Connect with us

EVENIMENT

Doi falşi instalatori au furat 1.500 de lei din casa unei femei de 75 de ani din Sibiu

Publicat

bani

Doi bărbaţi au pretins că sunt instalatori şi au furat din casa unei femei de 75 de ani suma de 1.500 de lei, a anunţat, joi, Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Sibiu.

„La data de 7 aprilie, o femeie în vârstă de 75 de ani, din municipiul Sibiu, a reclamat faptul că, în jurul orei 9,30, sub pretextul că sunt instalatori, două persoane necunoscute au pătruns în locuinţa sa şi au sustras 1.500 de lei. Poliţiştii sibieni au deschis un dosar penal de cercetare privind săvârşirea infracţiunii de furt şi desfăşoară activităţi specifice în vederea identificării autorilor şi aplicării măsurilor legale. În fapt, sibianca a sesizat că în jurul orei 9,30 la domiciliul său s-au prezentat doi bărbaţi cărora, sub pretextul că sunt instalatori, le-a permis accesul în locuinţă pentru a efectua reparaţii la ţevile de apă din baie. Unul dintre bărbaţi, profitând de neatenţia acesteia, i-a sustras 1.500 lei, bani pe care victima îi păstra într-un dulap”, au precizat reprezentanţii IPJ Sibiu.

Conform poliţiştilor, unul dintre modurile de operare ale hoţilor care fură din locuinţe este cel al falsului angajat. Aceşti infractori acţionează prin distragerea atenţiei sau atribuirea unor calităţi false. Astfel, ei încearcă să ajungă în casele oamenilor, pentru a le sustrage banii sau bunurile de valoare.

„De obicei, aceşti falşi angajaţi sunt bărbaţi cu aspect îngrijit, cu vârste cuprinse între 25 – 50 de ani, care, de cele mai multe ori, poartă salopetă asemănătoare cu a firmei reale şi pot prezenta legitimaţii false. Când astfel de persoane se prezintă la uşa locuinţei dumneavoastră, avertizaţi-le că veţi anunţa poliţia, fără a le permite accesul. (..) De obicei, infractorii acţionează în prima parte a zilei şi vizează îndeosebi apartamentele de bloc şi persoanele vârstnice, care fie locuiesc singure fie petrec mare parte a timpului singure. Aleg această categorie de persoane întrucât, pe de o parte se mizează pe capacitatea lor mai redusă de a reţine detalii sau a-i recunoaşte, iar pe de altă parte, se mizează pe capacitatea de rezistenţă fizică mai scăzută a vârstnicilor”, a mai arătat IPJ Sibiu. AGERPRES

Urmărește știrile romania24.ro pe Google News


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

EVENIMENT

Civili uciși în bombardamentul rusesc asupra unui oraș din Luhansk, spune Ucraina

Publicat

explozie ucraina 1000x600

Oficiali militari ucraineni spun că 12 persoane au fost ucise în regiunea Luhansk, în estul țării, și 60 de proprietăți au fost distruse de bombardamentele rusești de joi.

Însă, notează ei, forțele rusești nu par să fi făcut progrese pe principalele linii de front din Luhansk și Donețk în ultima zi.

Cele 12 persoane au fost ucise în orașul Severodonetsk, potrivit șefului administrației militare din Luhansk, Serhii Hayday, conform CNN.

Hayday a declarat că multe case au fost distruse în întreaga zonă.

 

Civili uciși în bombardamentul rusesc asupra unui oraș din Luhansk: Ucraina rezistă

 

În ciuda bombardamentelor intense, ucrainenii spun că liniile lor defensive rezistă. „Asaltul asupra Severodonetsk nu a avut succes. Rușii au suferit pierderi de oameni și s-au retras”, a declarat Hayday.

Oleksandr Striuk, șeful administrației militare a orașului Severodonetsk, a declarat că în oraș mai sunt până la 15.000 de civili, care locuiesc în adăposturi antiaeriene și subsoluri.

„Orașul a rămas fără electricitate, internet și comunicații de aproape o săptămână”, a spus el: „Aproximativ 70% din fondul locativ al orașului a fost distrus”.

La sud de Severodonețk, forțele rusești au încercat să pătrundă în jurul orașului Toshkivka, potrivit Statului Major ucrainean.

În eforturile lor de a finaliza cucerirea Luhanskului, rușii au încercat, de asemenea, să meargă spre orășelul Vyskryva. În cazul în care vor reuși, ei ar fi, de asemenea, mai aproape de un alt obiectiv: orașul Bakhmut din Donețk, care a devenit un centru pentru armata ucraineană în timp ce încearcă să își realimenteze pozițiile defensive.

Pe frontul din Donețk, au continuat bombardamentele asupra așezărilor de la nord de Sloviansk.

Mai la nord, în regiunea Harkov, unde forțele ucrainene au lansat o contraofensivă în ultimele săptămâni, continuă bombardamentele rusești asupra zonelor recucerite de forțele ucrainene, potrivit armatei ucrainene. Orașul în sine a văzut mult mai puține focuri de armă primite. (Sursă – Mediafax)

Citește mai departe

EVENIMENT

Restricții de trafic în Capitală pentru desfășurarea unui eveniment caritabil

Publicat

Arhivă foto

Brigada Rutieră a Capitalei anunță că duminică vor fi instituite restricții pentru organizarea unui eveniment de alergare caritabil.

Potrivit Brigăzii Rutiere, duminică va avea loc evenimentul caritabil de alergare Hope Run, organizat de Corpul Național al Polițiștilor.

Restricții de trafic în Capitală pentru desfășurarea unui eveniment caritabil: Unde vor avea loc restricțiile

Vor fi impuse restricții temporare, astfel:

– Bd. Mareșal Constantin Prezan (ambele sensuri), între Piața Charles de Gaulle și Arcul de Triumf, între orele 07:00 – 12:00;
– Șos. Kiseleff, sensul de deplasare dinspre Arcul de Triumf către Piața Presei, între orele 09:00 – 11:00;
– Șos. Kiseleff, dinspre Arcul de Triumf către Piața Victoriei, între orele 09:00 – 11:00.

Astfel, duminică, începând cu ora 7.00, se recomandă folosirea următoarelor rute ocolitoare Bd. Mărăști – Piața Montreal – Piața Presei Libere – Șoseaua București-Ploiești sau Bd. Aviatorilor – Piața Charles de Gaulle – Bd. Beijing – Bd. Nicolae Caramfil – Bd. Aerogării – Șoseaua București-Ploiești.

Șoferii sunt sfătuiți să folosească mașinile personale cât mai puţin pentru a evita blocajele, să evite deplasarea în zona de desfăşurare a evenimentului şi să respecte semnalele poliţiştilor rutieri aflaţi în trafic pentru devierea şi fluidizarea acestuia.

Pietonii sunt sfătuiți să circule doar pe trotuare, iar traversarea străzii să o facă doar prin locurile special amenajate și la culoarea verde a semaforului electric.

(sursa: Mediafax)

Citește mai departe

EVENIMENT

Avem prognoza meteo pentru următoarele 4 săptămâni! Unde va fi clad, unde va ploua

Publicat

vara flori soare vreme

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a publicat prognoza meteo pentru următoarele 4 săptămâni. Temperaturile vor avea valori mai coborâte decât cele normale pentru sfârșitul lunii mai. În a doua jumătate a intervalului, temperaturile cresc în sudul țării.

Săptămâna 23 – 30 mai

Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru această săptămână în regiunile estice și sud-estice, dar și ușor mai ridicate în cele sud-vestice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale. Regimul pluviometric va fi deficitar în regiunile sudice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Avem prognoza meteo pentru următoarele 4 săptămâni: ploi puține

 

Săptămâna 30 mai – 6 iunie

Temperatura medie a aerului se va situa în jurul celei normale pentru această perioadă, în toate regiunile. Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în toată țara, dar mai ales în zonele montane.

Săptămâna 6 – 13 iunie

Temperaturile medii vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, posibil ușor mai ridicate în extremitatea sudică a țării, dar și ușor mai coborâte în nord. Regimul pluviometric va fi deficitar în regiunile sudice și sudvestice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval, cu posibilitatea unui ușor excedent în nordul extrem al țării.

Avem prognoza meteo pentru următoarele 4 săptămâni: frig în nordul țării

Săptămâna 13 – 20 iunie

Mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, posibil ușor mai ridicate în regiunile sudice, dar și ușor mai coborâte în cele nordice. Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor avea o tendință deficitară în regiunile sudice și vestice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale.

Citește mai departe

EVENIMENT

Maşina Zoiei Ceauşescu, vândută la licitaţie la 20.000 de euro

Publicat

erpsync main image details

Un Renault Fuego GTS din 1983, cadoul familiei Nicolae şi Elena Ceauşescu pentru fiica lor, Zoia, cu prilejul căsătoriei acesteia, a fost adjudecată, joi seara, la preţul de 20.000 de euro la o licitaţie organizată de Casa Artmark.

Autoturismul, care a fost folosit pentru deplasări în afara Bucureştiului, a fost scos la vânzare la preţul de pornire de 500 de lei. Maşina a fost comandată special pentru Zoia Ceauşescu la Uzinele Renault din Franţa şi a costat peste 57.000 de franci. De procurarea Renaultului Fuego GTS s-a ocupat serviciul specializat al Securităţii, potrivit Artmark. După evenimentele din 1989, automobilul a fost pus sub sechestru de către Procuratura generală. În 1996, printr-o ordonanţă a Procuraturii s-a dispus încetarea urmăririi penale şi restituirea bunurilor personale.

În cadrul licitaţiei „The perfect pair” au fost adjudecate şi un Fiat 124 Spider din 1973 la 18.500 de euro, un Mercedes SL308 decapotabil din 1982 la 17.000 de euro şi un Jaguar XJR din 1994 la preţul de 6.250 de euro.

Maşina Zoiei Ceauşescu, vândută la licitaţie la 20.000 de euro: alte obiecte vândute

Între loturile adjudecate la preţuri ridicate s-au mai numărat un ceas Rolex Oyster Perpetual din platină, la 35.000 de euro, un ceas cu lanţ, în forma unei flori din aur filigranat, cu diamante şi miniaturi din email, realizat de Franz Carl Paul Telge, furnizor al familiei regale, pentru Regina Elisabeta a României, la 33.000 de euro, un ceas Piaget Emperador din aur alb de mână, pavat cu diamante, bărbătesc, la 22.000 de euro, o geantă Hermes, Birkin 30, din piele Togo, de culoare Bleu du Nord, la 10.000 de euro. AGERPRES

Sursa foto: artmark.ro

Citește mai departe