EVENIMENT
Doi cetăţeni sârbi, cercetați pentru trafic de migranţi. Au fost prinși la Oravița în timp ce ajutau 13 sirieni să treacă ilegal frontiera

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Oraviţa au depistat, în cadrul unei acţiuni pe linia combaterii migraţiei ilegale, desfăşurate pe raza judeţului Caraş-Severin, doi cetățeni sârbi care au sprijinit treisprezece cetăţeni din Siria în încercarea de a trece ilegal frontiera.
În data de 11.07.2020, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Oraviţa au desfăşurat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale în zona de competenţă. Astfel, în jurul orei 00.30, o patrulă a poliției de frontieră a oprit pentru verificări, pe comunicația Comorâște – Grădinari (DN 57), judeţul Caraş Severin, două autoturisme înmatriculate în Slovenia, respective Austria, conduse de doi cetățeni sârbi.
În cele două mijloace de transport au fost descoperiţi, în calitate de pasageri, treisprezece cetăţeni străini, nouă bărbaţi şi patru femei, fără documente de identitate asupra lor. Poliţiştii de frontieră i-au condus pe cetăţenii străini la sediul instituţiei pentru cercetări.
În cadrul verificărilor, s-a stabilit că persoanele descoperite în cele două autoturisme sunt cetăţeni din Siria, cu vârste cuprinse între 17 şi 30 de ani. De asemenea, în cadrul cercetărilor s-a mai stabilit că șoferii, B.N., în vârstă de 34 de ani și O. Z., în vârstă de 35, ambii cetățeni sârbi, intenţionau să îi ajute pe cei treisprezece sirieni în încercarea lor de a ajunge într-un stat din vestul Europei, în schimbul sumei de 900 euro.
Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraş Severin, sub aspectul săvârşirii infracţiunii trafic de migranţi pentru cei doi cetățeni sârbi şi de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cei treisprezece sirieni.
EVENIMENT
VIDEO FOTO. Terapie prin artă a studenților UAD Cluj pentru pacienții unui spital. Creația, transformată în vindecare

Universitatea de Artă și Design (UAD) Cluj – Napoca este una dintre cele mai prestigioase instituții de învățământ superior artistic din România, cu o tradiție de aproape un secol în formarea viitorilor artiști plastici și designeri. Însă, pe lângă activitatea academică, universitatea se implică constant în diverse proiecte și concursuri, explorând, astfel, rolul artei sociale în comunitate, inclusiv în terapie prin artă pentru pacienții unui spital.
În…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Românii vor putea face plângeri online privind mâncarea din spitale. Anunțul făcut de ministrul Sănătății

Românii vor putea face plângeri online privind mâncarea din spitale, începând cu data de 14 iulie. Potrivit ministrului Sănătății, Alexandru Rogobete, pe site-ul ministerului va fi disponibil un formular online dedicat sesizărilor
„Cred cu tărie în calitatea actului medical și în respectul față de pacient!
Începând cu 14 iulie, va fi disponibil pe site-ul Ministerului Sănătății un formular online dedicat sesizărilor privind mâncarea din spitale.
Invit toți…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
„Numai în România se poate întâmpla asta!” Greşit. Accident bizar pentru Tempestini în Italia. „Îmi pare rău de animal” – FOTO

Echipajul Simone Tempestini şi Sergiu Itu a fost nevoit să abandoneze Raliul Romei după un accident mai puţin obişnuit. Proaspătul câştigător al Raliului Clujului a intrat cu viteză într-un viraj, unde i-a apărut „de nicăieri” o vacă. Pilotul român de origine italiană nu a mai reuşit să evite animalul şi l-a lovit din plin.
„Îmi pare foarte rău pentru animal, dar a fost imposibil să îl evit. A apărut imediat după un viraj și nu am mai avut timp să…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Un nou pas pentru modernizarea și extinderea clădirii Palatului Copiilor din Cetatea Alba Carolina. Lucrările propuse

Un nou pas a fost făcut recent pentru modernizarea și extinderea clădirii Palatului Copiilor din Cetatea Alba Carolina.
Palatul Copiilor Alba Iulia a achiziționat în luna iunie 2025, prin intermediul platformei SEAP, servicii de proiectare tehnică, faza Documentație Tehnică pentru obținerea Autorizației de Construire (DTAC), Proiect Tehnic (PTh) și Detalii de Execuție (DE) pentru proiectul „Modernizare, mansardare, extindere, recompartimentare constructie social culturală –…
Citește mai mult pe Alba24.ro