EVENIMENT
Doi tineri din Bistriţa-Năsăud, principalii suspecți ai unei crime oribile din Elveția, au fost arestaţi

Doi tineri din Bistrița-Năsăud, bănuiți de omor și tâlhărie calificate, fapte comise în Elveția, au fost identificați și prinși de polițiști, ca urmare a unui complex de măsuri, desfășurate sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud. Cei doi au fost arestați preventiv pentru 30 de zile.
Începând cu data de 4 iulie 2019, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din Bistrița-Năsăud, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud, efectuează cercetări într-un dosar penal de omor și tâlhărie calificate, la cererea autorităților din Elveția.
Trei cetățeni români sunt bănuiți de comiterea faptelor.
Unul dintre aceștia a fost identificat și arestat preventiv de către autoritățile din Elveția, iar ceilalți doi au fost identificați și prinși de polițiștii din Bistrița-Năsăud.
Este vorba despre o persoană de 23 de ani, din localitatea Figa și o persoană de 25 de ani, din localitatea Pinticu.
De asemenea, polițiștii au pus în aplicare 5 mandate de percheziție domiciliară, toate pe raza județului Bistrița-Năsăud și au ridicat mai multe obiecte și înscrisuri cu valoare probatorie.
Din cercetările efectuate până în prezent a reieșit faptul că, la data de 4 martie 2018, cei trei ar fi pătruns în locuința unui bărbat de 62 de ani, rezident în Elveția, de unde ar fi sustras 47.700 de franci elvețieni.
Întrucât bărbatul se afla în locuință, l-ar fi bătut și legat la gură cu o haină, fapte care ulterior au condus la decesul acestuia.
Procurorul de caz a emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore, iar, la data de 30 septembrie a.c., au fost prezentați instanței, care a dispus față de cei doi măsura arestării preventive pentru 30 de zile.
În prezent, tinerii se află în arestul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud, iar cercetările sunt continuate în colaborare cu autoritățile din Elveția. A
cțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română și de sprijinul polițiștilor din cadrul Poliției Orașului Beclean, Secției 1 Poliție Rurală Bistrița, Serviciului pentru Acțiuni Speciale și Serviciului Criminalistic.
EVENIMENT
Muniție preluată de pirotehniști în vederea DISTRUGERII controlate, în poligon. Sfaturile ISU Cluj

Pirotehniștii din cadrul ISU Cluj au preluat, azi, muniție neexplodată din două locații din județul Cluj, Strucuț, respectiv Crăești, în vederea distrugerii ei controlate în poligon. Este vorba de un proiectil de 105mm și un proiectil de aruncător de 82mm, ambele din al Doilea Război Mondial.
„Echipajul pirotehnic din cadrul unității noastre a fost solicitat să desfășoare în această după-amiază două misiuni de asanare a unor elemente de muniție găsite pe…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
VIDEO FOTO. Concert de pricesne, poezii și învățăturile părintelui Amfilohie Brânză la Casa de Cultură a Studenților Cluj-Napoca

Asociația Oastea Domnului a organizat în colaborare cu Mitropolia Clujului și Casa de Cultură a Studenților,,Dumitru Fărcaș” Cluj-Napoca un concert de pricesne și conferința cu tema ,,Demnitate și smerenie în suflet creștin”, susținută de părintele Amfilohie Brânză.
Copii și pricesne, combinația perfectă pentru a crea emoții
În debutul evenimentului s-a rostit o rugăciune de binecuvântare, iar apoi părintele Claudiu Melean a ținut un discurs în care…
Citește mai mult pe Cluj24.ro

În a doua ședință a pieței valutare din aprilie s-a observat o tendință de depreciere a leului față de euro, evoluție în contrast cu cea a altor monede din regiune, în condițiile în care situația politică incertă a provocat ieșiri de fonduri din piața locală, unul dintre factorii care au redus rezerva valutară a BNR.
Cursul euro a urcat de la 4,9770 la 4,9774 lei, valoarea maximă atinsă în acest an, în timp ce tranzacțiile se realizau între 4,976 și 4,978…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Hainele noi de Paști, mândria și dovada de hărnicie a fiecărei familii în ziua Învierii. Tradiții din satele clujene

În Postul Paștilor, în mai toate casele dn satele din județul Cluj răsuna bătaia brâglelor de la războiul de țesut.
Asta pentru că, arată specialiștii de la Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale (CJCPCT) Cluj, în Postul Mare erau pregătite hainele noi, purtate de Paști.
Hainele noi de Paști, mândria și dovada de hărnicie a fiecărei familii
În vechime, în satul tradițional, femeia ocupa un rol important, ea fiind…
Citește mai mult pe Cluj24.ro