Connect with us

EVENIMENT

Doi clujeni vor străbate 9.000 de kilometri pentru a le duce ghiozdane copiilor din Sierra Leone

Publicat

Doi clujeni, Cătălin Priscorniţă şi Albert Deak, vor participa la raliul Budapesta-Bamako şi le vor duce mii de ghiozdane unor copii de vârstă şcolară din Sierra Leone.

„Transilvania4SierraLeone este un proiect pornit din Cluj-Napoca prin care îmi propun, împreună cu Albert Deak, să participăm la cel mai mare raliu de off-road din lume, Budapesta-Bamako, ocazie cu care vom străbate 9.000 de km şi nouă ţări. Vom duce 4.000-5.000 de ghiozdane donate de copiii din Cluj şi din Transilvania pentru copiii din Sierra Leone, una dintre cele mai sărace ţări din lume, unde educaţia este obligatorie, dar peste 40% dintre copii nu frecventează şcoala pentru că nu au cele necesare. În ghiozdane vor fi rechizite – caiete, pixuri, creioane, carioci, penare, liniare, radiere, o scrisoare în limba engleză, dar şi o poză cu copilul din România care a făcut donaţia. Vom colecta timp de 30 de zile ghiozdanele cu sprijinul şcolilor din Transilvania şi le vom transporta pe mare până la Freetown, unde le vom împărţi în sute de şcoli”, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, Cătălin Priscorniţă, unul dintre cei doi clujeni participanţi la raliu.

Deplasarea se va face cu o maşină Toyota Land Cruiser, alintată „Bestia”, special echipată pentru expediţii în desert, iar bugetul de participare la raliu pentru cei doi clujeni este de aproximativ 30.000 euro.

„Vom traversa zone de deşert în Sahara, în condiţii dificile, aride, pe o perioadă de 17 zile. Startul se va face pe 31 ianuarie de la Budapesta, după care traversăm Europa, ajungem în Gibraltar şi intrăm în Africa prin Maroc. Finish-ul va fi Freetown, capitala Sierra Leone, pe malul Atlanticului. La raliu participă 250 de maşini din 80 de ţări”, a spus celălalt clujean participant la raliu, Albert Deak. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

ATENȚIE, ȘOFERI! Ceață densă cu vizibilitate redusă pe DN 19E, în județul Bihor

Publicat

ceata noaptea 800x459.jpg
fotografie cu caracter ilustrativ

Se circulă în condiții de ceață densă pe DN 19E, în județul Bihor. Vizibilitatea este redusă.

Potrivit Centrului INFOTRAFIC din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române,  vizibilitatea este redusă sub 50 de metri, din cauza ceții dense, pe DN 19E, între localitățile Spinuș-Marghita, județul Bihor.

„Recomandăm conducătorilor auto să reducă viteza și să nu se angajeze în efectuarea unor manevre periculoase! Folosiți luminile de ceață din dotarea autovehiculelor!”, spun polițiștii.

Citește mai departe

EVENIMENT

Minivacanța de 1 Decembrie 2022: Ce destinații au ales românii și cât au plătit în medie pentru sejur

Publicat

targ craciun sibiu1
Arhivă foto

Cei mai mulți români își vor petrece zilele libere în țară, în marile orașe, acolo unde se vor organiza festivități cu ocazia Zilei Naționale a României, cât și la munte. În topul celor mai populare orașe se află Brașov, Sibiu, Predeal, București, Cluj-Napoca. Turiștii români au plătit în medie 410 lei/noapte pentru sejur.

Românii își încep ultima lună din an cu o binemeritată pauză. Chiar dacă, în mod tradițional, doar zilele de 30 noiembrie (Sf. Andrei) și 1 decembrie (Ziua Națională) sunt libere, Guvernul a anunțat că și ziua de vineri, 2 decembrie, va fi liberă pentru bugetari, astfel încât să se poată face punte cu weekendul.

Această hotărâre nu este valabilă și pentru cei care lucrează în mediul privat, dar cei mai mulți dintre ei și-au luat deja concediu pentru 2 decembrie pentru a profita de cele cinci zile libere.

Cei mai mulți români își vor petrece zilele libere în țară, în marile orașe, care deja au anunțat că vor organiza festivități și evenimente cu ocazia Zilei Naționale.

Minivacanța de 1 Decembrie 2022: A doua opțiune, stațiunile montane

A doua opțiune preferată de români pentru vacanța de 1 Decembrie sunt stațiunile montane, în special Valea Prahovei.

Românii își doresc să profite din plin de minivacanța de 1 Decembrie, astfel că cei mai mulți au rezervat din timp un sejur de relaxare.

Potrivit unui raport publicat de Travelminit.ro, care a analizat datele din perioada 30 noiembrie – 4 decembrie 2022, cele mai căutate zone au fost marile orașe (cu 54% din numărul total al rezervărilor), muntele (cu 22% din numărul total al rezervărilor), stațiunile balneare (cu 11% din numărul total al rezervărilor), plus alte destinații (sate și localități pitorești, cu 11% din numărul total al rezervărilor).

În topul celor mai populare orașe se află: Brașov, Sibiu, Predeal, București , Cluj-Napoca.

Prețul mediu pentru o cameră dublă/noapte este de 410 de lei în perioada minivacanței. 54% dintre check-in-uri vor fi făcute pe data de 30 noiembrie, semn că românii vor călători încă din prima zi liberă, însă nu toți au rezervat un sejur prelungit.

În funcție de numărul nopților petrecute la unitățile de cazare, rezervările se prezintă în felul următor: 34% dintre rezervări sunt pentru 2 nopți, 29% pentru 3 nopți, iar 15% pentru 4 nopți.

Pregătirile pentru Ziua Națională au intrat deja în linie dreaptă, astfel că mai multe primării au anunțat evenimente și festivități tematice pentru 1 Decembrie.

Minivacanța de 1 Decembrie 2022: La București de Ziua Națională sunt așteptași români din toate colțurile țării

În București, joi, 1 Decembrie, va fi organizată în prima parte a zilei tradițională paradă militară în Piața Arcului de Triumf, eveniment la care sunt așteptați români din toate colțurile țării.

O altă paradă militară va fi organizată, începând cu ora 12:00, și la Alba Iulia, orașul în care a fost semnată Rezoluția de la Alba Iulia, actul prin care s-a înfăptuit Unirea Transilvaniei, Banatului, Crișanei și Maramureșului cu Regatul Român.

Evenimente, spectacole și ceremonii dedicate Zilei Naționale vor fi organizate și în celelalte mari orașe ale țării, inclusiv în Cluj-Napoca, Sibiu și Brașov, astfel că, indiferent de zona în care turiștii vor alege să își petreacă minivacanța, aceștia vor putea să se bucure de atmosfera de sărbătoare așa cum se cuvine.

Nu în ultimul rând, Târgurile de Crăciun au fost deja deschise în București, Sibiu, Craiova, Cluj-Napoca și nu numai, ceea ce înseamnă că turiștii se pot bucura acum de o experiență festivă completă.

(sursa: Mediafax)

Citește mai departe

EVENIMENT

Întâlnire a premierului Ciucă cu premierul Republicii Moldova. Despre ce au discutat cei doi oficiali

Publicat

ciuca gravilita captura video fb
sursa foto: captură video: Facebook / Guvernul României

Republica Moldova va primi în continuate sprijin din partea României, pe mai multe planuri energetic, economic, pentru gestionarea crizei umanitare, dar și pentru a parcurge drumul pro-european, a confirmat premierul Nicolae Ciucă, în timpul unei întrevederi cu Natalia Gavrilița, premierul Republicii Moldova.

Prim-ministrul Nicolae Ciucă a primit-o, marți, la Palatul Victoria pe Natalia Gavrilița, premierul Republicii Moldova.

Executivul de la București anunță că discuția a vizat situația energetică, economică și de securitate a Republicii Moldova și că cei doi premieri au analizat situația energetică și efortul financiar necesar pentru menținerea costurilor de asigurare a energiei, la un nivel sustenabil, pentru Republica Moldova.

„România va continua să acorde sprijin Republicii Moldova pe mai multe planuri – energetic, economic, pentru gestionarea crizei umanitare, dar și pentru a parcurge drumul pro-european pe care s-a angajat. Stabilitatea și prosperitatea Republicii Moldova sunt strâns legate de speranța oferită de angajamentul proeuropean al autorităților și al cetățenilor”, a afirmat premierul Nicolae Ciucă.

Republica Moldova face eforturi deosebite pentru a se descurca în condițiile crizelor suprapuse cu care se confruntă. Astfel, atacurile ruse împotriva infrastructurii energetice ucrainene au determinat întreruperi de curent electric de până la 24 de ore în unele localități, din cauza debalansării sistemului comun în care sunt incluse cele două state.

În același timp, Republica Moldova nu mai poate beneficia de electricitatea care venea din Ucraina, din cauza războiului de agresiune al Rusiei. Pe acest fond, Republica Moldova se confruntă cu creșteri substanțiale la prețul gazelor și al curentului electric.

„Prim-ministrul Natalia Gavrilița a prezentat pe larg situația pentru fiecare categorie de produs energetic, mulțumind României pentru sprijinul în ceea ce privește furnizarea de curent electric – 90% din consum – gaz natural, păcură și lemn de foc.

Cei doi premieri au analizat ce alte măsuri pot fi luate în continuare de către partea română pentru a sprijini trecerea cu bine a cetățenilor Republicii Moldova peste sezonul de iarnă”, se menționează în finalul comunicatului.

(sursa: Mediafax)

Citește mai departe

EVENIMENT

Rusia fierbe în urma declarației recente a Papei Francisc. Afirmațiile suveranului Pontif care i-au deranjat pe liderii de la Kremlin

Publicat

rusia fierbe în urma declarației recente a papei francisc. afirmațiile

Papa de la Roma a reușit să-i supere pe ruși, după ultimele declarații făcute în presă. Suveranul Pontif a acordat un interviu în care a vorbit despre cruzimea soldaților ruși, pe frontul din Ucraina. Înaltul prelat a fost imediat acuzat de rasism de către ruși.

Rusia fierbe în urma declarației recente a Papei Francisc

Ultimele declarații făcute de Papa de la Roma au stârnit o adevărată furtună în Rusia. Suveranul Pontif a acordat un interviu pentru revista catolică „America”, în care a vorbit despre cruzimea soldaților ruși. Papa Francisc a făcut însă o precizare care i-a lăsat cu gura căscată pe ruși. A spus că soldaţii din armata rusă care fac parte din minorităţi etnice necreştine dau dovadă de mai multă cruzime cu ucrainenii decât soldaţii ruşi, care sunt creştini ortodocşi. Papa…

Citește mai mult pe impact.ro

Citește mai departe