Connect with us

EVENIMENT

Doi foști directori ai CN Aeroporturi București, trimiși în judecată de DNA, pentru abuz în serviciu și conflict de interese

Publicat

dna

Doi foşti directori ai Companiei Naţionale „Aeroporturi Bucureşti” au fost trimişi în judecată de DNA, pentru abuz în serviciu, respectiv conflict de interese.

Sorinel Ciobanu, fost director general al companiei, este acuzat de abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit și folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane, în formă continuată (fosta infracțiune de conflict de interese), potrivit unui comunicat DNA.

Liviu Radu, fost director general al Companiei Naționale „Aeroporturi București” (C.N.A.B.) SA, este acuzat de conflict de interese.

În același dosar, a mai fost trimisă în judecată Cristina Elena Neamțu, la data faptelor referent de specialitate în cadrul Serviciului Relații Externe, din cadrul Direcției Relații Externe –Compania Națională „Aeroporturi București” (C.N.A.B.) SA, pentru săvârșirea infracțiunilor de complicitate la abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit și fals intelectual în formă continuată,

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, Sorinel Ciobanu ”și-ar fi îndeplinit în mod defectuos atribuțiile de serviciu prevăzute de lege, în perioada 15 octombrie 2015 – 30 iunie 2016”. Ar fi dispus angajarea Cristinei Neamțu, începând cu data de 6 octombrie 2015, în postul de referent de specialitate în cadrul Serviciului Relații Externe, ”deși știa că inculpata nu se va prezenta niciodată la locul de muncă”, potrivit DNA.

După terminarea perioadei de probă, acesta ar fi aprobat un raport și ar fi emis o decizie din care rezulta că Cristina Elena Neamțu și-ar fi îndeplinit cu seriozitate atribuțiile de serviciu, fiind propusă continuarea activității pe postul de referent de specialitate în cadrul Serviciului Relații Externe.

Procurorii mai arată că Ciobanu ar fi permis Cristinei Neamțu să folosească autoturismul instituției în interes personal și Serviciului Financiar să achite plata drepturilor salariale și contravaloarea transportului către acesta, neluând măsuri cu privire la sancționarea disciplinară.

”Urmarea acestei conduite ar fi fost prejudicierea C.N.A.B. SA și totodată obținerea unui folos patrimonial necuvenit de către inculpata Neamțu Cristina Elena, constând în salariul, contravaloarea transportului și folosirea autoturismului instituției, în valoare totală de 70.857 lei”, se mai arată în comunicatul DNA.

De asemenea, în perioada 6 octombrie 2015 – 17 decembrie 2015, Cristina Neamțu a ar fi semnat condica de prezență, ”atestând în fals prezența sa locul de muncă pentru o durată de 432 ore, în realitate aceasta fiind prezentă doar 56 de minute (cele patru dăți în care s-a prezentat la sediul Companiei Naționale Aeroporturi București” SA pentru a semna condica de prezență)”.

DNA mai precizează că în 4 iunie 2014 și 19 august 2015, Sorinel Ciobanu și-ar fi semnat propriile decizii de numire în Comitetul consultativ al unei asocieri în participațiune cu două societăți comerciale care desfășoară acte de comerț în interiorul aeroportului Henri Coandă din București, obținând în acest mod un folos patrimonial în cuantum total de 169.422 lei.

În aceeași manieră ar fi procedat și inculpatul Radu Liviu care, ”la data de 1 octombrie 2013, și-ar fi semnat propria decizie de numire în Consiliul de supraveghere al unei asocieri în participațiune cu aceleași societăți comerciale, demers care s-a soldat cu obținerea de către acesta a unui folos patrimonial în cuantum total de 71.374 lei”.

Compania Națională „Aeroporturi București” SA a comunicat că se constituie parte civilă în procesul penal, împotriva inculpaților Sorinel Ciobanu și Cristina Elena Neamțu, cu suma de 70.857 lei.

În cauză s-a instituit sechestrul asigurător asupra mai multor bunuri mobile și imobile deținute de inculpații Cristina Neamțu și Sorinel Ciobanu.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Ilfov, cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză, mai precizează DNA.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Substanțe de protecția plantelor, confiscate de polițiști de la o societate din Vinerea. Ce au descoperit oamenii legii

Publicat

trafic îngreunat pe dn1, pe raza localității oiejdea. accident rutier

Substanțe de protecția plantelor, confiscate de polițiști de la o societate din Vinerea. Polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au efectuat luni, 22 aprilie, un control la o societate comercială din Vinerea – Cugir, specializată în comercializarea produselor de protecție a plantelor, în scopul verificării modului în care sunt respectate normele legale privind deținerea acestui tip de produse.

Potrivit IPJ Alba, în urma verificărilor, polițiștii au…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Săptămâna Verde la Școala „Simion Lazăr” Lunca Mureșului. Ateliere în engleză pentru copii, alături de studenți, despre natură

Publicat

săptămâna verde la Școala „simion lazăr” lunca mureșului. ateliere în

Săptămâna Verde la Școala Gimnazială „Simion Lazăr” Lunca Mureșului a debutat cu activități pentru elevi, organizate împreună cu studenți de la Cluj. Copiii au avut ocazia să învețe despre natură și să exerseze limba engleză.

Au fost implicați în proiectul de educație non-formală ”Let’s Celebrate Earth Day Together!”. Acesta a fost realizat în parteneriat cu Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere a Universității…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

LOCURI de MUNCĂ în ALBA: 564 de posturi la Alba Iulia, Sebeș, Aiud, Blaj, Cugir și alte localități din județ. Oferta prin AJOFM

Publicat

locuri de muncĂ în alba: 564 de posturi la alba

Locuri de muncă în Alba: Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Alba a transmis oferta de locuri de muncă disponibile în județul Alba, la data de 23 aprilie. Sunt vacante 564 de posturi în județul Alba, în mai multe domenii.

Se angajează și personal pentru partea tehnică, de teren a lucrărilor la un birou de cadastru din Alba Iulia. Detalii, AICI.

AICI: ADAUGĂ ANUNȚ ANGAJARE

Agenţia Locală…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

BLOCAJ pe DN1 în Florești. S-a spart conducta principală de canalizare care traversează localitatea

Publicat

masini floresti.jpg

Floreștiul e blocat din cauza unei avarii. Conducta principală de canalizare care traversează localitatea s-a spart și se intervine pe DN1, anunță Compania de Apă Someș. Din această cauză se circulă bară la bară.

Deocamdată, reprezentanții companiei nu au putut preciza cât vor dura lucrările.

BLOCAJ pe DN1 în Florești. S-a spart conducta principală de canalizare care traversează localitatea

„Urmare a unei avarii la conducta principală de canalizare…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe