EVENIMENT
Doi poliţişti locali din Brașov, cercetaţi pentru purtare abuzivă. Descinderi în dosar la şeful Poliţiei Locale

Doi poliţişti locali din municipiul Braşov sunt cercetaţi, sub control judiciar. Aceștia sunt acuzați pentru săvârşirea infracţiunii de purtare abuzivă, în care, joi, 8 decembrie 2022, au fost efectuate mai multe percheziţii, fiind vizată şi locuinţa directorului Poliţiei Locale, Nicolae Aldea, a precizat, vineri, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov, Claudiu Sandu.
Cei doi poliţişti sunt acuzaţi că ar fi bătut, într-una din pieţele din municipiul Braşov, un bărbat, fapte care s-ar fi petrecut în vara anului trecut şi care ar fi fost surprinse de camerele de supraveghere din piaţa unde a avut loc incidentul.
Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov, Claudiu Sandu, a confirmat vineri, pentru presă, recentele descinderi din dosar şi a precizat că procurorii au fost sesizaţi în urmă cu o lună în legătură cu faptele de care sunt acuzaţi cei doi poliţişti locali. „Noi acum am fost sesizaţi”, a arătat şeful Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov.
Sandu a menţionat că directorul Poliţiei Locale Braşov, Nicolae Aldea, a sesizat în anul 2021 Poliţia Naţională în privinţa subalternilor, predând mai multe materiale ca probe, inclusiv înregistrări video, însă a precizat că nu cunoaşte traseul respectivului dosar.
Doi poliţişti locali din Brașov, cercetaţi pentru purtare abuzivă. Al doilea caz într-un an în care sunt implicați polițiști locali din Brașov
Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov a confirmat că percheziţiile efectuate au vizat şi domiciliul directorului Poliţiei Locale.
În cursul acestui an, este al doilea caz în care sunt implicaţi poliţişti locali braşoveni şi care a ajuns în atenţia opiniei publice.
În aprilie, procurori de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Braşov, lucrători de poliţie din cadrul IPJ Braşov – DGA Braşov, au efectuat percheziţii la Poliţia Locală Braşov în cadrul unui alt dosar penal, având ca obiect infracţiuni de luare de mită.
Angajaţii vizaţi în dosar sunt acuzaţi că nu şi-ar fi îndeplinit atribuţiile de serviciu cu referire la verificarea unor lucrări efectuate pe unele şantiere, unde existau informaţii că acestea nu sunt conforme cu proiectul avizat, primind, pentru aceasta, anumite sume de bani sau alte bunuri la care nu erau îndreptăţiţi. Agerpres
EVENIMENT
Simularea examenului de Evaluare Națională. Niciun elev din Cluj nu a luat nota 10. Rezultatele evaluării

Elevii claselor a VIII-a din județul Cluj, care au susținut probele scrise din cadrul simulării examenului de Evaluarea Națională, au aflat luni, 31 martie 2025, rezultatele obținute.
La nivelul județului Cluj, simularea examenului de Evaluare Națională 2025 s-a desfășura în 112 unități de învățământ preuniversitar, dintre care 45 de unități de învățământ sunt din Cluj-Napoca.
Niciun elev din Cluj nu a luat nota 10 la simularea examenului de Evaluare…
Citește mai mult pe Cluj24.ro

Dacă stai la bloc și vrei să-ți deschizi o afacere, trebuie să ții cont de anumite reguli, dar mai ales de vecini, atunci când spune legea.
Pentru a putea transforma un apartament în spațiu comercial, românii trebuie să țină cont de câteva reguli. Înainte de a începe o afacere, propietarul este nevoit să înființeze o societate și să stabilească un sediu social, scrie Fanatik.
Ce nu poți să faci la bloc, dacă nu ai ACORDUL vecinilor. AMENZI…
Citește mai mult pe Cluj24.ro

Primăvara, vechile credințe ale satelor transilvănene prind viață. Oamenii locului au păstrat, din generație în generație, învățături despre schimbarea anotimpurilor, menite să protejeze sănătatea și să aducă belșug.
În satul Boju, din județul Cluj, bătrânii spun că primele semne ale primăverii trebuie respectate cu grijă, altfel natura își poate cere tributul.
„În satul clujean Boju, bătrânii spun că «primăvara, până nu plouă bine, să se…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Consiliul Județean Cluj dă startul înscrierilor pentru finanțări nerambursabile. Cea mai mare sumă merge către culte

Consiliul Județean Cluj dă startul perioadei de depunere a cererilor pentru finanțări nerambursabile. Începând din acest an, cererile pot fi depuse exclusiv online, prin aplicația Ghișeul Unic.
Consiliul Județean Cluj a publicat pe site-ul propriu informațiile pentru obținerea fondurilor nerambursabile din bugetul forului administrativ județean pentru anul 2025. Organizațiile neguvernamentale și entitățile publice din județ care implementează programe și proiecte…
Citește mai mult pe Cluj24.ro