Connect with us

EVENIMENT

Doi polițiști din județul Giurgiu, condamnaţi definitiv la închisoare pentru luare de mită, trafic de influență și furt

Publicat

politisti

Doi poliţişti, la data săvârşirii faptelor şef de post şi ajutor de şef de post, au fost condamnaţi definitiv la executarea unor pedepse cu închisoarea pentru luare de mită, trafic de influenţă şi furt, se arată într-un comunicat de presă remis, vineri, de Serviciul Judeţean Anticorupţie Giurgiu.

„Ofiţeri de poliţie judiciară ai Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Giurgiu, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu, au efectuat urmărirea penală într-un dosar penal în care doi agenţi de poliţie din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Giurgiu au fost condamnaţi definitiv pentru săvârşirea unor infracţiuni de corupţie.

Prin decizia Curţii de Apel Bucureşti doi poliţişti au fost condamnaţi definitiv la executarea unor pedepse cu închisoarea.

Astfel, primul inculpat, la data săvârşirii faptelor şef al Postului de Poliţie Frăteşti din cadrul IPJ Giurgiu, a fost condamnat la o pedeapsă cu închisoarea de trei ani şi opt luni, cu executare, pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită (şapte acte materiale) şi trafic de influenţă.

Cel de-al doilea inculpat, la data săvârşirii faptelor ajutor de şef de post la aceeaşi subunitate de poliţie, a fost condamnat la o pedeapsă cu închisoarea de trei ani, o lună de zile şi zece zile, cu executare, pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită (două acte materiale) şi furt”, se menţionează în comunicat.

În fapt, în perioada aprilie – mai 2016, cei doi agenţi de poliţie, aflându-se în exercitarea atribuţiilor de serviciu, au pretins şi primit sume de bani şi bunuri de la mai multe persoane, cercetate în cadrul unor dosare penale instrumentate la nivelul subunităţii de poliţie respective, cât şi de la conducători auto opriţi pe timpul efectuării acţiunilor pe linie de supraveghere, dirijare şi control al traficului rutier şi nu au dispus măsurile de sancţionare a acestora pentru contravenţiile constatate.

Totodată, fostul şef de post a pretins şi primit suma de 500 de lei de la administratorul unui depozit de material lemnos, pentru a interveni pe lângă reprezentanţii Gărzii Forestiere şi IPJ Giurgiu care efectuau un control mixt la depozitul respectiv pentru ca aceştia să nu dispună măsurile legale pentru contravenţiile, respectiv infracţiunile constatate.

Pe timpul efectuării cercetărilor a mai fost stabilit faptul că ajutorul şefului de post a sustras o sumă de bani de la un conducător auto oprit pentru control.

Probatoriul în această cauză a fost administrat de către ofiţerii din cadrul Serviciului Judeţean Anticorupţie Giurgiu, care au efectuat activităţile de urmărire penală dispuse de către procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Cardurile de alimente vor fi încărcate cu o nouă tranșă de 250 de lei. Ministrul Investițiilor a anunțat când vor fi virați banii

Publicat

carduri sociale de 250 de lei pentru alimente. numărul beneficiarilor

Cardurile de alimente vor fi încărcate cu o nouă tranșă de 250 de lei. Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE), Adrian Câciu, a anunțat luni când vor fi virați cei 250 de lei pe cardurile pentru alimente.

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

A fost ridicată starea de alertă de pe strada Uliului. Lucrările de consolidare continuă

Publicat

surpare strada uliului 3 scaled.jpeg

Autoritățile locale au decis ridicarea stării de alertă în zona afectată de alunecări de teren de pe strada Uliului. Situația de la fața locului nu mai reprezintă un pericol pentru clujeni.

Starea de alertă de pe strada Uliului, instituită la data de 1 mai 2024 în zona afectată de alunecări de teren, a fost ridicată, începând de sâmbătă, 27 iulie, potrivit unei hotărâri ale Comitetului Local pentru Situații de Urgență al municipiului…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO: Artista din Alba Iulia, Laura Orian, a lansat o nouă melodie pe YouTube: ”În capăt de lume”

Publicat

video: artista din alba iulia, laura orian, a lansat o

Artista din Alba Iulia, Laura Orian, a lansat o nouă melodie pe YouTube. Este vorba despre piesa ”În capăt de lume”.

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

LIVE-VIDEO: Ziua Imnului Național, sărbătorită la Alba Iulia. Ceremonie în Piaţa Tricolorului

Publicat

live video: ziua imnului național, sărbătorită la alba iulia. ceremonie în

Ziua Imnului Național va fi sărbătorită luni, 29 iulie, la Alba Iulia. Autoritățile au pregătit ceremonie în Piața Tricolorului din municipiu.

  • 10:00 – 10:05 Prezentarea onorului, salutul Drapelului de luptă și ocuparea locului în  dispozitiv
  • 10:05 – 10:15 Alocuțiune referitoare la simbolistica versurilor Imnului național al României, scurt...
Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe