Connect with us

EVENIMENT

Doi copii mici, internați cu COVID în stare gravă la spital. Mamele lor sunt nevaccinate

Publicatsursa foto: Facebook/

Doi copii infectați cu virusul SARS-CoV-2 au fost internați în stare gravă, cu febră mare, la spitalul Matei Balș. Unul dintre ei are doar o lună, mama fiind nevaccinată. Mama celuilalt, nevaccinată și bolnavă de COVID și ea, susținea că are laringită și era convinsă că nu poate fi altceva.

Un medic de gardă de la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Marie Curie” a scris pe Facebook că în gardă au fost evaluați mai mulți copii, dintre care doi sunt „de menționat”.

Primul copil, de 4 ani, a ajuns la spital cu febră de 41.2 C. Mama lui este nevaccinată și a susținut că are laringită, convinsă că nu poate fi altceva. Amândoi au, conform testelor, COVID.

Al doilea copil – sugar de 1 lună – avea febră de 3 zile.

„Mama nevaccinată, simptomatologie similară, pozitivă COVID, la fel și sugarul, ambii transportați la Matei Balș prin SMURD”, scrie medicul: „Sunând pentru transfer, am aflat că sunt puține locuri disponibile la Matei Balș pentru transferul copiilor COVID pozitivi stabili pentru că au tot venit. Și vor mai veni”.

Recomandările medicului

În cazul testului COVID pozitiv, medicul Cristina Drăghici recomandă să fie sunat medicul de familie, iar familia să rămână în izolare 14 zile și să urmărească evoluția bolii.

Dacă starea generală a copilului este bună, nu are febră sau are febră ușoară, mănâncă normal, urinează ca de obicei, nu tușește sau tușește rar, familia trebuie să rămână în izolare și să urmeze tratamentul simptomatic.

Dacă însă starea generală a copilului se modifică, febra din ce în ce mai înaltă și la intervale scurte de timp (3 – 4 ore) sau febra persistă mai mult de 5 zile, refuză alimentația, urinează mai puțin decât de obicei, tușește sau respiră dificil, familia trebuie să sune la 112 pentru transport la spital și ar putea fi nevoie de internare.

(sursa: Mediafax)


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


EVENIMENT

Tragic! Tânăr din Alba găsit mort pe o stradă din Sibiu

Publicat

Poliția Municipiului Sibiu a fost sesizată joi seară că pe Bulevardul Corneliu Coposu, în apropierea intersecției cu strada Berăriei, pe carosabil, se află o persoană decedată.

La locul indicat polițiștii au identificat un tânăr în vârstă de 23 de ani, din județul Alba, decedat în ciuda manevrelor de resuscitare efectuate de către un echipaj medical.

Din primele informații obținute de către polițiști a rezultat faptul că tânărului i s-ar făcut rău în timp ce se afla într-un autoturism, nefiind constatate urme de violență.

Trupul tânărului a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală Sibiu în vederea efectuării necropsiei și stabilirii cauzelor exacte care au dus la deces.

La nivelul Poliției Municipiului Sibiu s-au întocmit actele premergătoare efectuării de cercetări penale privind săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă.

Citește mai departe

EVENIMENT

Final tragic pentru un muncitor din Iași

Publicat

Un muncitor a fost prins în celula de tărâță a unei fabrici de pâine din Iași în timp ce curăța pereții mașinii. Acesta nu a mai putut fi resuscitat.

Accidentul a fost anunțat vineri dimineața, prin apel la 112.

Un angajat al unei fabrici de pâine a anunțat că un bărbat în vârstă de 45 de ani a fost prins în celula de tărâță în timp ce curăța pereții acesteia.

Pentru a se ajunge la el a fost solicitată descarcerarea.

Paramedicii l-au găsit pe muncitor inconștient. Deși s-au aplicat manevre de resuscitare, acestea nu au avut rezultat, fiind declarat decesul. MEDIAFAX

Citește mai departe

EVENIMENT

Atenționare de călătorie pentru românii care merg în Spania. Alertă de ploi și furtuni

Publicat

Ministerul Afacerilor Externe informează românii care sunt, trec prin Spania sau intenţionează să meargă acolo că vineri vor fi în vigoare alerte meteo de vreme severă în mai multe regiuni.

Regatul Spaniei – Coduri portocaliu și galben de precipitații, furtuni și vânt de coastă

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Spania că Agenția Meteorologică spaniolă a emis, pentru vineri, Coduri portocaliu și galben de precipitații, furtuni și vânt de coastă.

Un Cod portocaliu de ploi abundente a fost emis pentru comunitatea Castilla y Leon, unul galben de precipitații abundente și furtuni pentru comunitățile Madrid, Castilla y Leon, Castilla La Mancha, Extremadura și Navarra.

Un Cod galben de ploi abundente va fi în vigoare pentru Comunitatea Valenciană, iar altul de furtună și vânt de coastă pentru comunitatea Galiția.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă români să consulte în permanență informațiile comunicate de autoritățile spaniole în acest sens și să respecte cu strictețe instrucțiunile și avertismentele acestora.

În caz de urgență, cetățenii români care se află în zonele afectate pot contacta autoritățile spaniole competente, apelând telefonul de urgență 112. MEDIAFAX

Citește mai departe

EVENIMENT

Restricţii începând de azi în Cluj-Napoca şi alte 6 comune. Incidenţa cazurilor COVID se apropie de 4 la mie

Publicat

Restricții se aplică, începând de vineri, în Cluj-Napoca și în 6 comune din județul Cluj, ca urmare a creșterii ratei de infectare. În orașul reședință incidența cazurilor COVID se apropie de 4 la mie.

Rata de infectare a ajuns, joi, în Cluj-Napoca, la 3,73, în comuna Aiton la 3,91, comuna Bobâlna – 3,65, comuna Căianu – 4,21, comuna Florești – 3,80, comuna Iara – 3,99 și comuna Jucu – 4,02.

Restricții se aplică astfel începând cu data de 24 septembrie, pe o perioadă de 14 zile.

Competițiile sportive în spaţii închise sau deschise pot avea loc cu până la 30% din capacitatea maximă a spațiului și cu distanță de minim 1 metru între persoane, pentru cele care au certificatul verde.

Cinematografele pot fi deschise până la 50% din capacitatea maximă a spațiului tot pentru persoanele care au certificatul COVID.

Spectacole, concerte și festivaluri în aer liber au loc cu maxim 1.000 de spectatori cu certificat COVID și cu purtarea măștii de protecție.

Nunți și botezuri se pot organiza în interior cu maxim 200 de persoane, iar mitinguri cu 100 de persoane.

Restaurantele și cafenele în interior sau pe terase pot sta deschise între orele 5.00 – 2.00, până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului. Pot intra deținătorii de certificat verde.

Sălile de fitness pot fi ocupate, cu certificat COVID, până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului.

Citește mai departe