EVENIMENT
Doar unul din nouă angajaţi români câştigă peste 1.000 de euro net pe lună

Unu din nouă angajaţi români, adică 540.000 de persoane, câştigă salarii de cel puţin 1.000 de euro net pe lună, arată datele Institutului Naţional de Statistică.
În urmă cu cinci ani, mai puţin de 100.000 de angajaţi câştigau echivalentul a 1.000 de euro pe lună.
O familie din România cu venituri lunare de 2.000 de euro net pe lună are un confort financiar care îi permite achiziţia unei case de 100.000 de euro (cu o rată de 400 de euro/ lună timp de 30 de ani), un Duster SL Avantaj de 18.000 de euro (cu o rată de 290 de euro/ lună pe 5 ani şi avans de 25%) şi o vacanţă în Grecia de două săptămâni (un cuplu plus un copil) cu un cost total de 2.000- 2.500 de euro.
Cu toate acestea, suntem încă departe de formarea aşa-numitei „clase de mijloc“, spun experţii
„Chiar dacă numărul salariaţilor mai bine plătiţi a crescut, nu cred că cei care câştigă peste 1.000 de euro net se încadrează în „middle class“, pentru că trebuie să judecăm structura socială a societăţii româneşti prin raportare la media europeană, nu ne putem izola când există libertatea circulaţiei forţei de muncă.
Din punctul meu de vedere, aşa-zisa clasă de mijloc ar începe de la un nivel al veniturilor de 2.000 de euro în sus per membru de familie“, a explicat profesorul Dumitru Miron de la Academia de Studii Economice.
Cei mai mulţi dintre angajaţii cu salarii de peste 1.000 de euro net lucrează în administraţie publică (39% din totalul celor 540.000 de salariaţi), servicii IT (27%), bănci (12%) şi producţia de energie electrică şi termică (10%).
Top domenii cu salarii mai mari de 1.000 euro net pe lună
În mai 2017, doar în patru sectoare – servicii IT, extracţia petrolului brut, fabricarea produselor de cocserie şi transporturi aeriene – angajaţii câştigau peste 1.000 de euro net pe lună, iar numărul cumulat al acestora era de 96.400 de persoane.
„Tabloul la nivel social trebuie privit în ansamblu. E bine că a crescut numărul celor privilegiaţi, care câştigă peste 1.000 de euro pe lună, dar dacă ne uităm la ultimii 30 de ani progresul este incredibil de mic“, a explicat Adrian Lupulescu, expert în management şi resurse umane.
Salariul mediu net pe economie a ajuns în luna mai a acestui an la valoarea de 3.492 de lei net (713 euro), în creştere cu 9,8% faţă de luna mai a anului trecut.
(sursa: Mediafax)
EVENIMENT
Angajări la stat: posturi vacante în instituții publice din județul Alba. Concursuri organizate în perioada aprilie-mai 2025

Angajări la stat: posturi vacante în instituții publice din județul Alba. În perioada aprilie-mai, se organizează concursuri pentru ocuparea posturilor disponibile.
Persoanele care doresc să participe la selecție trebuie să îndeplinească mai multe condiții. Acestea se referă la studii, vechimea de muncă și alte cerințe.
Lista posturilor vacante
Angajări la stat. Alba Iulia
Universitatea 1 Decembrie 1918 Alba Iulia
- secretar debutant – Centrul pentru Managementul…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
Top beneficii extrasalariale oferite de angajatori în România. Ce așteptări au salariații în anul 2025

Top beneficii extrasalariale oferite de angajatori în România. Aproximativ 83% dintre angajați primesc beneficii extrasalariale în compania pentru care lucrează. Cele mai frecvente fiind tichetele de masă, primele de sărbători, abonamentele medicale și posibilitatea de a lucra remote, reiese dintr-un sondaj realizat de o platformă de recrutare online.
Potrivit cercetării eJobs, tichetele de masă continuă să fie beneficiul care se regăsește în cea mai mare parte a pachetelor…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
„Vocea necuvântătoarelor”. Donează pentru aninalele din adăposturi și câștigă premii în cadrul campaniei Fundației UBB

Fundația Universității Babeș-Bolyai organizează cea de-a IV-a ediție a campaniei de strângere de fonduri „Vocea necuvântătoarelor”.
Cei care vor dona 25 de lei pentru animalele din adăposturi, intră automat în tragerea la sorți pentru diverse premii.
Donează pentru aninalele. Campanie a Fundației UBB
Fundația Universității Babeș-Bolyai, Alma Mater Napocensis, implementează acțiuni de activism social de interes public, de implicare comunitară.
Iar…
Citește mai mult pe Cluj24.ro

FCSB și Universitatea Cluj s-au întâlnit sâmbătă, pe Arena Națională, în cea de-a treia etapă a play-off-ului Superligii.
U Cluj nu a reușit să înscrie. Meciul s-a terminat 1-0 pentru FCSB, care devine lider cu 35 de puncte.
Echipele de strat:
FCSB: Târnovanu – V. Crețu, Ngezana, M. Popescu, Radunovic – Chiricheș, Alhassan – Miculescu, Cisotti, M. Toma – Bîrligea Rezerve: Zima, Tănase, Oct. Popescu, Kiki, Ștefănescu, Edjouma, Cercel, Băluță,…
Citește mai mult pe Cluj24.ro