Connect with us

EVENIMENT

Doi frați, de 2 și 12 ani, testaţi negativ la COVID-19, duşi la un centru al DGASPC Teleorman; părinţii, infectați cu coronavirus, internaţi în Bucureşti

Publicat

Doi frați, în vârstă de 2 şi 12 ani, cu rezultat negativ la testul pentru COVID-19, au fost duşi sâmbătă seara la un centru de plasament al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman, în condiţiile în care părinţii şi alţi doi fraţi ai lor au fost testaţi pozitiv şi se află internaţi la Spitalul ”Matei Balş” din Capitală.

Potrivit unui comunicat transmis duminică AGERPRES, de către Consiliul Judeţean (CJ) Teleorman, această familie s-a aflat anterior în Centrul de carantină situat în oraşul Zimnicea.

„În seara zilei de 28 martie 2020, la ora 22,30, la unul dintre Centrele de Plasament din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman, au fost preluaţi 2 dintre cei 4 copii minori ai familiei internate la Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Prof. Matei Balş” din capitală, după ce această familie, formată din 6 membri, s-a aflat anterior în Centrul de carantină situat în oraşul Zimnicea, judeţul Teleorman. Minorii care au ajuns la DGASPC Teleorman sunt în vârstă de 2 şi 12 ani. Cei doi minori aduşi într-unul dintre centrele de plasament din cadrul DGASPC Teleorman, pe o perioadă determinată, au fost testaţi negativ coronavirus COVID-19″, precizează comunicatul CJ Teleorman, semnat de către preşedintele instituţiei, Ionel Dănuţ Cristescu.

Părinţii acestora au rămas internaţi în spital împreună cu alţi doi dintre copiii lor, după ce împreună cu aceştia, în urma rezultatelor testării au fost depistaţi pozitiv, fiind infectaţi cu noul coronavirus COVID-19, menţionează sursa citată.

„Preluarea acestora de către serviciul social are rolul de a asigura protecţia, creşterea şi îngrijirea copiilor separaţi temporar, de către părinţii lor, ca urmare a stabilirii, în condiţiile legii, a măsurii de protecţie socială (…) Activităţile de găzduire, îngrijire, educaţie non-formală şi informală, sprijin emoţional, consiliere, precum şi dezvoltarea majorităţii deprinderilor de viaţă vor fi acordate obligatoriu în interiorul Serviciului”, se arată în comunicatul menţionat.

De asemenea, sursa citată precizează că starea de sănătate a celor doi copii este bună, ei sunt echilibraţi emoţional, însă duminică vor rămâne cazaţi separat de restul copiilor din centrul DGASPC, după ce seara trecută au rămas în grija unei asistente.

„Astăzi, cei 2 copii rămân cazaţi separat de restul copiilor din centru, după ce seara trecută au rămas în grija unei asistente. Celor 2 copii internaţi cu măsură de protecţie la centrul de plasament li se oferă, pe toată perioada separării de familie, asistenţa medicală permanentă, sprijin psihologic de specialitate, alimentaţie şi toate condiţiile necesare, până la însănătoşirea şi externarea părinţilor. În această dimineaţă, starea de sănătate a copiilor este bună, sunt echilibraţi emoţional şi nu există motive de îngrijorare cu privire la adaptarea lor la noile condiţii de viaţă, depăşind cu bine momentul separării de familie, prin care au fost nevoiţi să treacă”, se mai afirmă în comunicatul Consiliului Judeţean Teleorman. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Ciucă, despre intrarea României în Schengen cu granițele terestre de la 1 ianuarie 2025: ”Nu se poate împlini tehnic”

Publicat

ciucă, despre intrarea româniei în schengen cu granițele terestre de

Liderul PNL, Nicolae Ciucă, spune că a fost singurul politician român primit de cancelarul Nehamer la Viena și că s-a discutat doar acordul politic pentru intrarea României în Schengen cu granițele terestre.

După ce Marcel Ciolacu a anunțat termenul de 1 ianuarie 2025 pentru intrarea României în Spațiul Schengen cu granițele terestre, Ciucă menționează că este ”o chestiune ce nu se poate împlini tehnic”.

”Am…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO FOTO. Ad Libitum Voices, clujenii care au cucerit Occidentul pe patru voci din patru inimi

Publicat

adlv 2 scaled e1732048733248.jpg

Au pornit împreună la drum, în Cluj, dintr-o întâmplare, în urmă cu 12 ani, iar acum se pregătesc să cucerească lumea. Au cântat pe mai toate scenele din România și din Europa, dar vor să ajungă să își încânte fanii din Brazilia la ei acasă.

Trupa Ad Libitum Voices, prescurtat ADLV, e mai mult decât muzică, e o poveste despre pasiune, muncă și succes.

Toți cei patru muzicieni sunt absolvenți ai Academiei de Muzică ”Gheorghe Dima” Cluj-Napoca și…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Cărțile funciare pentru locatarii a zece blocuri din Câmpeni sunt gata. Ce spune primarul orașului

Publicat

cărțile funciare pentru locatarii a zece blocuri din câmpeni sunt

Primăria Câmpeni a primit, pe 19 noiembrie, de la președintele Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI), Laurențiu Blaga, cărțile funciare pentru locatarii a 10 blocuri din oraș. Potrivit primarului Cristian Dan Pașca, aceste cărți funciare conțin înscrierea provizorie a terenurilor aferente blocurilor respective, iar în perioada următoare administrația locală va începe să le predea locatarilor.


Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Gălăgie la bloc: ce drepturi au locatarii. Sancțiunile prevăzute de lege pentru tulburarea liniștii publice

Publicat

gălăgie la bloc: ce drepturi au locatarii. sancțiunile prevăzute de

Gălăgie la bloc: legislația actuală prevede reguli privind respectarea orelor de liniște în blocurile de apartamente, dar și sancțiuni pentru vecinii care fac zgomot și îi deranjează pe ceilalți. Mai mult, sunt prevăzute și situații în care astfel de fapte sunt considerate infracțiuni.

Ordinea și liniștea publică sunt reglementate de Legea nr. 61/1991. Aceasta care stabilește sancțiuni pentru încălcarea normelor…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe