Connect with us

ACTUALITATE

Dobânzile fixe, într-o scădere semnificativă: Cea mai mică dobândă fixă pe 3 ani ajunge la 5,89%

Publicat

1677592230 bani 1 1000x600.jpg
Arhivă foto

Potrivit analizei realizate de reprezentanții unei companii de brokeraj bancar, dobânzile fixe înregistrează o scădere semnificativă, iar cea mai redusă dobândă fixă pe o perioadă de 3 ani este de 5,89%.

Dobânzile fixe în scădere la creditele ipotecare noi sau de refinanţare vin cu numeroase beneficii pentru toţi românii, arată reprezentanţii companiei. În plus, spun ei, scăderea dobânzilor fixe din sectorul bancar va conduce la o creştere economică semnificativă, dar va impacta şi consumul şi activitatea din sectorul imobiliar.

„Piaţa creditelor a luat o întorsătură favorabilă pentru români, într-adevăr, mai multe bănci din România au adoptat în ultima perioadă o diminuare considerabilă a dobânzilor fixe la creditele ipotecare noi de achiziţie imobile, dar şi la creditele ipotecare de refinanţare a acelor credite scumpe, contractate în trecut pe dobândă variabilă mare sau pe dobândă fixă mare. La momentul de faţă, sectorul bancar vine cu cea mai mică dobândă fixă pe 3 ani şi este de doar 5,89%.

Această valoare este un record, cea mai mică din ultimul an”, a declarat Valentin Anghel, CEO & Founder AVBS Credit.

Conform specialiştilor AVBS Credit, acesta este momentul potrivit în care să accesezi un credit ipotecar.

Dobânzile fixe, într-o scădere semnificativă. Ce recomandă specialiștii AVBS Credit

Pentru achiziţionarea unei locuinţe, specialiştii AVBS Credit recomandă accesarea unui credit cu dobândă fixă în această perioadă.

Cei care au un credit vechi (ipotecar, Prima Casă sau Noua Casă) care a devenit mult prea costisitor pot apela la refinanţare.

„În momentul în care băncile diminuează dobânzile, în special pe cele fixe care au devenit cele mai vânate dobânzi, apar următoarele situaţii: achiziţionarea locuinţelor nu mai este doar un vis – în momentul în care dobânda este mică, oamenii pot din nou să acceseze creditele dorite, gradul de îndatorare nu mai este o problemă şi pot accesa sume ale creditelor suficient de mari încât să-şi cumpere imobilele dorite; aglomerarea băncilor – oamenii aplică în număr mare atât pentru credite ipotecare noi, cât şi pentru credite ipotecare de refinanţare, aşadar timpul de aşteptare pentru contractarea unui credit poate creşte.

Fiecare minut contează atunci când doreşti să obţii cel mai ieftin credit ipotecar al momentului, aşadar decizia trebuie luată înainte ca procesatorii dosarelor de credite să devină supraaglomeraţi”, susţine Valentin Anghel.

El atrage atenţia că preţurile imobilelor pot creşte în perioada următoare.

Dobânzile fixe, într-o scădere semnificativă. Se estimează o creştere a preţurilor imobilelor

Se estimează o creştere a preţurilor imobilelor, deoarece piaţa imobiliară este invers proporţională cu cea bancară.

Când se ieftinesc creditele, se scumpesc imobilele.

Când cererea de cumpărare este mare, aceasta conduce la majorarea preţurilor locuinţelor. În concluzie, cel mai bun moment pentru achiziţionarea unui imobil este acum, când dobânzile fixe au scăzut, iar preţurile imobilelor încă n-au crescut.

„Incertitudinile în privinţa contractării creditelor bancare se risipesc, specialiştii în creditare consideră că perioada actuală este cea mai potrivită din an pentru soluţionarea nevoilor de finanţare ale românilor”, se mai spune în analiză.

AVBS Credit lucrează cu peste 30 de bănci şi IFN-uri din România, iar serviciile sunt gratuite pentru clienţii care optează pentru un credit. AVBS Credit este membră a Asociaţiei Române a Brokerilor de Credite (ARBC). Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Județul Botoșani învăluit în ceață. Avertizare de COD GALBEN

Publicat

cod galben meteo alerta 3.jpg

Pe drumurile din județul Botoșani, din această cauză, se va reduce vizibilitatea sub 200 de metri, izolat sub 50 de metri.

Pentru evitarea producerii unor evenimente rutiere, adresăm conducătorilor auto recomandarea de a adapta viteza la condițiile de drum. Circulați prudent pentru siguranța dumneavoastră și a celorlalți participanți la trafic!
Avertizarea este valabilă până la ora 10.00.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Ziua Naţională a României, marcată de Google printr-un doodle special

Publicat

google ziua nationala romania

Google sărbătorește Ziua Națională a României printr-un doodle special dedicat Marii Uniri de la 1 decembrie 1918.

Pe imaginea de start a motorului de căutare flutură drapelul României, încadrat într-un medalion în care predomină culorile roşu, galben şi albastru, iar în fundal se vede cerul. La un simplu click pe imagine, aceasta se deschide şi apar artificii în culorile drapelului.

„Doodle-ul anual de astăzi sărbătoreşte Ziua Marii Uniri în România! Această sărbătoare marchează unificarea mai multor teritorii diferite sub un singur steag. În această zi din 1918, Adunarea Naţională de la Alba Iulia a votat în unanimitate în favoarea unei uniri dintre Transilvania, Basarabia, Bucovina şi Regatul României.

Drept urmare, ţara a fost recunoscută oficial de comunitatea internaţională şi binevenită pe scena mondială. Dimensiunea teritorială a României aproape s-a dublat, iar populaţia sa a crescut cu 10 milioane.

Prima sărbătoare de la Alba Iulia a marcat sfârşitul anilor de luptă pentru autodeterminare şi a insuflat un sentiment de identitate şi unitate în rândul diverşilor săi locuitori. De Ziua Marii Uniri, românii participă la parade militare, spectacole muzicale şi de dans, piese de teatru istorice şi ceremonii de ridicare a drapelului în toată ţara.

Dungile albastre, galbene şi roşii ale drapelului naţional al României, precum cea care flutură în imaginea de artă de astăzi, reprezintă libertatea, dreptatea şi fraternitatea. Ziua Marii Uniri acţionează ca un simbol al moştenirii lor comune şi al spiritului colectiv, amintindu-le de istoria bogată a ţării lor şi de importanţa unităţii în perioadele pline de provocări”, a scris motorul de căutare în descrierea doodle-ul de astăzi.

În ultimii ani, Google a marcat Ziua Naţională a României prin logo-uri speciale, dar şi anumiţi români celebri sau tradiţii precum Constantin Brâncuşi, George Enescu, I.L. Caragiale, Elisa Leonida Zamfirescu (prima femei inginer din lume), Mărţişorul. Agerpres

 

Citește mai departe

ACTUALITATE

Singurul muzeu din România dedicat oii. Rasa karakul de Botoșani este unică în Europa FOTO

Publicat

index 1 995x600.webp.webp

În județul Botoșani se află singurul muzeu din România dedicat oii. Este vorba despre muzeul rasei karakul de Botoșani, situat în incinta Stațiunii de Cercetare a Ovinelor și Caprinelor Popăuți, scrie Adevărul.

Rasa Karakul de Botoșani este o specie de oaie unicat în Uniunea Europeană, creată genetic în perioada 1948-1988 la Stațiunea de Cercetare a Ovinelor și Caprinelor Popăuți. Noua rasă este rezultatul încrucișărilor controlate dintre berbecul karakul din bazinul Buhara, o zonă care cuprinde astăzi teritorii din Turkmenistan și Kazahstan, și femela țurcană brumărie sau neagră, o rasă specifică nordului Moldovei. A rezultat o specie renumită pentru pielicele sale deosebit de frumoase, dar și pentru carnea sa, mai ales în țările…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Rata şomajului în UE s-a menţinut la 6% în octombrie. Date Eurostat

Publicat

somaj tehnic ajofm agenti economici.jpg
Arhivă foto

Rata șomajului a rămas constantă la 6% în Uniunea Europeană și la 6,5% în zona euro în luna octombrie, conform informațiilor publicate joi de către Oficiul European pentru Statistică (Eurostat), în comparație cu luna anterioară.

Cu o rată a şomajului de 5,4% în octombrie, România se situează printre statele membre UE cu un nivel redus al şomajului.

În octombrie 2022, rata şomajului în zona euro era de 6,6%, iar în UE de 6,1%.

Eurostat estimează că 13,171 milioane de persoane din UE, dintre care 11,134 milioane în zona euro, erau în şomaj în octombrie 2023. Comparativ cu octombrie 2022, numărul şomerilor a crescut cu 27.000 în UE şi s-a redus cu 28.00 zona euro.

În octombrie, 2,881 de milioane de tineri (sub 25 de ani) din UE erau şomeri, dintre care 2,380 milioane în zona euro.

Rata şomajului în rândul tinerilor era de 14,8% în UE (în creştere de la 14,7% luna precedentă) şi de 14,9% în zona euro (în creştere de la 14,6% luna precedentă).

În rândul femeilor, rata şomajului în octombrie era de 6,4% în UE, în creştere de la 6,3% luna precedentă, în timp ce în rândul bărbaţilor era de 5,8%, de asemenea în creştere de la 5,7% luna precedentă.

În rândul statelor membre UE, cele mai mici rate ale şomajului în octombrie se înregistrau în Malta (2,5%), Polonia (2,8%), Cehia (2,9%) şi Germania (3,1%). La polul opus, cea mai ridicată rată a şomajului era în Spania (12%). Agerpres

Citește mai departe