Connect with us

ACTUALITATE

Dobânzile fixe, într-o scădere semnificativă: Cea mai mică dobândă fixă pe 3 ani ajunge la 5,89%

Publicat

1677592230 bani 1 1000x600.jpg
Arhivă foto

Potrivit analizei realizate de reprezentanții unei companii de brokeraj bancar, dobânzile fixe înregistrează o scădere semnificativă, iar cea mai redusă dobândă fixă pe o perioadă de 3 ani este de 5,89%.

Dobânzile fixe în scădere la creditele ipotecare noi sau de refinanţare vin cu numeroase beneficii pentru toţi românii, arată reprezentanţii companiei. În plus, spun ei, scăderea dobânzilor fixe din sectorul bancar va conduce la o creştere economică semnificativă, dar va impacta şi consumul şi activitatea din sectorul imobiliar.

„Piaţa creditelor a luat o întorsătură favorabilă pentru români, într-adevăr, mai multe bănci din România au adoptat în ultima perioadă o diminuare considerabilă a dobânzilor fixe la creditele ipotecare noi de achiziţie imobile, dar şi la creditele ipotecare de refinanţare a acelor credite scumpe, contractate în trecut pe dobândă variabilă mare sau pe dobândă fixă mare. La momentul de faţă, sectorul bancar vine cu cea mai mică dobândă fixă pe 3 ani şi este de doar 5,89%.

Această valoare este un record, cea mai mică din ultimul an”, a declarat Valentin Anghel, CEO & Founder AVBS Credit.

Conform specialiştilor AVBS Credit, acesta este momentul potrivit în care să accesezi un credit ipotecar.

Dobânzile fixe, într-o scădere semnificativă. Ce recomandă specialiștii AVBS Credit

Pentru achiziţionarea unei locuinţe, specialiştii AVBS Credit recomandă accesarea unui credit cu dobândă fixă în această perioadă.

Cei care au un credit vechi (ipotecar, Prima Casă sau Noua Casă) care a devenit mult prea costisitor pot apela la refinanţare.

„În momentul în care băncile diminuează dobânzile, în special pe cele fixe care au devenit cele mai vânate dobânzi, apar următoarele situaţii: achiziţionarea locuinţelor nu mai este doar un vis – în momentul în care dobânda este mică, oamenii pot din nou să acceseze creditele dorite, gradul de îndatorare nu mai este o problemă şi pot accesa sume ale creditelor suficient de mari încât să-şi cumpere imobilele dorite; aglomerarea băncilor – oamenii aplică în număr mare atât pentru credite ipotecare noi, cât şi pentru credite ipotecare de refinanţare, aşadar timpul de aşteptare pentru contractarea unui credit poate creşte.

Fiecare minut contează atunci când doreşti să obţii cel mai ieftin credit ipotecar al momentului, aşadar decizia trebuie luată înainte ca procesatorii dosarelor de credite să devină supraaglomeraţi”, susţine Valentin Anghel.

El atrage atenţia că preţurile imobilelor pot creşte în perioada următoare.

Dobânzile fixe, într-o scădere semnificativă. Se estimează o creştere a preţurilor imobilelor

Se estimează o creştere a preţurilor imobilelor, deoarece piaţa imobiliară este invers proporţională cu cea bancară.

Când se ieftinesc creditele, se scumpesc imobilele.

Când cererea de cumpărare este mare, aceasta conduce la majorarea preţurilor locuinţelor. În concluzie, cel mai bun moment pentru achiziţionarea unui imobil este acum, când dobânzile fixe au scăzut, iar preţurile imobilelor încă n-au crescut.

„Incertitudinile în privinţa contractării creditelor bancare se risipesc, specialiştii în creditare consideră că perioada actuală este cea mai potrivită din an pentru soluţionarea nevoilor de finanţare ale românilor”, se mai spune în analiză.

AVBS Credit lucrează cu peste 30 de bănci şi IFN-uri din România, iar serviciile sunt gratuite pentru clienţii care optează pentru un credit. AVBS Credit este membră a Asociaţiei Române a Brokerilor de Credite (ARBC). Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

AJOFM Botoșani: Lansarea proiectului „Tineri NEETs în acţiune-TIN ACT”

Publicat

ajofm botoșani: lansarea proiectului „tineri neets în acţiune tin act”

Publicitate

 Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de muncă Botoșani, în calitate de Lider, împreună cu ASOCIAŢIA „INSTITUTUL PENTRU PARTENERIAT SOCIAL BUCOVINA” în calitate de Partener, anunță lansarea proiectului „Tineri NEETs în acţiune-TIN ACT” – cod SMIS 337798.

Proiectul este cofinanțat de Uniunea Europeană prin Fondul Social European Plus – Programul Educație și Ocupare (PEO) 2021 – 2027 și a fost depus în cadrul Apelului…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Un bărbat de 39 de ani, din Răchiți, și-a bătut nevasta și a primit interdicție de a intra în casă timp de 5 zile

Publicat

un bărbat de 39 de ani, din răchiți, și a bătut

Publicitate

Ordin de protecție emis de către polițiști pentru violență în familie

La data de 1 iulie 2025, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani  au emis ordin de protecție provizoriu față de un bărbat, de 39 de ani, din comuna Răchiți, pentru faptul că, în timp ce se afla la domiciliu, pe fondul unui conflict, ar fi agresat-o fizic pe soția sa.

Ordinul de protecție a fost emis pe o perioadă de 5 zile, iar bărbatul are…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Botoșani: Medicii atrag atenția asupra scăderii vârstei persoanelor care suferă de accidente vasculare cerebrale

Publicat

botoșani: medicii atrag atenția asupra scăderii vârstei persoanelor care suferă

Publicitate

Vârsta persoanelor care suferă accidente vasculare cerebrale (AVC) a scăzut până la 35 de ani, a declarat, miercuri, medicul neurolog Cristina Luchian de la Spitalul Județean de Urgență ‘Mavromati’ Botoșani.

Potrivit sursei citate, în 2024 au fost înregistrate la unitatea medicală din Botoșani aproximativ 700 de cazuri de AVC, fie ischemic, fie hemoragic. Înmulțirea numărului de astfel de cazuri este pusă pe seama modului de viață.

‘Cea mai…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Când pot angajații declanșa un conflict colectiv de muncă? Tot ce trebuie să știi

Publicat

când pot angajații declanșa un conflict colectiv de muncă? tot

Publicitate

Conflictul colectiv de muncă apare atunci când între angajați și angajatori intervin neînțelegeri legate de negocierea, desfășurarea sau încheierea contractelor ori acordurilor colective de muncă.

Legea garantează lucrătorilor dreptul de a iniția astfel de conflicte în contextul negocierilor contractuale. Totuși, revendicările care necesită modificarea legislației sau adoptarea unor acte normative nu pot face obiectul unui conflict…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe