Connect with us

EVENIMENT

Documentarul lui Sean Penn despre războiul din Ucraina, „Superpower”, premieră la Berlin

Publicat

Documentarul lui Sean Penn despre războiul din Ucraina, „Superpower”, premieră la Berlin

FOTO Twitter

Solidaritatea cu Ucraina a fost o temă constantă la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin 2023, dar acest subiect a fost adus în prim-plan vineri seară la premiera mondială a celui mai recent film al lui Sean Penn, „Superpower”, un documentar care prezintă profilul preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski şi modul cum a condus acesta ţara în timpul războiului.

Înainte de ridicarea cortinei de la Verti Music Hall din Berlin, unde a avut loc premiera, Penn a oferit o introducere personală de pe scenă, mulţumind organizatorilor festivalului de film pentru găzduirea premierei şi pentru că „au fost atât de respectuoşi faţă de ucraineni, care duc o luptă în numele nostru, al tuturor”.

Iar mai târziu, când genericul a rulat, mulţimea s-a ridicat în picioare pentru a-i ovaţiona călduros pe Penn şi pe colaboratorii săi.

Penn a declarat că iniţial a plănuit „Superpower”, pe care l-a regizat împreună cu Aaron Kaufman, ca pe o „poveste capricioasă a unui actor comic devenit preşedinte”, dar proiectul s-a schimbat radical după invazia Rusiei din 24 februarie 2022 în Ucraina. Porţiuni din film au fost filmate atât înainte, cât şi după declanşarea atacului, oferind o descriere uluitoare a victimelor războiului asupra Ucrainei.

Filmul îl urmăreşte pe Penn în timp ce călătoreşte în linia întâi a conflictului pentru a se întâlni cu soldaţii şi a observa direct cum se duce bătălia.

Penn a dezvăluit la proiecţie că s-a întors cu doar câteva zile înainte din Ucraina, fiind a şasea sa călătorie în această ţară. El a spus că adevărata premieră mondială a filmului „Superpower” a fost cea organizată pentru Zelenski şi personalul său la începutul săptămânii.

Într-o demonstraţie anterioară de solidaritate cu poporul ucrainean şi o dovadă de sfidare faţă de Rusia, festivalul de la Berlin l-a invitat pe preşedintele Ucrainei să deschidă ediţia din acest an a Berlinalei cu un mesaj video în direct. Publicul s-a ridicat în picioare atunci când Zelenski a fost prezentat şi a aplaudat discursul său pe tot parcursul acestuia.

„Cultura alege o tabără atunci când decide să vorbească împotriva răului”, a spus Zelenski, „şi ia o parte atunci când tace şi, de fapt, ajută răul”.

De când Rusia a invadat Ucraina în februarie anul trecut, Zelenski a folosit neobosit evenimentele mediatice pentru a atrage atenţia asupra cauzei ţării sale şi pentru a obţine sprijin politic şi militar. Pe lângă faptul că a luat cuvântul în faţa Congresului, a Camerei Parlamentului britanic şi a Bundestagului german, el a avut numeroase apariţii video la marile festivaluri de film, inclusiv la Cannes şi Veneţia anul trecut, şi chiar a trimis un mesaj video la gala Grammy.

Sursa Mediafax.ro

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

ACCIDENT cu trei mașini la Bucea, în Cluj. O femeie de 71 de ani a necesitat îngrijiri MEDICALE

Publicat

politie masina bun.jpg

Un accident rutier a avut loc, vineri, pe raza loc. Bucea din jud. Cluj. Au fost implicate trei mașini. O femeie de 71 de ani a necesitat îngrijiri medicale.

„Accident rutier înregistrat în jurul orei 14:00, pe DN1 E60 , în interiorul localității Bucea, pe sensul de mers Huedin – Oradea, produs pe fondul nepăstrării distanței în mers, fiind implicate trei autovehicule.

ACCIDENT cu trei mașini la Bucea, în Cluj. O femeie de 71 de ani a necesitat îngrijiri…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Mihai Enache (AUR): ”Coaliția terorii PSD-PNL continuă abuzurile la adresa AUR!”

Publicat

cort interior ok 1024x683 1.jpg

~Au comasat alegerile doar pentru a bloca AUR să câștige alegerile europarlamentare. Au încălcat Constituția, au călcat în picioare toate legile din această țară și tratatele internaționale în privința desfășurării alegerilor doar pentru a salva posturile de conducere ale lui Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă~, a spus Mihai Enache, candidat din partea AUR la Primăria Capitalei.

Acesta a precizat că reprezentaniții PSD și PNL nu s-au oprit aici ci, ”din…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Clujean de 28 de ani, REȚINUT pentru FURT de biciclete. Sfaturile Poliției

Publicat

hot de biciclete 1 e1713528673817.jpeg

Un clujean de 28 de ani a fost reținut pentru furt de biciclete. A furat inclusiv 30kg de țevi de cupru. A cauzat un prejudiciu de aproximativ 7.700 de lei.

„În data de 18 aprilie a.c. polițiștii de investigații criminale din cadrul Secției 1 Poliție Cluj-Napoca au dispus măsura reținerii, pentru 24 de ore, pe numele unui bărbat, de 28 de ani, din Cluj-Napoca, cercetat pentru furtul mai multor biciclete.

bicicleta furatabicicleta furata

FOTO. Clujean de 28 de ani, REȚINUT pentru FURT de…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

România, tot mai aproape de îndeplinirea criteriilor pentru admiterea în programul Visa Waiver. Ce spun reprezentanții Guvernului

Publicat

românia, tot mai aproape de îndeplinirea criteriilor pentru admiterea în

Admiterea României în programul Visa Waiver reprezintă un obiectiv strategic naţional, iar ţara noastră este tot mai aproape de îndeplinirea criteriilor tehnice în acest sens, a informat Guvernul.

Guvernul aminteşte că, pentru scăderea ratei de refuz sub pragul de 3%, este nevoie de sprijinul tuturor cetăţenilor români care deţin sau au deţinut viza SUA de tip B1/B2 – afaceri şi turism.

„Reînnoirea acesteia în următoarele şase luni ne poate asigura succesul”, au…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe