Connect with us

ACTUALITATE

Dobânzile fixe, într-o scădere semnificativă: Cea mai mică dobândă fixă pe 3 ani ajunge la 5,89%

Publicat

1677592230 bani 1 1000x600.jpg
Arhivă foto

Potrivit analizei realizate de reprezentanții unei companii de brokeraj bancar, dobânzile fixe înregistrează o scădere semnificativă, iar cea mai redusă dobândă fixă pe o perioadă de 3 ani este de 5,89%.

Dobânzile fixe în scădere la creditele ipotecare noi sau de refinanţare vin cu numeroase beneficii pentru toţi românii, arată reprezentanţii companiei. În plus, spun ei, scăderea dobânzilor fixe din sectorul bancar va conduce la o creştere economică semnificativă, dar va impacta şi consumul şi activitatea din sectorul imobiliar.

„Piaţa creditelor a luat o întorsătură favorabilă pentru români, într-adevăr, mai multe bănci din România au adoptat în ultima perioadă o diminuare considerabilă a dobânzilor fixe la creditele ipotecare noi de achiziţie imobile, dar şi la creditele ipotecare de refinanţare a acelor credite scumpe, contractate în trecut pe dobândă variabilă mare sau pe dobândă fixă mare. La momentul de faţă, sectorul bancar vine cu cea mai mică dobândă fixă pe 3 ani şi este de doar 5,89%.

Această valoare este un record, cea mai mică din ultimul an”, a declarat Valentin Anghel, CEO & Founder AVBS Credit.

Conform specialiştilor AVBS Credit, acesta este momentul potrivit în care să accesezi un credit ipotecar.

Dobânzile fixe, într-o scădere semnificativă. Ce recomandă specialiștii AVBS Credit

Pentru achiziţionarea unei locuinţe, specialiştii AVBS Credit recomandă accesarea unui credit cu dobândă fixă în această perioadă.

Cei care au un credit vechi (ipotecar, Prima Casă sau Noua Casă) care a devenit mult prea costisitor pot apela la refinanţare.

„În momentul în care băncile diminuează dobânzile, în special pe cele fixe care au devenit cele mai vânate dobânzi, apar următoarele situaţii: achiziţionarea locuinţelor nu mai este doar un vis – în momentul în care dobânda este mică, oamenii pot din nou să acceseze creditele dorite, gradul de îndatorare nu mai este o problemă şi pot accesa sume ale creditelor suficient de mari încât să-şi cumpere imobilele dorite; aglomerarea băncilor – oamenii aplică în număr mare atât pentru credite ipotecare noi, cât şi pentru credite ipotecare de refinanţare, aşadar timpul de aşteptare pentru contractarea unui credit poate creşte.

Fiecare minut contează atunci când doreşti să obţii cel mai ieftin credit ipotecar al momentului, aşadar decizia trebuie luată înainte ca procesatorii dosarelor de credite să devină supraaglomeraţi”, susţine Valentin Anghel.

El atrage atenţia că preţurile imobilelor pot creşte în perioada următoare.

Dobânzile fixe, într-o scădere semnificativă. Se estimează o creştere a preţurilor imobilelor

Se estimează o creştere a preţurilor imobilelor, deoarece piaţa imobiliară este invers proporţională cu cea bancară.

Când se ieftinesc creditele, se scumpesc imobilele.

Când cererea de cumpărare este mare, aceasta conduce la majorarea preţurilor locuinţelor. În concluzie, cel mai bun moment pentru achiziţionarea unui imobil este acum, când dobânzile fixe au scăzut, iar preţurile imobilelor încă n-au crescut.

„Incertitudinile în privinţa contractării creditelor bancare se risipesc, specialiştii în creditare consideră că perioada actuală este cea mai potrivită din an pentru soluţionarea nevoilor de finanţare ale românilor”, se mai spune în analiză.

AVBS Credit lucrează cu peste 30 de bănci şi IFN-uri din România, iar serviciile sunt gratuite pentru clienţii care optează pentru un credit. AVBS Credit este membră a Asociaţiei Române a Brokerilor de Credite (ARBC). Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Prefectul de Botoșani a ordonat controale riguroase în perioada de dinaintea Paștelui. Planul de măsuri

Publicat

prefectul de botoșani a ordonat controale riguroase în perioada de

Publicitate

Astăzi, 4 aprilie 2025, Prefectul județului Botoșani, Dan Nechifor, a aprobat Planul de măsuri pentru menținerea climatului de ordine și siguranță publică, în perioada 7 – 21 aprilie 2025, premergătoare Sărbătorilor Pascale.
În această perioadă, instituțiile responsabile vor desfășura controale și verificări pentru:
• Verificarea legalității activităților comerciale;
• Asigurarea conformității produselor alimentare specifice…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Pompierii botoșăneni au pierdut un OM, un COLEG, un COMANDANT – colonel (r) Ilie Bălăceanu

Publicat

pompierii botoșăneni au pierdut un om, un coleg, un comandant

Publicitate

Pompierii botoșăneni au pierdut un OM, un COLEG, un COMANDANT – colonel (r) Ilie Bălăceanu.
Pe tot parcursul carierei militare, acesta a fost un adevărat model pentru pompieri, apreciat, în egală măsură, de toți cei care l-au cunoscut.
Colonel (r) Ilie Bălăceanu a fost comandantul Grupului de Pompieri „Nicolae Iorga „al Judeţului Botoșani, în perioada 17.07.1985 – 15.11.1995.
„Ne este greu să vorbim la timpul trecut despre acest om…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

ITM Botoșani: Sesiune de informare a angajatorilor care au străini angajați și a străinilor care vor să muncească în România

Publicat

itminspectia muncii.webp.webp

Publicitate

Inspectoratul Teritorial de Muncă Botoșani împreună cu Inspectoratul General pentru Imigrări Botoșani a organizat în zilele de 02 și 03 aprilie 2025, de la ora 12, la sediul Inspectoratului Teritorial de Muncă Botoșani, o sesiune de informare a angajatorilor care au străini angajați și a străinilor care doresc să desfășoare activități lucrative în România. În cadrul acesteia, s-au discutat despre prevederile legale privind încadrarea în…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Botoșani: Țăranii riscă să rămână fără porc în gospodărie. Cine este vinovat de transmiterea rapidă a pestei porcine africane

Publicat

botoșani: Țăranii riscă să rămână fără porc în gospodărie. cine

Publicitate

Pesta porcină africană (PPA) continuă să fie o amenințare în România, cu potențiale pierderi economice uriașe. La granița de nord a țării autoritățile sanitar-veterinare au tras un semnal de alarmă privind o evoluție agresivă a bolii de la începutul acestui an, scrie ADEVĂRUL.

Sunt deja cinci focare la porcul domestic în Botoșani și zeci de porci mistreți au fost găsiți morți și depistați pozitiv pe fondurile de vânătoare din județ….

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe