Connect with us

ACTUALITATE

Doi cetăţeni români cercetaţi pentru contrabandă şi 16.900 de pachete cu ţigări confiscate

Publicat

tigari

Poliţiştii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmaţiei au descoperit 16.900 de pachete cu ţigări, de provenienţă ucraineană, în urma mai multor acţiuni, doi cetăţeni români fiind cercetaţi în acest caz pentru contrabandă şi trecere frauduloasă a frontierei de stat.

Întreaga cantitate de ţigări, în valoare de aproximativ 200.700 de lei a fost ridicată în vederea confiscării.

„Pe 1 aprilie, la nivelul Sectorului Poliţiei de Frontieră Vicovu de Sus, judeţul Suceava, (…) colegii noştri au observat în apropierea frontierei de stat două persoane care transportau prin apa pârâului Laura către interiorul ţării mai multe colete voluminoase”, informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră (IGPF) transmis, marţi, AGERPRES.

Poliţiştii de frontieră i-au somat verbal, însă aceştia au abandonat coletele şi au încercat să fugă, fapt pentru care au fost trase mai multe focuri de avertisment în plan vertical.

Cei doi, care au 43, respectiv 41 de ani, de cetăţenie română, ambii domiciliaţi în judeţul Suceava, au fost reţinuţi şi au fost anunţate autorităţile de frontieră din Ucraina despre eveniment, în vederea cercetării în comun a cazului.

Totodată, la faţa locului, poliţiştii de frontieră au descoperit mai multe colete, care conţineau 4.200 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 49.140 lei. Ţigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar cele două persoane sunt cercetate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă în formă agravantă şi trecere frauduloasă a frontierei de stat, la finalizare urmând să se ia măsurile legale ce se impun, se arată în comunicat.

Tot pe data de 1 aprilie, la nivelul Sectorului Poliţiei de Frontieră Brodina – ITPF Sighetu Marmaţiei, un echipaj al poliţiei de frontieră a observat un grup de persoane care transporta mai multe colete voluminoase dinspre frontieră către localitatea Ulma, judeţul Suceava.

Întrucât persoanele în cauză nu s-au supus somaţiilor verbale, poliţiştii de frontieră au tras patru focuri de avertisment în plan vertical, însă nici de această dată nu s-au oprit.

La faţa locului au fost descoperite mai multe colete cu ţigări de provenienţă ucraineană care au fost transportate la sediul Sectorului PF Brodina, unde în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 4.480 pachete cu ţigări, de provenienţă ucraineană. Ţigările în valoare de peste 52.416 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări în vederea documentării întregii activităţi infracţionale, precizează IGPF.

Şi poliţiştii de frontieră de la Sectoarele Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei şi Valea Vişeului au descoperit, în apropierea frontierei de stat, mai multe colete cu ţigări care au fost duse la sediile sectoarelor – 8.220 pachete, în valoare de 96.200 lei. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Deputat USR de Cluj, un nou apel către parlamentarii olandezi pentru susținerea României de aderare la spațiul Schengen

Publicat

vio.jpg

Președintele Grupului parlamentar de prietenie cu Olanda, deputatul USR de Cluj Viorel Băltărețu, a transmis o nouă scrisoare membrilor Parlamentului Regatului Țărilor de Jos, după ce, în ultimele luni, acesta a susținut cauza României prin apeluri repetate transmise parlamentarilor olandezi, prim-ministrului și ambasadorului Țărilor de Jos în România.

În scrisoare, deputatul se referă la evoluțiile recente privind poziția Guvernului olandez în chestiunea aderării României la Schengen.

Pe de o parte, Executivul de la Haga și-a actualizat perspectiva în urma celor două evaluări pozitive ale…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

„U” Cluj, în căutarea biletelor pentru sferturile Cupei României

Publicat

u cluj cupa.jpg

„U” Cluj își va decide, miercuri, de la ora 20, soarta în Cupa României, în partida contra celor de la Rapid București. „Șepcile roșii” au un total de 4 puncte și se clasează pe poziția secundă în grupa C. Pentru a obține calificarea în faza următoare a Cupei României, clujenilor le este suficient și un egal în partida contra celor de la Rapid.

În ultimul meci de Cupă, echipa lui Eugen Neagoe s-a impus cu 4-0 împotriva celor de la CSM Alexandria. Nu se poate spune același lucru și despre adversara lor de miercuri seară. De asemenea, în ultimul meci disputat în Cupa României, Rapid s-a…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Când este interzis să folosești pocnitori sau artificii: Ce pedeapsă poți să primești dacă încalci legea. Avertismentul poliției

Publicat

1 perchezitii foc de artificii.jpg

Se aproprie Revelionul, iar odată cu sărbătorile apar și vânzătorii de ponitori și artificii. Pentru a preveni comerțul cu materiale priotehnice, polițiștii din Alba, dar și din țară își intensifică acțiunile preventive. 

Aceștia vor efectua controale în zona piețelor, târgurilor sau centrelor comerciale, la persoanele fizice și juridice neautorizate, care comercializează ambulant articole pirotehnice, dar și la producătorii autoritzați. 

De asemenea, polițiștii atrag atenția ca mare parte dintre materialele pirotehnice pot fi periculoase dacă nu sunt…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

ATENȚIE, șoferi! Au apărut SEMAFOARE noi în Cluj-Napoca

Publicat

semaforpieton.jpg

Primăria Municipiului Cluj-Napoca anunţă punerea în funcțiune a instalațiilor  de semaforizare de la următoarele treceri de pietoni:

-Strada Dunării – zona intersecției cu strada Siretului;

-Strada Alexandru Vlahuță – zona intersecției cu strada Iancu de Hunedoara;

-Strada Plopilor – zona scuar tramvai ieșire parc Babeș.

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe