EVENIMENT
Doi poliţişti, condamnaţi prin acorduri de recunoaştere a vinovăţiei pentru infracţiuni de corupţie

Doi agenţi de poliţie în cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Maramureş – Serviciul Rutier au recunoscut infracţiunea de corupţie, semnând un acord de recunoaştere a vinovăţiei, fapt admis de Tribunalul Maramureş.
Cele două acorduri două acorduri de recunoaştere a vinovăţiei au fost încheiate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Maramureş.
Potrivit aceleiaşi surse, unul dintre inculpaţi a fost condamnat la pedeapsa de 2 ani şi 6 luni de închisoare, cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei, pe un termen de supraveghere de 3 ani, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită, în formă continuată (5 acte materiale).
Cel de-al doilea inculpat a fost condamnat la pedeapsa de 2 ani de închisoare, cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei, pe un termen de supraveghere de 3 ani, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită.
De asemenea, instanţa a stabilit că persoanele condamnate sunt obligate să frecventeze unul sau mai multe programe de reintegrare socială derulate de către Serviciul de Probaţiune Maramureş sau organizate în colaborare cu instituţii din comunitate, precum şi să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii la o instituţie publică din municipiul Baia Mare, respectiv Primăria Municipiului Baia Mare, Serviciul Public Ambient Urban sau Direcţia Poliţiei Locale Baia Mare, pe o perioadă de 60 de zile, în condiţiile stabilite de instanţă.
Cele două acorduri de recunoaştere a vinovăţiei sunt disjungeri dintr-o cauză în care, la data de 20.08.2020, procurorul şef secţie urmărire penală din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş a întocmit rechizitoriu prin care a dispus trimiterea în judecată (în stare de arest preventiv), a unui număr de 4 agenţi de poliţie rutieră, precum şi a unei persoane fără calitate specială (în stare de libertate), pentru mai multe fapte de luare de mită, fals intelectual şi dare de mită.
Totodată, la aceeaşi dată, procurorul a dispus disjungerea cauzei cu privire la un alt inculpat, agent de poliţie rutieră şi sesizarea instanţei de judecată cu acord de recunoaştere a vinovăţiei, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de luare de mită, în formă continuată.
Dosarul a fost iniţiat ca urmare a două denunţuri depuse la nivelul Serviciului Judeţean Anticorupţie Maramureş la data de 25.10.2019 şi înaintate Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş, în care s-a dispus începerea urmăririi penale „in rem” cu privire la săvârşirea infracţiunii de luare de mită.
Astfel, din cercetări a rezultat bănuiala rezonabilă că, în perioada septembrie – decembrie 2019, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, mai mulţi inculpaţi, agenţi de poliţie rutieră, au pretins şi primit diferite sume de bani sau produse de la mai multe persoane, fie pentru a nu aplica sancţiuni contravenţionale cu privire la contravenţiile comise, fie pentru a aplica sancţiuni contravenţionale mai blânde (de regulă, fără măsura complementară a suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule).
În cauză, s-a beneficiat de sprijinul conducerii IPJ Maramureş, precum şi de sprijin de specialitate din partea Serviciul de Operaţiuni Speciale Maramureş. AGERPRES
EVENIMENT
Alin Tișe, la podcastul Cluj24: Mulți n-au câștigat nicio competiție electorală, dar dau sfaturi și conduc partidul

Într-o declarație tranșantă, președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, vicepreședinte PNL, a afirmat că nu își mai dorește nicio funcție din partea partidului și că nu mai este interesat de jocurile interne din PNL. Prezent la podcastul Contraste de pe Cluj24, Tișe a spus răspicat că realizările sale nu se bazează pe susținerea partidului, ci pe munca personală și votul direct al oamenilor.
„Eu sunt realizat profesional. Nu am intrat în politică…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Centru de zi pentru persoanele cu dizabilități la Alba Iulia. A fost semnat contractul de execuție. Cât valorează proiectul

La Alba Iulia se va construi și amenaja un centru de zi dedicat persoanelor cu dizabilități. Contractul în valoare de 2.803.732,64 lei, fără TVA pentru serviciile de proiectare și execuție a lucrării a fost semnat la Primăria Alba Iulia, marți, 20 mai. Contractul a fost atribuit unei asocieri de firme, Constructus Srl (o firmă din Petrești) și Polarh Design srl ( firmă de arhitectură din București).
Spațiul se va numi Centrul ”Orizonturi”. Scopul proiectului este…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
Deputatul de Alba, Florin Roman, vrea pedepse mai aspre pentru minorii care comit infracțiuni cu violență. Ce proiect a depus

Deputatul PNL de Alba, Florin Roman, anunță că a depus un proiect de lege prin care prevede sancțiuni mai mari pentru minorii care comit fapte de violență.
Este vorba despre un proiect de lege care a fost făcut de deputatul PNL după ce în opinia publică a fost scandalizată de violența de care o minoră de 12 ani, din Alba Iulia, a dat dovadă.
Mai exact minora a bătut cu bestialitate o altă fată în vârstă de 16 ani. La scurt timp de la momentul agresiunii, deputatul PNL a…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
Alin Tișe, la podcastul Cluj24: Românii nu mai vor să audă de politicienii naționali. Vor fețe noi, nu oameni noi

Într-o confesiune făcutî în cadrul podcastului Contraste de pe Cluj24, președintele CJ Cluj, Alin Tișe, vicepreședinte PNL, a vorbit despre ruptura tot mai adâncă dintre cetățeni și clasa politică națională. El spune că în timpul campaniilor electorale a constatat o lehamite generalizată față de liderii de la București și o dorință profundă a oamenilor de a vedea „fețe noi”, nu doar figuri reciclate.
„Când intram în discuții despre guvern,…
Citește mai mult pe Cluj24.ro