Connect with us

EVENIMENT

DOCUMENT Starea de alertă, prelungită pentru încă 30 de zile. Restricţiile propuse de Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă

Publicat

Comitetul Național pentru Situații de Urgență propune prelungirea stării de alertă în toată țara, pentru o perioadă de 30 de zile, începând din 10 octombrie. Restricțiile suplimentare sunt menținute acolo unde incidența depășește 6 la mie.

Printre altele, se propune menținerea testării săptămânale a personalului de îngrijire şi asistență, a personalului de specialitate şi auxiliar din centrele rezidențiale de îngrijire şi asistență a persoanelor vârstnice, din centrele rezidențiale pentru copii şi adulți, cu şi fără dizabilități, precum şi pentru alte categorii vulnerabile.

Se propune menținerea restricțiilor privind organizarea și desfășurarea de mitinguri, demonstrații, procesiuni, concerte sau a altor tipuri de întruniri în spații deschise, precum și a întrunirilor culturale, științifice, artistice, sportive sau de divertisment în spații închise.

Anexa la HCNSU nr 80 – masuri

Comitetul Național pentru Situații de Urgență propune ca desfășurarea competițiilor sportive, în spații închise sau deschise, să poată fi realizată cu participarea spectatorilor până la 75% din capacitatea maximă a spațiului, cu asigurarea unei distanțe de minimum 1 metru între persoane, dacă incidența cumulată la 14 zile în județ/localitate este mai mică sau egală cu 2/1.000 de locuitori. Propunerea vizează persoanele vaccinate, cele care prezintă rezultatul negativ al unui test RTPCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore, respectiv persoanele trecute prin boală.

Se propune ca cinematografele, instituțiile de spectacole sau concerte să fie deschise în intervalul orar 5.00 – 24.00, cu participarea publicului până la 50% din capacitatea maximă a spațiului și cu purtarea măștii de protecție, dacă incidența cumulată la 14 zile din județ/localitate este mai mare de 6/1.000 de locuitori. În acest caz, ar avea acces doar vaccinații sau cei trecuți prin boală.

Dacă incidența este mai mică sau egală cu 2 la mie, ar putea fi organizate în aer liber spectacole, concerte și festivaluri cu participarea a cel mult 75.000 de spectatori și cu purtarea măștii de protecție, pentru cei vaccinați, cei cu test RT-PCR negativ nu mai vechi de 72 de ore sau test antigen negativ rapid nu mai vechi de 48 de ore, respectiv persoane vindecate de boală. Dacă rata de infectare este mai mare de 6 la mie, spectacole, concerte sau festivaluri ar fi permise între orele 5.00 – 24.00, cu participarea publicului până la 50% din capacitatea maximă a spațiului și cu purtarea măștii de protecție. Aici, testații nu ar mai avea acces.

Propunerile CNSU trebuie validate prin hotărâre de Guvern.

Urmărește știrile romania24.ro pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

EVENIMENT

Peste 75.000 de persoane au intrat în România, în ultimele 24 de ore

Publicat

frontiera

În ultimele 24 de ore au intrat în România, prin punctele de frontieră din toată ţara, un număr de 75.059 de persoane, dintre care 8.171 cetăţeni ucraineni. Astfel s-a înregistrat o scădere cu circa 8% faţă de ziua precedentă.

Potrivit unui comunicat transmis marţi AGERPRES, prin punctele de frontieră de la nivelul întregii ţări au efectuat formalităţile de control, atât pe sensul de intrare, cât şi pe cel de ieşire, aproximativ 159.400 de persoane, cetăţeni români şi străini, cu peste 42.600 de mijloace de transport.

Începând cu 10 februarie 2022 (perioadă pre-conflict), au intrat în ţara noastră 2.491.865 de cetăţeni ucraineni.

În zonele de competenţă – punctele de trecere şi „frontiera verde” – poliţiştii de frontieră au constatat 56 de fapte ilegale (28 infracţiuni şi 28 contravenţii) săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini, iar valoarea amenzilor contravenţionale aplicate se ridică la peste 12.400 de lei.

Luni nu s-a permis intrarea în ţară a 16 cetăţeni străini care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege şi nu s-a permis ieşirea a 15 cetăţeni români din diferite motive legale. Agerpres

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: Carambol cu trei autovehicule implicate, pe o șosea din Bihor. Trafic îngreunat

Publicat

acc bihor

Un accident în care au fost implicate trei autovehicule s-a produs, marți după-amiază pe DN 1 Huedin – Oradea.

Potrivit Centrului INFOTRAFIC din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, pe DN 1 Huedin-Oradea, în zona localității Gheghie, județul Bihor, s-a produs un accident rutier.

În eveniment  au fost implicate un autoturism, un autotren și un microbuz de transport persoane.

În urma coliziunii, două persoane din autoturism au suferit răni ușoare, însă au refuzat transportul la spital.

Traficul rutier este oprit pe sensul către Huedin, circulându-se alternativ, pe celălalt sens, prin dirijare.

sursa foto: captură video Facebook / INFO TRAFIC BIHOR & ORADEA

Stire in actualizare

Citește mai departe

EVENIMENT

Incendiu la remorca unui TIR încărcat cu făină, pe A1 Deva – Nădlac. Trafic îngreunat

Publicat

fotografie cu caracter ilustrativ

Un incendiu a izbucnit, marți la amiază, la remorca unui TIR încărcat cu făină. Incendiul s-a produs pe Autostrada A1 Deva – Nădlac.

Potrivit Centrului INFOTRAFIC din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, pe autostrada A1 Deva-Nădlac, la kilometrul 500, calea 2, în apropierea localității Giarmata, județul Timiș, a izbucnit un incendiu la remorca unui autotren încărcat cu făină.

Șoferul TIR-ului s-a auto-evacuat și nu a fost rănit.

Traficul rutier este oprit pe banda de urgență și pe prima bandă, pe sensul către Lugoj, pentru a permite intervenția echipajelor specializate.

 

Citește mai departe

EVENIMENT

ATENȚIE, ȘOFERI! Circulație în condiții de iarnă pe Transfăgărășan

Publicat

zapada transfagarasan
sursa foto: captură video Facebook DRDP Brașov, arhivă foto

Circulația pe Transfăgărășan se desfășoară în condiții de iarnă, marți după-amiază. Drumarii din Brașov au intervenit, încă de la primele ore ale zilei de marţi, pentru deszăpezirea drumului.

Încă din cursul nopţii de luni spre marţi a început să ningă pe Transfăgărăşan, atât pe partea judeţului Sibiu, cât şi pe cea din judeţul Argeş.

„Colegii noştri au intervenit încă de la prima oră a dimineţii cu utilaje de deszăpezire. Se circulă pe acest sector de drum, dar în condiţii de iarnă”, a declarat directorul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Braşov, Tudor Duţu.

În aceste condiţii, şoferii sunt sfătuiţi să aibă maşinile pregătite pentru iarnă dacă aleg acest tronson de drum. Agerpres

Citește mai departe