Connect with us

ACTUALITATE

Dolarul se îndreaptă spre cea mai mare cădere de două zile din ultimii 14 ani

Publicat

dolari e1597827530748.jpg

Dolarul se îndreaptă vineri spre cea mai mare cădere de două zile din ultimii 14 ani. Astfel că investitorii s-au orientat spre active mai riscante, după ce un anunț mai calm privind inflația din SUA a contribuit la temperarea așteptărilor ca Rezerva Federală să continue să majoreze ratele la fel de rapid.

Conform Reuters, datele arată că inflația a crescut cu 7,7% de la an la an în octombrie, cel mai lent ritm din ianuarie și sub estimările de 8%.

Dolarul a înregistrat joi cea mai mare scădere de la sfârșitul anului 2015, în condițiile în care randamentele Trezoreriei au scăzut, iar alte monede – yenul și lira sterlină în special – au crescut.

Apetitul pentru risc al investitorilor a primit un impuls suplimentar de la autoritățile sanitare chineze care au relaxat unele dintre restricțiile privind COVID-19, inclusiv prin scurtarea perioadelor de carantină și pentru călătorii care sosesc în țară.

Dolarul se îndreaptă vineri spre cea mai mare cădere de două zile din ultimii 14 ani. Indicele dolarului a scăzut cu aproape 1,1%

Indicele dolarului a scăzut cu aproape 1,1%, după ce a pierdut peste 3% în ultimele două zile – cel mai mare declin de două zile din martie 2009.

Activele de risc, inclusiv acțiunile, monedele de pe piețele emergente și materiile prime, s-au redresat. Dar încetinirea inflației, deși pozitivă pentru debitori, reflectă un context economic în scădere, au declarat analiștii.

Dolarul a crescut cu 12% în acest an în raport cu un coș de valute importante, în lumina determinării Fed de a readuce inflația, care aproape a atins două cifre la începutul acestui an, spre ținta de 2%.

Alte bănci centrale i-au urmat exemplul, cu excepția Băncii Japoniei, și, ca urmare, yenul a înregistrat cea mai mare scădere față de dolar din 1979 încoace.

Dolarul se îndreaptă vineri spre cea mai mare cădere de două zile din ultimii 14 ani. Piața futures arată că investitorii estimează o șansă de 71,5% de creștere a ratei de dobândă a SUA

Dolarul, a cărui valoare față de yen a crescut cu 22% în acest an, cea mai mare creștere de la 24% din 1979, a scăzut ultima dată cu 1% față de moneda japoneză, la 139,54 yeni.

Piața futures arată că investitorii estimează o șansă de 71,5% de creștere a ratei de dobândă a SUA cu 50 de puncte de bază luna viitoare, față de aproximativ 50/50 în urmă cu o săptămână.

Lira sterlină a recuperat pierderile înregistrate în cursul nopții față de dolar și euro după ce datele din Marea Britanie au arătat că economia nu s-a contractat atât de mult pe cât se estima în T3, deși intră în continuare în ceea ce va fi probabil o recesiune de lungă durată.

Lira sterlină a crescut cu 0,7% față de dolar, la 1,179 dolari, după ce cu o zi înainte a înregistrat cea mai mare creștere de o zi din 2017, în timp ce față de euro a scăzut cu 0,4%, la 87,47 pence.

Dolarul se îndreaptă vineri spre cea mai mare cădere de două zile din ultimii 14 ani. Euro a extins creșterea de 2% din ziua precedentă și a urcat cu 1,0%

Euro a extins creșterea de 2% din ziua precedentă și a urcat cu 1,0% la 1,0311 dolari, tranzacționându-se în jurul celui mai ridicat nivel din august.

De asemenea, a atins pentru scurt timp minimele sesiunii față de francul elvețian , după ce șeful Băncii Naționale a Elveției a reiterat angajamentul băncii centrale de a reduce inflația. Față de franc, euro a scăzut ultima dată cu 0,42%, la 0,9795.

Criptomonedele au fost din nou sub presiune, având în vedere turbulențele din lumea cripto după căderea bursei FTX. Tokenul nativ al FTX, FTT , a scăzut ultima dată cu 7,4%, la 3,45 dolari, după ce a scăzut cu aproape 90% în această lună.

Bitcoin a scăzut cu 1,3% la 17.348 dolari, după ce săptămâna aceasta a coborât sub 16.000 de dolari pentru prima dată de la sfârșitul anului 2020.

(sursa: Mediafax)

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

„Invitatul Zilei” la Botoșani24.ro: Corneliu Maricel Maxim, consilier local din muncipiul Botoșani

Publicat

maxim 1000x600.jpg

Publicitate

„Invitatul Zilei” la Interviurile Botoșani24.ro a fost astăzi consilierul local din CLM Botoșani, Corneliu Maricel Maxim.
Acesta a părăsit recent PNL Botoșani și va candida pe listele noii formațiuni politice numite Forța Dreptei, o formațiune care a reușit deja să îi atragă pe vechi liberali care sunt nemulțumiți de alianța cu PSD. Un interviu realizat în studioul on-line al publicației Botoșani24.ro de editorul șef Tudor Carare.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News

Ultimele articole pe botosani24

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Primăriile din județul Botoșani care stau mereu cu mâna întinsă la Guvern. De ce este nevoie de o reformă administrativă

Publicat

index 8 1000x600.webp.webp

Publicitate

Zeci de primării de comună din județul Botoșani sunt total dependente de sumele primite de la Guvern, din fondurile de rezervă, fiind incapabile să acopere, din veniturile proprii, plata salariilor și a facturilor la utilități, scrie ADEVĂRULi.

Potrivit statisticilor, la nivel național, mai bine de două treimi din primăriile de comună din România nu reușesc să achite nici măcar salariile angajaților sau să achite facturile din fonduri proprii, riscând falimentul. An de an, sunt la mâna Guvernului, care le dă banii fără de care nu ar supraviețui.

Majoritatea comunelor aflate în asemenea situație sunt localități cu populație săracă, puțină,…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Primăria Mihai Eminescu: Aducem la cunoștința locuitorilor obligația de a asigura buna gospodărire și de a păstra curățenia

Publicat

primaria eminescu 1000x600.jpg

Publicitate

  1. Primaria Comunei Mihai Eminescu va aduce la cunostinta ca, in conformitate cu prevederile Ordinul Prefectului Judetului Botosani nr. 200/19.03.2024 si  ale HCL -ului nr. 49/26.03.2024 luna APRILIE ESTE STABILITA LUNA CURATIENIEI PE INTREG TERITORIUL JUDETULUI BOTOSANI

aducem la cunostinta locuitorilor comunei ca au obligatia permanenta de a asigura buna gospodarire si de a pastra curatenia.

Potrivit Ordinului Prefectului Cetatenii au indatorirea  de a asigura intretinerea si curatenia locuintelor proprii si a anexelor gospodaresti, a curtilor si imprejmuirilor acestora, respectand masurile stabilite de catre Primaria Comunei Mihai Eminescu  pentru asigurarea igienei…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

„Invitatul Zilei” la Botoșani24.ro: Prof. dr. Daniel Botezatu, candidat independent CL Botoșani

Publicat

botezatu 1 1000x600.jpg

Publicitate

„Invitatul Zilei” la Interviurile Botoșani24.ro a fost astăzi Daniel Botezatu, profesor doctor în istorie, candidat independent la Consiliul Local Botoșani.
Fost liberal și unul dintre cei mai cunoscuți profesori de istorie de la Botoșani, Daniel Botezatu a decis să candideze din poziția de independent la Consiliul Local Botoșani, iar astăzi a vorbit despre ideile sale și despre șansa de a deveni consilier local din această poziție. Un interviu realizat în studioul on-line al publicației Botoșani24.ro de editorul șef Tudor Carare.

Urmăriți Botosani24.ro și…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe