Connect with us

ACTUALITATE

Doi tineri au furat televizoarele din apartamentele pe care le-au închiriat la Alba Iulia. Unul dintre ei, reținut

Publicat

hot-furt-televizor

Doi tineri, de 19 și respectiv 25 de ani au furat șase televizoare din mai multe apartamente, închiriate în regim hotelier la Alba Iulia. Unul dintre cei doi făptași a fost reținut pentru 24 de ore și va fi prezentat în faţa procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, pentru dispunerea măsurilor legale.

Potrivit IPJ Alba, la data de 02 aprilie 2019, poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Alba Iulia au luat măsura reţinerii, pentru o perioadă de 24 de ore, faţă de un tânăr de 19 ani, din comuna Popeşti, judeţul Vâlcea, care este bănuit de furtul a 6 televizoare din 3 apartamente din municipiul Alba Iulia.

Se pare că, la data de 24 martie 2019, tânărul, împreună cu un alt tânăr, de 25 de ani, din Târgoviște, judeţul Dâmboviţa, care în prezent se sustrage cercetărilor, ar fi închiriat, în regim hotelier, 3 apartamente de la 3 cetăţeni din Alba Iulia şi ar fi sustras din fiecare dintre apartamentele închiriate, câte două televizoare.

Prejudiciul total a fost estimat la peste 5.000 de lei.

În cursul zilei de azi, tânărul reţinut va fi prezentat în faţa procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, pentru dispunerea măsurilor legale.

Cercetările sunt continuate pentru stabilirea întregii activităţi infracționale a celor doi şi pentru recuperarea prejudiciului.

Sursa: Alba24.ro

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

VIDEO: Iulia Oejdean și Vlad Podean, Miss și Mister 2022 ai Colegiului Tehnic ”Apulum” din Alba Iulia

Publicat

msmstrcolapulum.jpeg

Iulia Oejdean și Vlad Podean au fost desemnați Miss și Mister Boboc ai Colegiului Tehnic ”Apulum” Alba Iulia, după Balul Bobocilor, ediția 2022.

Balul a mai avut doi învingători, pe Miss și Mister Popularitate, titluri primite în urma voturilor de pe alba24.ro. Este vorba despre Diana Popa și Albert Aldea.

De asemenea, Miss și Mister Popularitate ai Colegiului Tehnic ”Apulum” Alba Iulia au fost desemnați Alexia Tat și David Turc.

Opt perechi de tineri au susținut mai multe probe, vineri seara, în cadrul balului, organizat la Casa de Cultură a…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Minivacanță de cinci zile de 1 Decembrie și Sfântul Andrei. Care sunt zilele libere pentru bugetari în 2023

Publicat

minivacanta de 1 decembrie e1669376144554 1000x600.jpg

Angajații de la stat vor beneficia de o minivacanță de cinci zile, începând de miercuri, 30 noiembrie și până luni, 5 decembrie, în ajunul de Moș Nicolae, după ce Guvernul a declarat zi liberă și vineri, 2 decembrie.

”Puntea” dintre zilele libere și weekend a fost aprobată de guvern, cu condiția să fie recuperată. 

Practic, minivacanța acoperă ziua de 1 Decembrie și sărbătoarea de Sfântul Andrei.

În ceea ce privește anul 2023, salariații trebuie să știe că vor avea parte de 12 zile libere legale.

Zile libere pentru bugetari și minivacanțe…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Dr. Mihai Ștefan Mureșan, Spitalul Medicover Cluj: Pacienții cu cancer colorectal pot SUPRAVIEȚUI cu ajutorul chirurgiei

Publicat

dsc 3646 edit scaled e1669382146206.jpg

Dr. Mihai Ștefan Mureșan este medic specialist în chirurgie generală și face parte din echipa chirurgicală a Spitalului Medicover Cluj. Totodată, Dr. Mureșan este doctor în știinte medicale și asistent universitar al Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca.

dsc 7056

Dr. Mihai Ștefan Mureșan

Pasionat de tehnologiile de vârf și chirurgia oncologică, domnul doctor s-a specializat și în chirurgia minim invazivă laparoscopică. Domeniile sale de interes cuprind: chirurgia și ginecologia oncologică, chirurgia glandei tiroide, ultrasonografia generală, chirurgia colorectală…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Convorbire între Ursula von der Leyen și președintele Zelenski. Noi acțiuni pentru susținerea Ucrainei

Publicat

ursula1.jpg
fotografie cu caracter ilustrativ

Uniunea Europeană va menţine solidaritatea cu Ucraina şi va intensifica acţiunile pentru facilitarea reluării alimentării cu electricitate şi căldură, a declarat vineri seară preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, în urma unei convorbiri cu preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski.

„În cursul convorbirii de astăzi cu preşedintele Zelenski, am exprimat solidaritatea Uniunii Europene cu Ucraina în contextul atacurilor criminale ale Rusiei asupra infrastructurii civile.

Comisia Europeană intensifică susţinerea, inclusiv împreună cu partenerii, pentru restabilirea alimentării cu electricitate şi căldură în Ucraina”, a declarat Ursula von der Leyen, într-un mesaj postat pe Twitter.

„I-am exprimat preşedintelui Zelenski solidaritatea totală a UE cu Ucraina în contextul în care suferă din cauza atacurilor deliberate şi barbare ale lui Vladimir Putin (preşedintele Rusiei – n.red.) asupra infrastructurii civile a ţării.

Convorbire între Ursula von der Leyen și președintele Zelenski. Președinta Comisiei Europene condamnă atacurile împotriva Ucrainei

Condamn vehement aceste atacuri. Rusia trebuie trasă la răspundere pentru ceea ce reprezintă crime de război. Intensificăm eforturile şi colaborăm cu partenerii pentru a furniza Ucrainei susţinerea de care are nevoie pentru restabilirea şi menţinerea în funcţiune a alimentării cu electricitate şi a încălzirii pentru populaţia civilă.

Prin intermediul Centrului UE de coordonare a reacţiilor la situaţii de urgenţă, Comisia pregăteşte furnizarea în Ucraina cât mai rapid a următoarelor donaţii din partea statelor membre şi direct din rezervele proprii: 200 de transformatoare de capacitate medie şi un transformator mare din Lituania; un transformator mediu din Lituania, 40 de generatoare de mare capacitate din rezervele UE localizate în România.

Toate aceste generatoare pot alimenta fără întrerupere cu electricitate un spital mic sau mediu”, a transmis Ursula von der Leyen într-o declaraţie postată pe site-ul Comisiei Europene şi vizualizat de agenţia Mediafax.

Convorbire între Ursula von der Leyen și președintele Zelenski. Eforturi pentru crearea unui centru de distribuire în Polonia

Preşedintele Comisiei Europene a subliniat că există eforturi pentru crearea unui centru de distribuire în Polonia, care va permite donaţii din state terţe şi va ajuta Ucraina în coordonare cu partenerii din Grupul G7.

„Am discutat cu Ursula von der Leyen despre iniţiativa Cereale din Ucraina. I-am mulţumit pentru asistenţa financiară masivă, pentru lansarea acţiunilor în sensul celui de-al nouălea pachet de sancţiuni.

Am remarcat că plafonarea preţului la petrolul rusesc trebuie să fie eficientă. Am discutat şi despre asigurarea stabilităţii energetice a Ucrainei”, a afirmat preşedintele Volodimir Zelenski, prin Twitter.

(sursa: Mediafax)

Citește mai departe