Connect with us

EVENIMENT

Doi inculpaţi care i-au promis unei persoane că o scapă de închisoare pentru 50.000 de euro, arestaţi

Publicat

dna
Arhivă foto

Prin decizia Tribunalului Suceava, doi inculpați care au făcut promisiunea de a elibera o persoană condamnată la închisoare pentru infracțiuni la regimul rutier în schimbul a 50.000 de euro, au fost plasați în arest preventiv pentru o perioadă de 30 de zile.

Potrivit unui comunicat al DNA, cei doi inculpaţi sunt cercetaţi pentru comiterea unor infracţiuni de trafic de influenţă şi complicitate la trafic de influenţă.

Procurorii arată că, în perioada mai – septembrie 2022, unul dintre inculpaţi, beneficiind de ajutorul celuilalt, ar fi pretins de la o persoană, martor în cauză, trimisă în judecată şi condamnată în primă instanţă pentru săvârşirea unei infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice suma de 50.000 euro, în schimbul căreia ar fi lăsat să se creadă că are influenţă asupra unor magistraţi din cadrul unei curţi de apel şi că i-ar putea determina pe aceştia să pronunţe o condamnare a martorului la executarea unei pedepse cu suspendare.

În 21 septembrie 2022, martorul ar fi remis unuia dintre cei doi inculpaţi suma de 15.000 euro.

„Demersurile celor doi inculpaţi ar fi rămas fără finalitatea promisă deoarece apelul martorului a fost respins, fiind ulterior încarcerat în penitenciar pentru executarea unei pedepse privative de libertate”, arată DNA.

Judecătorii Tribunalului Suceava au admis propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile a celor doi inculpaţi, formulată de procurorii anticorupţie.

Sursa: MediaFax

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

2025 – „Anul Cardinalului Iuliu Hossu”, episcopul Eparhiei de Cluj-Gherla

Publicat

1695765742 iuliu hossu 1.jpg

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, marţi, proiectul de lege pentru instituirea anului 2025 drept „Anul Cardinalului Iuliu Hossu”, transmite Agerpres.
Potrivit iniţiativei, se vor organiza evenimente culturale, diplomatice, artistice sau educaţionale dedicate celebrării vieţii, operei, personalităţii cardinalului, rolului determinant în realizarea Marii Uniri şi a eforturilor depuse de acesta pentru salvarea evreilor în perioada Holocaustului.
Vezi şi:

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Poliția Cluj verifică anunțurile suspecte semnalate de studenții FSPAC. Bănuieli de racolare a tinerelor în scop sexual

Publicat

politist bun.jpg

Poliția Cluj anunță că întreprinde verificări în legătură cu informațiile apărute în spațiul public, referitoare la anunțuri publice cu un conținut suspect, semnalate de mai mulți studenți de la FSPAC care aveau suspiciuni că se încerca racolarea în scopuri sexuale a unor tinere.

”Situația în cauză a fost expusă ieri, 25 septembrie a.c., polițiștilor din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca, prin intermediul unui redactor al unei publicații…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Licitație pentru amplasarea a două automate bancare (ATM) la Aeroportul Internațional ”Avram Iancu” Cluj

Publicat

aeroport cluj facebook.jpg

Aeroportul Internațional ”Avram Iancu” Cluj organizează în 5 octombrie o licitație publică pentru închirierea unor spații comerciale destinate amplasării unor automate bancare (ATM-uri).

Astfel, se închiriază 2 mp în lotul 1, pentru instalarea unui automat bancar (ATM) în  Terminal Pasageri Sosiri parter zonă publică, având o suprafață de 2 mp, în partea de est, lângă uşa automată 1, și 2 mp în lotul 2 pentru un ATM similar în partea de vest,…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Jumătate dintre satele româneşti pot deveni ”smart” până în anul 2030. De ce factori depinde rata de digitalizare

Publicat

jumătate dintre satele româneşti pot deveni ”smart” până în anul

Jumătate dintre satele din România pot deveni inteligente până în anul 2030, însă rata de digitalizare depinde de mai mulţi factori.

Cum ar fi gradul de implicare a autorităţilor locale, accesul la finanţare şi gradul de adopţie a tehnologiei în zonele rurale, inclusiv dezvoltarea competenţelor digitale necesare, susţin specialiştii Asociaţiei Române pentru Smart City (ARSC).

„Când vorbim despre sate inteligente exemplul care ne vine cel mai rapid în minte este Ciugud,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe