Connect with us

EVENIMENT

Doi inspectori de la ANAF, acuzaţi de DNA că luau zeci de mii de euro mită de la firmele controlate

Publicat

dna
Arhivă foto

DNA urmărește penal doi inspectori de la ANAF – Direcția Regională Antifraudă Fiscală București, aceștia fiind plasați sub control judiciar. Sunt acuzați că au primit mită în sume considerabile de la firmele supuse controlului lor.

Potrivit DNA, Dragoş Andrei Oltean este acuzat de luare de mită în formă continuată, fals intelectual, complicitate la evaziune fiscală (două fapte), omisiunea sesizării, trafic de influenţă şi dare de mită, iar Răzvan Conta este cercetat pentru luare de mită în formă continuată, fals intelectual, complicitate la evaziune fiscală (două fapte) şi omisiunea sesizării.

În dosar mai sunt cercetaţi administratorul unei firme (O.V.) şi o persoană fizică (M.L.M).

Procurorii susţin că, în perioada 22 august – 25 noiembrie 2022 şi în cursul lunii februarie 2023, în contextul efectuării unor controale la două societăţi comerciale, cei doi inspectori ar fi pretins şi primit de la reprezentanţii firmelor respective, printre care şi inculpatul O.V., sumele de 8.000 de euro şi 80.000 de lei.

Banii respectivi ar fi fost pretinşi şi primiţi de cei doi inspectori în scopul omisiunii întocmirii unei sesizări penale cu privire la problemele constatate şi implicit al finalizării controalelor într-un mod care să fie favorabil oamenilor de afaceri, prin diminuarea artificială a cuantumului taxelor şi impozitelor datorate bugetului de stat.

Cei doi inculpaţi ar fi facilitat prejudicierea bugetului de stat cu peste 200.000 de lei

Prin aceste demersuri, cei doi inculpaţi ar fi facilitat prejudicierea bugetului de stat cu suma totală de 225.913 lei.

De asemenea, în cursul lunii mai 2023, Dragoş Andrei Oltean ar fi pretins şi primit de la M.L.M. suma de 10.000 euro, în schimbul promisiunii că îşi va exercita influenţa pe care ar fi lăsat să se înţeleagă că ar avea-o asupra unor funcţionari din cadrul unui inspectorat şcolar, în vederea obţinerii în fals a duplicatului diplomei de bacalaureat, în condiţiile în care persoana respectivă nu ar fi susţinut niciodată examenul respectiv.

Pe 29 noiembrie 2023, Oltean ar fi remis suma de bani respectivă secretarului şef al unui colegiu naţional, care ar fi eliberat în fals documentul respectiv.

În cauză se desfăşoară acte de urmărire penală şi faţă de alte persoane. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

FOTO. ISU Cluj a operaționalizat centrul SMURD din Jucu

Publicat

img 0861.jpg

ISU Cluj a inaugurat sâmbătă, 27 aprilie, centrul SMURD din Jucu. Noul punct de lucru face parte din Detașamentului 1 de Pompieri Cluj-Napoca.

Sâmbătă, 27 aprilie 2024, a fost operaționalizat Punctul de Lucru Jucu, parte integrantă a Detașamentului 1 de Pompieri Cluj-Napoca.

Ceremonia de inaugurare a subunității s-a desfășurat la sediul situat pe strada Crizantemelor numărul 1, din localitatea Jucu de Sus, comuna Jucu. La eveniment au luat parte Prim-adjunctul…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Rețeta unui bucătar din Alba pentru dezlegarea la pește de Florii: Cum se prepară ”Regina ciorbelor pescărești”. Ingrediente

Publicat

rețeta unui bucătar din alba pentru dezlegarea la pește de

Dezlegarea la pește de Florii: Duminică, 28 aprilie, de Florii, este dezlegare la pește. Celor care vor să gătească și să mănânce o ciorbă de pește le prezentăm rețeta perfectă.

Regina ciorbelor pescărești, Storceacul. O rețetă a pescarilor din Sfântul Gheorghe, care se face cu sturion. Însă deoarece sturionul este greu de găsit, vă prezentăm rețeta cu file de șalău.

Rețeta a fost făcută pentru cititorii alba24.ro de bucătarul din Alba, Daniel Călin…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

U Craiova 1948 – U Cluj: 3-2. Clujenii sunt învinși în deplasare și ratează șansa de a aduce 3 puncte

Publicat

ucra e1714235867661.jpg

U Craiova 1948 și „U” Cluj s-au întâlnit, sâmbătă, pe Stadionul Ion Oblemenco din Craiova, în etapa a 7-a din play-out-ul Superligii României. Jucătorii lui Sabău sunt învinși și pierd șansa de a urca pe prima poziție din play-out.

Echipele de start

U Craiova 1948: Gurău – Negru, Compagnucci, Lacroix, Padula – Pop, Achim – Bahassa, Bauza, Baeten – Blănuța

REZERVE: Enache – Albu, Bildar, Chițu, Dragu, Ibrahim, Kvakic, Lekiatas, Mascarenhas,…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO: Petrecere a comunității srilankeze pe malul Ampoiului, la Alba Iulia. Cum văd muncitorii străini relațiile cu românii

Publicat

video: petrecere a comunității srilankeze pe malul ampoiului, la alba

Zi de sărbătoare pe malul râului Ampoi la Alba Iulia. De obicei o sărbătoare a românilor începe cu niște grătare bine încinse, bere, cefe de porc și cârnați, totul la pachet cu multă bere. 

Sâmbătă, 27 martie 2024, pe malul râului, atmosfera era foarte diferită de cea făcută de români. Din boxele așeazate lângă o scenă, nu se auzeau artiști de petrecere români, ci orientali. Sri-lankezi mai precis. Mirosul de mici și cefe a fost înlocuit cu cel de condimente…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe