech, numai un procent redus primind vaccinul Moderna. De asemenea, toate persoanele instituţionalizate şi personalul centrelor de îngrijire unde se află acestea, în total circa 160.000 de persoane, au primit deja ambele doze de vaccin.

Conform estimării autorităţilor israeliene, eficacitatea vaccinului Pfizer/BioNtech este de circa 92%, dar numai peste câteva săptămâni acest procent va putea fi comparat cu procentul de 95% eficacitate dat de producător după trecerea a 28 de zile de la administrarea celei de-a doua doze.

”Dacă vom termina vaccinarea (în Israel) într-o lună şi jumătate şi vom obţine imunitatea colectivă, cred că acesta va fi un impuls important pentru Europa şi îi va accelera campaniile de vaccinare”, a mai spus Nachman Ash.

Unii specialişti sunt însă mai precauţi, cum este Nadav Davidovici, directorul Şcolii de Sănătate Publică a Universităţii Ben Gurion şi consilier al guvernului israelian pentru gestionarea răspunsului la pandemie. ”Sunt date preliminare şi trebuie să le aşteptăm pe cele definitive, să analizăm bine metodologia şi să luăm în considerare mai mulţi factori”, a indicat acesta. El a cerut de asemenea precauţie în difuzarea informaţiilor, în urma polemicii declanşate în Israel după apariţia unor date privind eficacitatea vaccinului Pfizer/BioNtech numai după prima doză, informaţii ulterior dezminţite.

Toţi specialiştii israelieni consultaţi sunt de acord asupra a două lucruri, şi anume că efectele adverse ale vaccinului Pfizer/BioNtech sunt practic nesemnificative şi că informaţiile disponibile până în prezent sunt insuficiente pentru a putea trage concluzii despre efectul vaccinului asupra transmisibilităţii virusului.

Pe de altă parte, guvernul israelian a anunţat duminică seară prelungirea măsurilor de lockdown cu încă cel puţin cinci zile. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

FOTO: Bătaie de joc cu bani cheltuiți pe școli și grădinițe fără copii. În unele clădiri se mai fac praznice și cumetrii

Publicat

index 6 1000x600.webp.webp

Milioane de euro au aruncat pe apa sâmbetei autoritățile locale din România, din fonduri de la Banca Mondială sau guvernamentale, pentru școli fără elevi. Numai în județul Botoșani sunt cel puțin 22 de școli astfel finanțate și închise din lipsă de elevi, scrie ADEVĂRUL.

Scăderea populației, mai ales în mediul rural, este o problemă care afectează întreaga țară, dar mai ales comunele din nordul Moldovei, unde exodul accelerat al tinerilor a lăsat cătunele aproape goale. Îmbătrânirea populației și plecarea masivă în străinătate a localnicilor tineri lasă școlile fără elevi.

Conform datelor oficiale, în aproximativ 13 ani, populația școlară s-a redus cu peste 14.000 de elevi. În ciuda acestor realități tot mai evidente,…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Alt HAIDUC în trafic: Tânăr din Suceava, prins conducând cu viteză prin Botoșani deși nu avea permis

Publicat

razie politisti radar amenda 3 1000x600.jpeg

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control la data de 16 aprilie 2024, pe drumul public din comuna Vârfu Câmpului, un autoturism condus de un tânăr, de 33 de ani, din județul Suceava, care circula cu viteză peste limita legală.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că acesta are exercitarea dreptului de a conduce autovehicule, suspendată.

“Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere fără permis”, a transmis purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Botoşani, Delia Nenişcu.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News

Ultimele…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Copila de 13 ani a fost găsită de polițiști noaptea trecută în municipiul Botoșani

Publicat

img 20240416 wa0013 859x600.jpg

Copila de 13 ani din Botoșani, căutată de familie a fost găsită, în cursul nopții, pe raza municipiului Botoșani. Aceasta a fost internată în Centrul de Primire a Copilului în Regim de Urgență.

Se continuă verificările pentru a stabili împrejurările în care minora a părăsit domiciliul.

Dacă o vedeți sunați la 112! O copilă de 13 ani din municipiul Botoșani a plecat de acasă și nu s-a mai întors

Știrea inițială: Polițiștii botoșăneni au anunțat că efectuează verificări pentru localizarea unei minore, de 13 ani, din municipiul Botoșani, care astăzi, în jurul orei 12:00, a părăsit domiciliul, iar până în prezent nu a revenit.

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

VIDEO: Percheziții la Botoșani. Ce caută oamenii legii

Publicat

img 20240417 wa0000 926x600.jpg

Polițiștii din cadrul Politției Orașului Bucecea, cu sprijinul polițiștilor de ordine publică și a celor de la acțiuni speciale au pus in executare, in această dimineața 18 Percheziții domiciliare la persoane bănuite de braconaj piscicol din com. Varfu Câmpului, județul Botosani și comuna Hănțești județul Suceava.

Aproximativ 100 de forțe de ordine sunt angrenate în acțiune pentru probarea activității infracționale a persoanelor care efectuează pescuitul resurselor acvatice vii cu unelte ilegale (respectiv plase monofilament cu ochiul sub dimensiunile minime admise).

YouTube video

YouTube video


Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe