Connect with us

EVENIMENT

Doi frați, de 2 și 12 ani, testaţi negativ la COVID-19, duşi la un centru al DGASPC Teleorman; părinţii, infectați cu coronavirus, internaţi în Bucureşti

Publicat

Doi frați, în vârstă de 2 şi 12 ani, cu rezultat negativ la testul pentru COVID-19, au fost duşi sâmbătă seara la un centru de plasament al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman, în condiţiile în care părinţii şi alţi doi fraţi ai lor au fost testaţi pozitiv şi se află internaţi la Spitalul ”Matei Balş” din Capitală.

Potrivit unui comunicat transmis duminică AGERPRES, de către Consiliul Judeţean (CJ) Teleorman, această familie s-a aflat anterior în Centrul de carantină situat în oraşul Zimnicea.

„În seara zilei de 28 martie 2020, la ora 22,30, la unul dintre Centrele de Plasament din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman, au fost preluaţi 2 dintre cei 4 copii minori ai familiei internate la Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Prof. Matei Balş” din capitală, după ce această familie, formată din 6 membri, s-a aflat anterior în Centrul de carantină situat în oraşul Zimnicea, judeţul Teleorman. Minorii care au ajuns la DGASPC Teleorman sunt în vârstă de 2 şi 12 ani. Cei doi minori aduşi într-unul dintre centrele de plasament din cadrul DGASPC Teleorman, pe o perioadă determinată, au fost testaţi negativ coronavirus COVID-19″, precizează comunicatul CJ Teleorman, semnat de către preşedintele instituţiei, Ionel Dănuţ Cristescu.

Părinţii acestora au rămas internaţi în spital împreună cu alţi doi dintre copiii lor, după ce împreună cu aceştia, în urma rezultatelor testării au fost depistaţi pozitiv, fiind infectaţi cu noul coronavirus COVID-19, menţionează sursa citată.

„Preluarea acestora de către serviciul social are rolul de a asigura protecţia, creşterea şi îngrijirea copiilor separaţi temporar, de către părinţii lor, ca urmare a stabilirii, în condiţiile legii, a măsurii de protecţie socială (…) Activităţile de găzduire, îngrijire, educaţie non-formală şi informală, sprijin emoţional, consiliere, precum şi dezvoltarea majorităţii deprinderilor de viaţă vor fi acordate obligatoriu în interiorul Serviciului”, se arată în comunicatul menţionat.

De asemenea, sursa citată precizează că starea de sănătate a celor doi copii este bună, ei sunt echilibraţi emoţional, însă duminică vor rămâne cazaţi separat de restul copiilor din centrul DGASPC, după ce seara trecută au rămas în grija unei asistente.

„Astăzi, cei 2 copii rămân cazaţi separat de restul copiilor din centru, după ce seara trecută au rămas în grija unei asistente. Celor 2 copii internaţi cu măsură de protecţie la centrul de plasament li se oferă, pe toată perioada separării de familie, asistenţa medicală permanentă, sprijin psihologic de specialitate, alimentaţie şi toate condiţiile necesare, până la însănătoşirea şi externarea părinţilor. În această dimineaţă, starea de sănătate a copiilor este bună, sunt echilibraţi emoţional şi nu există motive de îngrijorare cu privire la adaptarea lor la noile condiţii de viaţă, depăşind cu bine momentul separării de familie, prin care au fost nevoiţi să treacă”, se mai afirmă în comunicatul Consiliului Judeţean Teleorman. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Staționarea cu motorul pornit în orașe, la un pas să fie interzisă. Ce amenzi vor risca șoferii. Legea, adoptată tacit de Senat

Publicat

staționarea cu motorul pornit în orașe, la un pas să

Staționarea cu motorul pornit în orașe, la un pas să fie interzisă. Staționarea mașinilor cu motorul pornit ar putea în curând interzisă în orașe și municipii. O inițiativă legislativă în acest sens a fost adoptată recent în mod tacit de Senat.

Propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, inițiată de senatorul neafiliat Ion-Dragoş Popescu, a fost adoptată în mod tacit…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

U-BT Cluj-Napoca, neînvinsă la baschet. Îşi menţine invincibilitatea în campionat

Publicat

u bt timisoara facebook u bt.jpg

U-BT Cluj-Napoca a învins-o pe BC CSU Sibiu cu scorul de 99-65, duminică, în deplasare, într-un meci din Liga Naţională de baschet masculin, Grupa 1-10.

Campioana rămâne astfel neînvinsă în acest sezon pe plan intern.

De la ”U” s-au remarcat Emanuel Căţe 12 puncte, 7 recuperări, 3 pase decisive, Mihai Marius Măciucă, 13 p, 4 rec, Jarell Alexander Eddie, 13 p. Rareş Uţă a fost cel mai bun de la sibieni, cu 15 p, 7 rec.

În alt meci, CS Dinamo…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Cum vor fi acordate bursele de merit și bursele de reziliență, din anul școlar 2024-2025. Noutățile pentru elevi

Publicat

cum vor fi acordate bursele de merit și bursele de

Bursele pentru elevi: Din anul școlar 2024-2025, se schimbă criteriile de acordare a burselor pentru elevi, cele de merit. Vor fi introduse bursele de reziliență, pentru elevi cu media de cel puțin 7. Precizările au fost făcute luni de către ministrul Educației, Ligia Deca, în conferință de presă.

Modificările de acordare a burselor vor fi publicate de minister, într-un proiect de ordonanță de urgență. Acestea vor intra în vigoare din anul școlar 2024-2025.

Bursele de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO: Evaluare Națională și Bacalaureat 2024. Cum vor fi organizate examenele în acest an. Anunțul ministrului Educației

Publicat

video: evaluare națională și bacalaureat 2024. cum vor fi organizate

Evaluare Națională și Bacalaureat 2024. Ministrul Educației, Ligia Deca, a făcut, luni, precizări despre organizarea examenelor naționale. Declarațiile sunt în contextul finalizării sesiunilor de simulare a examenelor.

„Evaluarea Naţională şi Bacalaureatul nu se modifică anul acesta, rămânând în forma cunoscută”, a spus Deca, la o conferinţă de presă.

Evaluare Națională și Bacalaureat 2024. Profesori evaluatori

În cazul profesorilor evaluatori care au…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe