EVENIMENT
Doi hackeri din Dolj, acuzaţi că au vândut un program maliţios folosit la mii de atacuri cibernetice, trimiși în judecată
Procurorii DIICOT au trimis în judecată doi hackeri, acuzaţi că au produs şi vândut un program maliţios, capabil să cripteze viruşi informatici care să nu poată fi detectaţi de către sistemele antivirus, folosit la peste 2.000 de atacuri cibernetice în ţară şi străinătate.
Potrivit unui comunicat al DIICOT, cei doi inculpaţi vor fi judecaţi de Tribunalul Dolj pentru săvârşirea infracţiunilor de operaţiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice.
În cauză s-a reţinut că, în perioada 2014 – 2020, inculpaţii au produs un program maliţios, capabil să cripteze viruşi informatici care să nu poată fi detectaţi de către programele antivirus ale sistemului informatic atacat, pe care l-au distribuit/oferit spre vânzare prin intermediul unui site.
Pe parcursul cercetărilor, au fost identificate 2.153 de atacuri informatice cu viruşi criptaţi prin utilizarea acestui program, care permiteau captarea şi transmiterea informaţiilor stocate de sistemul infectat către atacator, realizarea de capturi de ecran, transmiterea de parole, colectarea de date şi înregistrarea tastelor apăsate de către victimă.
O parte din sistemele informatice atacate în această modalitate puteau fi controlate de la distanţă de către atacatori.
De asemenea, atacuri informatice efectuate cu viruşi criptaţi prin intermediul programului dezvoltat de cei doi inculpaţi au avut loc şi pe teritoriul României.
Programul a fost cu comercializat la preţul de 35/60 euro, respectiv 25/50 euro, tariful fiind diferenţiat pentru străini şi români, plata fiind efectuată prin intermediul serviciilor online sau în monede virtuale, inculpaţii obţinând sume de peste 500.000 lei, respectiv 120.000 de lei, fiecare, cu care au achiziţionat bunuri mobile şi imobile de valoare.
În cauză a fost dispus sechestru asigurător şi poprire asupra conturilor deţinute de inculpaţi, fiind solicitată confiscarea sumelor dobândite ca produs al infracţiunii de operaţiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice.
Activităţile judiciare au fost efectuate împreună cu Direcţia de Combatere a Criminalităţii Organizate. Agerpres
EVENIMENT
VIDEO Acțiune de igienizare în Peștera Ghețarul Scărișoara. Au fost extrase 10 tone de deșeuri, unele abandonate de câteva decenii
În Peștera Ghețarul Scărișoara din comuna Gârda de Sus a avut loc, pe 16 noiembrie, o importantă acțiune de igienizare la care au participat 27 persoane. Particularitatea acestei intervenții a constat în specificul peșterii, intrarea se face printr-un aven adânc de 50 m, ceea ce a impus utilizarea unui sistem de cablu pentru evacuarea deșeurilor pe o vericală de câteva zeci de metri.
În cadrul acțiunii, au fost extrase…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
Închisoare cu executare pentru un bărbat din Sebeș care nu a plătit pensie alimentară. Avea de dat 9 lei pe zi, pentru un copil
Un bărbat din Sebeș a fost condamnat la închisoare cu executare pentru abandon de familie. Mai exact, timp de doi ani a refuzat să plătească pensia alimentară celor doi copii pe care îi avea cu o femeie din oraș.
Magistrații au calculat că acesta avea de plătit 9 lei pe zi, pentru fiecare copil, adică 18 lei pe zi. În data de 14 noiembrie 2024, magistrații Judecătoriei Sebeș au dat o decizie în acest…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
Sunt interzise ANVELOPELE all-season? RAR: Vă anunțăm din timp când vor apărea NOUTĂȚI legislative
În vară, presa prelua o informație din mass-media europeană legată de faptul că de la 1 octombrie 2024, așa numitele anvelope all-season vor fi interzise.
„Începând cu 1 octombrie 2024, șoferii se pot confrunta cu amenzi dacă nu respectă noile reglementări referitoare la anvelope. O regulă importantă este schimbarea cauciucurilor de două ori pe an. Deși anvelopele all-season oferă o opțiune convenabilă pentru a evita aceste schimbări, o nouă reglementare…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Comuna Gârda de Sus din Munții Apuseni, atestată oficial ca stațiune de interes local. Obiective și trasee turistice din zonă
Comuna Gârda de Sus din județul Alba a fost atestată oficial ca stațiune de interes local. Hotărârea a fost luată în ședința Guvernului de joi, 21 noiembrie.
Potrivit Executivului, atestarea ca stațiune turistică va genera creșterea circulației turistice și a cifrei de afaceri a investitorilor din domeniul turismului. De asemenea, va avea un impact benefic pentru dezvoltarea economică și creșterea calității vieții…
Citește mai mult pe Alba24.ro