Connect with us

EVENIMENT

Doi proprietari din Alba, amendaţi cu 12.000 de lei după ce au provocat incendii grave de vegetaţie

Publicat

Doi bărbaţi din comuna Poşaga, care au dat foc vegetaţiei şi au provocat incendii majore, au fost amendaţi de Poliţie, fiecare, cu câte 6000 de lei. Poliţia Alba anunţă că va continua activităţile pentru identificarea celor care au provocat incendii de vegetaţie.

Potrivit IPJ Alba, joi, poliţiştii Postului de Poliţie Poşaga au identificat doi bărbați, de 77 de ani respectiv 61 de ani, ambii din comuna Poşaga, în legătură cu care au stabilit faptul că, în zilele de 18 martie şi 2 aprilie, au dat foc vegetaţiei uscate de pe terenuri de fânaţ, situate în locurile denumite „Fântâna Rece” şi „Valea Mărginită”, de pe raza comunei Poşaga.

Vezi şi UPDATE VIDEO Noapte grea pentru pompierii din Alba. INCENDII de vegetație uscată în Alba Iulia, Blaj, Poșaga și Șpring

Cele două incendii au fost scăpate de sub control, ameninţând bunurile cetăţenilor şi fondul forestier şi au fost stinse în urma intervenţiei pompierilor şi localnicilor.

În conformitate cu prevederile OUG 195 din 2005 privind protecţia mediului, cei doi bărbaţi au fost sancţionaţi contravenţional, fiecare, cu amendă în valoare de 6.000 de lei.

Doar în perioada 29 martie – 4 aprilie 2019, poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Baia de Arieş şi posturilor de poliţie subordonate, împreună cu pompierii şi cetăţenii, au intervenit în cazul a 6 incendii de vegetaţie, provocate de localnici, cu scopul de a curăţa terenurile agricole.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba reaminteşte tuturor proprietarilor şi deţinătorilor de terenuri că le este interzis să ardă miriştile, stufărişul sau vegetaţia uscată, fără acceptul autorităţilor competente pentru protecţia mediului şi fără informarea în prealabilă a primăriilor şi serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă.

Nerespectarea măsurilor specifice la efectuarea arderilor de mirişti, vegetaţie uscată şi resturi vegetale pot avea consecinţe grave asupra comunităţii, prin pierderi de vieţi omeneşti, producerea de pagube materiale şi afectarea mediului înconjurător.

Amenzile prevăzute pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. 195/2005, privind protecţia mediului, sunt cuprinse între 3.000 şi 6.000 de lei pentru persoanele fizice şi între 25.000 şi 50.000 de lei pentru cele juridice.

În plus, faţă de persoanele care provoacă incendii în urma cărora sunt provocate pagube materiale, sunt întocmite dosare de cercetare penală sub aspectul comiterii infracţiunii de distrugere, pentru care legea penală prevede pedeapsa cu închisoarea de la 2 la 7 ani.

În vederea prevenirii unor evenimente grave, generate de aceste incendii, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba transmite recomandări:

– nu provocaţi incendii de vegetaţie decât cu respectarea tuturor prevederilor legale;

– în cazul în care observaţi asemenea incendii, anunţaţi autorităţile la numărul de urgenţă 112

– conducătorilor auto să nu intre în perdelele de fum provenite de la incendiile provocate în apropierea arterelor rutiere, pentru că riscul producerii unor accidente în lanţ este mare;

– în asemenea cazuri să oprească autovehiculele în afara părţii carosabile, iar atunci când nu este posibil, cât mai aproape de marginea din dreapta a drumului, paralel cu axa acestuia, punând în funcţiune luminile de avarie în mod succesiv.

Sursa: Alba24.ro

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Claudiu Târziu: AUR respinge dezinformările lansate de serviciul de SPIONAJ ucrainean

Publicat

claudiu tarziu.jpeg

Regimul de la Kiev, prin intermediul serviciului său de spionaj militar HUR, se amestecă grosolan în treburile interne ale României, în campania electorală în curs. Totodată, Kievul urmărește și intimidarea românilor din Ucraina, precum și intimidarea Patriarhiei Române.

Presa de la Kiev, citând ca sursă serviciul de spionaj militar HUR, dezinformează, pretinzând că AUR ar realiza în prezent interviuri cu preoți din satele locuite de români din regiunile…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Mihnea Costachi a realizat cea mai bună performanță obținută vreodată de un român la Campionatul European de Șah – Dezlegări

Publicat

mihnea costachi a realizat cea mai bună performanță obținută vreodată

O noua performanță internațională obținută de șahistul din Alba Iulia, Mihnea Costachi. Acesta a obținut locul 4 la Campionatul European de Șah – Dezlegări.

Aceasta este cea mai bună performanță obținută vreodată de un șahist român la Campionatele Europene de dezlegări.

În perioada 18-21 aprilie, Campionatele Europene de Șah – Dezlegări s-au desfășurat la Hagen, în Germania, reunind la start un număr de 71 participanți din 20 țări.

Mihnea Costachi, legitimat…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Suntem mai aproape de ADMITEREA în programul Visa Waiver. Ce spune Guvernul

Publicat

pasaport.jpg

Suntem mai aproape de admiterea în programul Visa Waiver. Acest lucru reprezintă un obiectiv strategic naţional, iar ţara noastră este tot mai aproape de îndeplinirea criteriilor tehnice în acest sens, a informat Guvernul.

Guvernul aminteşte că, pentru scăderea ratei de refuz sub pragul de 3%, este nevoie de sprijinul tuturor cetăţenilor români care deţin sau au deţinut viza SUA de tip B1/B2 – afaceri şi turism, scrie Alba24.ro.

Suntem mai aproape de ADMITEREA…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Un miliard de terminale conectate la Internet, în România. Șeful DNSC: Tehnologia vine la pachet cu riscuri de securitate

Publicat

un miliard de terminale conectate la internet, în românia. Șeful

Un miliard de terminale conectate la Internet, în România. Numărul a fost avansat e șeful DNSC, Dan Cîmpean. 

Acesta spune că un număr de 127 de dispozitive inteligente sunt conectate la Internet, în fiecare secundă, iar în România există în jur de un miliard de terminale deja conectate.

Datele au fost prezentate de Directoratul Naţional pentru Securitate Cibernetică (DNSC).

„Riscul cel mai mare pentru astfel de subiecte este ca acestea (inovare, digitalizare şi securitate…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe