Connect with us

ACTUALITATE

Doi români – descoperire de importanță mondială într-un proiect comun de cercetare, legat de copii

Publicat

pasca

Un grup de cercetători condus de doi români a făcut o descoperire extrem de importantă pentru medicina modernă. Cei doi au identificat un compus care poate preveni deteriorarea celulelor creierului din cauza expunerii scăzute la oxigen în dezvoltarea timpurie.

Anca și Sergiu Pașca au reușit să identifice un set specific de celule ale creierului care sunt sunt în mod special sensibile la daunele provocate de expunerea scazută la oxigen în dezvoltarea timpurie a copiilor, focusul fiind asupra bebelușilor născuți prematur.

Citește articolul în ziarul Alba24.ro

Urmărește știrile romania24.ro pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

ACTUALITATE

Apucată de cap și scuturată. Angelina Jolie, noi acuzații împotriva lui Brad Pitt

Publicat

fotografie cu caracter ilustrativ

Angelina Jolie lansează noi acuzații împotriva fostului ei soț, Brad Pitt, și descrie un episod în care ar fi fost apucată de cap și scuturată, iar unul dintre copii sufocat, altul lovit.

Angelina Jolie a depus o plângere în instanță, în care descrie ceea ce consideră comportamentul abuziv al fostului soț Brad Pitt, intensificând astfel bătălia juridică pentru o cramă franceză și dezvăluind noi detalii despre destrămarea mariajului lor, scrie Reuters.

Dosarul depus la un tribunal din Los Angeles susține că Pitt a încercat să condiționeze participației sale la vinărie de un acord de confidențialitate care i-ar fi interzis să discute public despre „abuzul fizic și emoțional al lui Pitt asupra ei și a copiilor lor”.

Dosarul lui Jolie descrie un episod din timpul unui zbor cu un avion privat din septembrie 2016, în care Pitt ar fi „apucat-o pe Jolie de cap și a scuturat-o” înainte de a o „împinge în peretele de la baie”. De asemenea, Pitt „l-a sufocat pe unul dintre copii și l-a lovit pe altul în față”, se susține în dosar.

Apucată de cap și scuturată. Angelina Jolie, noi acuzații împotriva lui Brad Pitt. Ce spun avocații lui Pitt

Avocații lui Pitt nu au răspuns imediat la întrebări.

Dosarul solicită cereri reconvenționale într-un proces pe care Pitt l-a intentat împotriva lui Jolie și a fostei sale companii în februarie.

Pitt susține că vânzarea de către Jolie, în septembrie 2021, a participației sale la vinăria Chateau Miraval către o companie internațională de băuturi a fost ilegală, deoarece cei doi au convenit că nu își vor vinde niciodată participațiile fără acordul celuilalt.

Jolie a declarat în documentul depus marți că nu a existat un astfel de acord.

În dosarul ei, Jolie a mai spus că FBI a cercetat incidentul din avion și „a ajuns la concluzia că guvernul avea motive probabile pentru a-l acuza pe Pitt de o infracțiune federală”.

Pitt nu a fost acuzat de nicio infracțiune, iar un purtător de cuvânt al FBI nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii.

(sursa: Mediafax)

Citește mai departe

ACTUALITATE

Peste 3,2 milioane de euro INVESTIȚIE. Sală de SPORT și infrastructură educațională nouă la Seminarul Teologic Ortodox din Cluj

Publicat

seminar 5.jpg

Primarul Emil Boc a anunțat, miercuri,  pe pagina sa de Facebook, investițiile care urmează a fi făcute la Seminarul Teologic Ortodox din Cluj.

seminar 2

„Construim sală de sport și creștem capacitatea școlii de la 276 elevi la 400 elevi. Accesibilizarea școlii pentru persoane cu dizabilități. Vor fi instalate 40 panouri fotovoltaice și 16 solare pentru producerea de energie electrică și apă caldă. Proiect finanțat din fonduri europene. Stadiu lucrări: 78%

Am verificat săptămâna trecută stadiul lucrărilor de la Seminarul Teologic Ortodox (școală cu clasele V-VIII), proiect cu finanțare europeană….

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

FOTO: Cum arată Tăul Mare de la Roșia Montană, după ce pompierii au scăzut nivelul apei cu doi metri și jumătate

Publicat

golire lacul taul mare 1 scaled e1664990033421 1000x600.jpg

Intervenția la barajul lacului de acumulare piscicolă Tăul Mare – Roșia Montană continuă, au transmis reprezentanții ISU Alba. 

Se realizează refularea apei din lacul de acumulare piscicola cu 4 motopompe de mare capacitate, 1 motopompă va interveni la nevoie pentru evacuarea apei din zona îngustă a albiei pe raza localității Roșia Montană (zona locuită) iar 1 motopompă este pregătită să intervină în rezerva operativă.

Cota apei în lacul de acumulare a scăzut cu 246 de centimetri, față de cea înregistrată la începutul evacuării apei cu…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Cal împiedicat lăsat NESUPRAVEGHEAT pe un drum public din Cluj. A fost dus la un ADĂPOST

Publicat

bpa2 e1664985739387.jpeg

Un cal lăsat nesupravegheat în zona străzii Pometului din Cluj a fost dus la adăpost de către polițiștii de la Protecția Animalelor iar proprietarul amendat.

„La data de 4 octombrie a.c., polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor au emis un ordin de plasare în adăpost a unei cabaline găsite în zona străzii Pometului, din municipiul Cluj-Napoca, pentru o perioadă de 45 de zile.

Verificările au fost demarate în urma unei sesizări, cu privire la faptul că animalul ar fi fost lăsat fără supraveghere pe un drum public, având două dintre membre legate între ele, fiindu-i astfel îngreunată…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe