Connect with us

ACTUALITATE

Doi tineri, urmăriţi internaţional pentru omor şi furt în Franţa, prinşi în Timiș

Publicat

arestat

Doi tineri, urmăriţi internaţional pentru săvârşirea infracţiunilor de omor şi furt, pe teritoriul Franţei, au fost depistaţi şi reţinuţi, luni, de poliţiştii din oraşul Deta, județul Timiș.

Potrivit Poliţiei Timiş, un tânăr în vârstă de 21 de ani este urmărit pentru furt, iar cel de 26 de ani, pentru omor.

Cei doi vor fi prezentaţi în cursul acestei zile Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timişoara.

Urmărește știrile romania24.ro pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

ACTUALITATE

Comunicat Marius Hațegan: Rezultatele își găsesc loc în echipă! CJ Alba și Primăria Rădești anunță noi proiecte finalizate

Publicat

marius hategan 1000x600.jpeg

Marius Hațegan, vicepreședinte al Consiliului Județean Alba, anunță noi proiecte finalizate la Rădești.

”Cam asta este starea de fapt a administrațiilor PNL, din Alba. Oameni care știu cum se lucrează, nu eterni aspiranți la statutul de gospodar. Munca într-o primărie înseamnă să înțelegi ce vor oamenii, să cauți soluții și să răzbați cu echipa ta prin rezultate, nu văicăreli alambicate.

Comuna Rădești, condusă de primarul Alin Nicula, arată tot mai bine, cu fiecare zi ce trece, pentru că „banul public” susține exclusiv interesul public,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Pare tot mai probabilă o recesiune în Europa. Avertisment DUR

Publicat

obiceiul la care românii sunt codașii europei. autoritățile anunță schimbări

Preşedintele Băncii Mondiale, David Malpass, a avertizat că ar putea dura câţiva ani până când producţia globală de energie se va diversifica, prelungindu-se riscul stagflaţiei sau al unei perioade de creştere redusă şi inflaţie ridicată, transmite Reuters.

Într-un discurs rostit la Universitatea Stanford, Malpass a susţinut că pare tot mai probabilă o recesiune în Europa, în timp ce economia Chinei încetineşte semnificativ, iar cea a SUA s-a contractat în primul semestru din 2022.

Aceste evoluţii vor avea consecinţe grave asupra ţărilor în curs de dezvoltare, a declarat şeful Băncii Mondiale, citând ceea ce el a numit „înrăutăţirea” dificultăţilor cu care se confruntă dezvoltarea economiei.

 

Pare tot mai probabilă o recesiune în Europa. Avertisment DUR: nouă abordare micro şi macroeconomică

Rezolvarea actualei „furtuni perfecte” – majorarea dobânzilor, inflaţia ridicată şi încetinirea creşterii – necesită o nouă abordare micro şi macroeconomică, inclusiv cheltuieli mai bine ţintite şi eforturi clare de majorare a rezervelor, a explicat Malpass.

Acesta a anunţat că viitorul raport al Băncii Mondiale intitulat „Sărăcia şi împărţirea prosperităţii” va arăta că deceniile de progrese în reducerea sărăciei au încetinit până în 2015, chiar înainte de pandemie, ceea ce a făcut ca încă 70 de milioane de persoane să se confrunte cu sărăcia extremă.

Raportul, care va fi publicat săptămâna viitoare, va arăta că venitul mediu global a scăzut cu 4%, primul declin de când s-a început publicarea datelor, în 1990.

„Lumea în curs de dezvoltare se confruntă cu perspective extrem de dificile pe termen scurt, din cauza preţurilor ridicate la energie şi îngrăşăminte, a majorării dobânzilor şi a creşterii randamentelor obligaţiunilor, a deprecierii monedelor şi a ieşirilor de capital. Un pericol urgent cu care se confruntă lumea în curs de dezvoltare este ca încetinirea semnificativă a creşterii economiei mondiale să se adâncească într-o recesiune globală”, a avertizat Malpass.

Pare tot mai probabilă o recesiune în Europa. Avertisment DUR: metode de a reduce inflaţia

Acesta a apreciat că este neclar dacă va exista suficient capital global pentru a acoperi necesităţile din economiile dezvoltate – care au adoptat politici fiscale ce favorizează un nivel ridicat al datoriilor – şi încă există suficiente „fărâme” pentru a finanţa investiţiile necesare în ţările în curs de dezvoltare.

El a cerut statelor să caute metode de a reduce inflaţia prin creşterea eficienţei fiscale, direcţionând cheltuielile către cei mai săraci şi mai vulnerabili. Astfel de ajustări vor îmbunătăţi alocarea capitalului global, vor furniza o cale de a reduce inflaţia în timp ce se reia creşterea venitului mediu, susţine preşedintele Băncii Mondiale.

Şeful BM a apreciat că sunt necesare urgent mai multe fonduri pentru educaţie, sănătate şi adaptarea la schimbările climatice, alături de măsuri pentru reducerea nivelul ridicat al datoriilor care afectează multe ţările în curs de dezvoltare. AGERPRES

Citește mai departe

ACTUALITATE

​Emil Boc, ales președinte al Comisiei pentru Politica de Coeziune Teritorială și Buget a Comitetului European al Regiunilor

Publicat

boc presedinte.jpeg

Primarul Clujului, Emil Boc, a fost ales joi președinte al Comisiei pentru Politica de Coeziune Teritorială și Buget (COTER) a Comitetului European al Regiunilor. Mandatul său va fi de doi ani.

Emil Boc, fost prim-ministru al României este membru al Comitetului Europeran al Regiunilor (CoR) din anul 2019, se arată într-un comunicat al acestui for.

În tot acest timp, Boc a fost raportor pe diferite teme legate de educație, strategia europeaă pentru Universități și modul în care uniunea suferă din cauza „hemoragiei creierelor” spre alte destinații.

„În noua sa calitate de președinte al Comisiei…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Legea de impozitare a bacșișului: când ar putea fi aprobată și ce spun autoritățile din Finanțe

Publicat

restaurant alba24 foto e1663181949123 1000x600.jpg

Proiectul de impozitare a bacșișului în restaurante sau hoteluri se află în dezbateri la Parlament. Autoritățile din Finanțe spun că sunt şanse mari ca actul normativ să fie adoptat în această sesiune.

Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, spune, despre proiectul de lege aflat în Parlament, că acesta ”va trece” și speră ca ”în sensiunea aceasta să se închidă acest subiect”.

Tot despre bacșiș, președintele ANAF spune că susține plățile online.

”Sunt un mare fan al impozitării bacşişului. Şi pentru simplu fapt că comportamentul…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe