Connect with us

ACTUALITATE

Doi fraţi din Călăraşi, care acţionau prin metoda „lover boy”, arestaţi de procurorii DIICOT. Tatăl lor, arestat în lipsă

Publicat

masini politie

Doi fraţi, care împreună cu tatăl lor ar fi constituit un grup infracţional organizat şi ar fi recrutat şi plasat tinere pe pieţele de prostituţie din ţară şi din afara graniţelor, au fost arestaţi preventiv într-un dosar instrumentat de DIICOT – Biroul Teritorial Călăraşi.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, cei doi fraţi au fost reţinuţi în ziua de 19 martie iar faţă de tatăl acestora procurorii au solicitat luarea măsurii arestării preventive în lipsă.

Cei trei ar fi constituit un grup infracţional organizat în judeţul Călăraşi şi începând din 2015 ar fi plasat tinere pentru prostituţie în vederea obţinerii unor câştiguri substanţiale. Tatăl celor doi fraţi ar fi fost liderul grupului iar fii lui – cei care prin metoda „lover boy” convingeau tinere să se prostitueze.

„Liderul grupului, inculpatul T. N., cunoscut în comunitatea din care face parte ca o persoană violentă, i-a angrenat în activitatea de recrutare a victimelor şi pe cei doi fii ai săi, inculpaţii T.A.E. şi P.I.F., care, prin metoda „lover – boy”, au reuşit să convingă două victime să se prostitueze în beneficiul acestora. Din cercetările efectuate în cauză a rezultat faptul că tinerele controlate de către membrii grupului erau transportate de regulă până la podul de la Dragalina, unde erau preluate de şoferi de tir cu care întreţineau raporturi sexuale contracost”, se arată în comunicatul DIICOT.

Mai multe victime recrutate de membrii grupului au fost exploatate în Germania şi Marea Britanie, iar banii obţinuţi prin prostituţie au fost trimişi unor membri de familie ai inculpaţilor sau unor persoane interpuse prin transfer bancar rapid.

Una dintre victimele recrutate de în anul 2017 era atunci minoră, în vârstă de 16 ani şi a practicat prostituţia pe centura oraşului Slobozia şi în zona unui complex comercial de la marginea oraşului Călăraşi.

Procurorii au stabilit că minora a reuşit să fugă în octombrie 2018 şi să sesizeze poliţia, dar neavând vreo sursă de venit sau sprijin a fost recrutată de o altă grupare infracţională, fapt ce a generat un conflict între cele două grupuri.

După negocieri între cele două grupuri, „minora a fost plasată inculpaţilor din cauza de faţă, cu condiţia ca, în fiecare săptămână, inculpatul P.I.F să-i transfere săptămânal soţiei unuia dintre membrii grupului rival, aflată în penitenciarul Târgşor, suma de 500 de lei”, se mai precizează în comunicat.

Tribunalul Călăraşi a dispus miercuri arestarea preventivă a celor doi fraţi.

Acţiunea a fost organizată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Călăraşi, beneficiind de suportul de specialitate asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale, precum şi de sprijinul Inspectoratului de Poliţie Judeţean şi Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Călăraşi. AGERPRES

Urmărește știrile romania24.ro pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

ACTUALITATE

Meci Câciu – Consiliul Fiscal. Deficitul bugetar plauzibil de a fi atins este de 7% din PIB, nu 5,84%

Publicat

bani.png

Consiliul Fiscal consideră că, raportat la ţintele de venituri asumate de Guvern în proiectul de rectificare bugetară, va fi înregistrat un gol de circa 9 mld. lei, reprezentând circa 0,66% din PIB, se arată în opinia publicată joi, informează Ziarul Financiar.

De asemenea, pe partea de cheltuieli bugetare rectificarea aduce o majorare de proporţii, comparativ cu proiectul de buget, determinată în principal de suplimentarea cheltuielilor cu asistenţa socială, alte transferuri şi dobânzi.

Pe partea de cheltuieli bugetare, Consiliul Fiscal vede o subdimensionare de 6,2 mld. lei, adică 0,45% din PIB, în ipoteza în care datele trimise de Ministerul de Finanţe privind impactul măsurilor din sectorul energetic este cel estimat prin proiectul de rectificare.

Analizând modificările operate de proiectul de rectificare bugetară la nivelul principalelor agregate de venituri şi cheltuieli, Consiliul Fiscal apreciază ca deficitul bugetar plauzibil de a fi atins, în metodologie cash, s-ar situa la circa 7% din PIB (faţă de 5,84% din PIB în proiecţia bugetară rectificată).

 

Meci Câciuc – Consiliul Fiscal. Deficitul bugetar plauzibil de a fi atins este de 7% din PIB, nu 5,84%: acest deficit consideră venituri obţinute din suprataxare

 

„Trebuie spus însă că acest deficit consideră venituri obţinute din suprataxare de peste 12,8 mld. lei şi cheltuieli totale către furnizorii de energie de aproximativ 7,4 mld. lei (aşa cum sunt prevăzute în rectificare)”, se arată în opinie.

Proiectul primei rectificări bugetare prevede o majorare nominală substanţială – fără precedent în istoria rectificărilor evaluate de CF din 2010 până în prezent – atât a veniturilor (+31,7 mld. lei, reprezentând +7,2%), cât şi a cheltuielilor bugetare totale (+34,9 mld. lei, reprezentând +6,8%), deficitul bugetului general consolidat situându-se cu 3,2 mld. lei peste ţinta iniţială.

Meci Câciuc – Consiliul Fiscal. Deficitul bugetar plauzibil de a fi atins este de 7% din PIB, nu 5,84%: nivelul proiectat al deficitului este de 5,84%

Exprimat ca procent în PIB, nivelul proiectat al deficitului este de 5,84%, identic celui din construcţia bugetară iniţială, pe fondul majorării proiecţiei PIB-ului nominal cu 55,2 mld. lei.

Potrivit Consiliului Fiscal, revizuirea de amploare a veniturilor bugetare are două surse principale: revizuirea ascendentă a dinamicii PIB nominal (pe fondul inflaţiei ridicate, proiecţia deflatorului PIB fiind majorată de la 5,8% la 12,2%) şi încasările suplimentare din suprataxarea producătorilor de energie electrică şi gaze naturale.

„Dacă există o subdimensionare a impactului cheltuielilor privind schema de compensare în energie, ceea ce este probabil, deficitul ar creşte, inevitabil, în mod considerabil. Şi evoluţii de preţ nefavorabile pe pieţe vor pune presiune în plus pe buget. Această subdimensionare a cheltuielilor cu schema de compensare în energie creează un risc major pentru buget şi consolidarea fiscală”.

Consiliul Fiscal consideră că resursele europene din PNRR (Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă) şi CFM (Cadrul Financiar Multianual) reprezintă singura forţă contra-ciclică ce poate contracara efectele contracţioniste ale consolidării fiscale. Absorbţia într-o proporţie cât mai mare a acestor resurse financiare, atât nerambursabile, cât şi rambursabile, este vitală pentru România, având în vedere starea bugetului public şi vulnerabilităţile balanţei externe, mediul internaţional extrem de nefavorabil.

În contextul în care Consiliul Fiscal a apreciat, la veniturile bugetare, „probabilă manifestarea unui gol de venituri”, Adrian Câciu a fost întrebat joi dacă există probabilitatea să vină o criză în România.

Meci Câciuc – Consiliul Fiscal. Deficitul bugetar plauzibil de a fi atins este de 7% din PIB, nu 5,84%: situația este complicată

„Situația este complicată încă de la preluarea mandatului actualului guvern. Era complicată și înainte, a devenit mai complicată, mai ales din februarie, când a apărut și conflictul din Ucraina. Sunt tot felul de presiuni. Putem să le numim crize plecând de la energie până la combustibil, alimente, situații și întreruperi de lanțuri de aprovizionare, o serie de incertitudini”, a răspuns ministrul.

Câciu a adăugat: „Există riscul. Deci nu suntem într-o oază în care suntem feriți de riscurile apariției unor elemente de presiune de exemplu recesioniste, dar ele au fost sau sunt anticipatele pas cu pas pentru că trebuie să te uiți cum funcționează anumiți indicatori proxy – de exemplu producția industrială este în scădere. Asta îți arată că vei avea o dificultate, cel puțin pe trimestrul 3 și 4 și trebuie să iei niște măsuri, să revigorezi acea acea zonă, astfel încât pierderile de context sau de conjunctură să nu se resimtă în efectele orizontale”. MEDIAFAX

Citește mai departe

ACTUALITATE

De ce a MURIT gravida de 21 de ani la Neurochirurgie Cluj. MEDICII au făcut tot posibilul să o salveze dar nu au reușit

Publicat

timeea.jpg

Tănăra Timeea, în vârstă de 21 de ani, gravidă în luna a 3-a, a murit miercuri în urma unei tromboze venoase, medicii de la Secția de Neurochirurgie Cluj făcând tot posibilul să îi salveze viața, însă, din păcate, nu au reușit. 

”Pacienta în vârsta de 21 de ani a ajuns in stare critică la UPU, în data de 7 august 2022, în comă vasculară profundă, cu diagnosticul de tromboză venoasă cerebrală diseminată.

Citește și FOTO. Tânăra de 21 de ani, gravidă în luna a 3-a, a MURIT la Neurochirugie Cluj. Medicii nu i-au putut salva viața

A fost preluată pentru îngrijiri în Secția ATI…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

VREMEA în ALBA până duminică: Temperaturi de până la 33 de grade și furtuni puternice. Prognoza meteo de weekend, 19-21 august

Publicat

nori furtuna alba iulia 1000x600.jpeg

Vremea va fi caldă la finalul acestei săptămâni în județul Alba, fiind anunțate maxime de până la 33 de grade Celsius.

Sunt așteptate însă și averse și futuni puternice, sâmbătă și duminică, în majoritatea zonelor din județ.

La munte, maximele vor varia între 21-26 de grade la Oașa și 23-28 de grade la Arieșeni.

Prognoza meteo în weekendul 19-21 august în localități din județ.

Vineri, 19 august

Alba Iulia: minime de 17 grade Celsius, maxime de 31 grade Celsius; predominant însorit

Sebeș: minime de 17 grade Celsius, maxime…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

U Olimpia Cluj debutează joi în turul preliminar al UEFA Women’s Champions League. INTERVIU Adina Borodi și Maria Stamate

Publicat

285402968 514155010142556 5653142427362615534 n e1660830455655.jpg

Campioana României, Universitatea Olimpia Cluj, debutează joi seara în turul preliminar al UEFA Women’s Champions League. Clujencele au avantajul de a disputa acest tur preliminar pe teren propriu, pe Cluj Arena.

Meciul cu Glentoran W.F.C. (campioana Irlandei) se va disputa de la ora 18:00, și va putea fi urmărit în direct pe www.frf.tv.

Alături de „U” Olimpia Cluj și Glentoran W.F.C. din Grupa a 7-a mai fac parte formațiile SFK 2000 Sarajevo (campioana Bosniei și Herțegovinei) și Birkirkara F.C. (campioana Maltei), care au deschis joi seria de meciuri, învingătoare fiind bosniacele, cu 4-0. Acestea…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe