Connect with us

ACTUALITATE

Donald Trump spune că va fi arestat marți și cheamă oamenii la proteste

Publicat

donald trump spune că va fi arestat marți și cheamă

Fostul preşedinte american conservator Donald Trump a spus sâmbătă că se aşteaptă să fie arestat marţi şi a făcut apel la manifestaţii, înaintea unei posibile inculpări într-un caz de plată din 2016 pentru a cumpăra tăcerea unei actriţe de filme porno cu care ar fi avut o aventură.

Într-o postare pe reţeaua sa de socializare, Truth Social, fostul lider de la Casa Albă susţine, fără a oferi dovezi, că „scurgeri ilegale” de la biroul procurorului districtual din Manhattan indică faptul că va fi arestat. El nu a detaliat care vor fi acuzaţiile, potrivit…

Citește mai mult pe Spotmedia.ro

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

UBB Cluj rămâne și în 2023 cea mai PROFILATĂ universitate românească în rankingul QS pe domenii

Publicat

ubb3 e1639656908346.jpg

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) se profilează și în acest an ca universitatea cel mai bine reprezentată în clasamentul internațional QS, probabil cel mai cunoscut ranking internațional al universităților, care a publicat miercuri, 22 martie 2023, rezultatele pe domenii și specializări, se arată într-un comunicat.

„În clasamentul pe specializări, UBB ocupă prima poziție în țară la matematică (251-300 internațional), psihologie (251-300 internațional) și bussiness & management (401-450 internațional). De asemenea, UBB ocupă prima poziție în țară, alături de o altă…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

VIDEO FOTO. Trotuarul Spitalului de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca, BLOCAT de mașini. „Oraș pentru mașini, nu pentru OAMENI”

Publicat

blocat 7 e1679492243931.jpg

Lipsa locurilor de parcare și nesimțirea unor șoferi fac ca, de multe ori, trotuarele să devină parcări iar pietonii să fie obligați să facă slalom printre mașini. Este și cazul trotuarului de pe str. Iuliu Moldovan din Cluj-Napoca, unde este și Spitalul de Boli Infecțioase. Acolo unde nu erau mașini parcate pe trotuar, erau trotinete electrice.

blocat 6

blocat 5


Situația ne-a fost semnalată de un cititor Cluj24 care își transporta bunicul cu un cărucior.

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Eveniment inedit la Cinema Unirea Botoșani

Publicat

incollage 20230322 164926685 1000x600.jpg

Botoșănenii sunt așteptați pe 13 aprilie 2023, începând cu ora 19.00, la un eveniment mondial de rock clasic, organizat de trupa Metallica. În sala Cinema Unirea Botosani , spectatorii pot asculta, în premieră, noul album al trupei, 72 Seasons, cu doar o zi înainte de lansarea mondială. Filmul 72 Seasons aduce pe marele ecran interviuri exclusive cu membrii trupei, care ne dezvăluie poveștile din spatele muzicii lor, precum și videoclipurile pieselor de pe ultimul album.

Biletele sunt puse în vânzare la prețul de 25 lei și pot fi achiziționate de la casieria Cinema Unirea Botosani sau https://eventbook.ro/hall/cinema-unirea-botosani

72 Seasons este cel de-al 12-lea album de studio Metallica, din care face parte și primul single „Lux Æterna”-…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

China a autorizat primul său vaccin anti-COVID-19 cu ARN mesager

Publicat

syringe inserted into a vaccine vial
Arhivă foto

În conformitate cu producătorul vaccinului, China a aprobat utilizarea primului său vaccin anti-COVID-19 bazat pe ARN mesager, conform unei declarații făcute miercuri. Această decizie vine în contextul în care vaccinurile similare dezvoltate în străinătate nu au primit încă aprobarea autorităților din această țară asiatică, conform informațiilor furnizate de AFP.

China s-a confruntat cu o creştere explozivă a numărului de cazuri de COVID-19 în intervalul decembrie 2022 – ianuarie 2023, după ridicarea bruscă a măsurilor sale antiepidemice deosebit de stricte, care au constat în lockdownuri, plasări în carantină şi restricţii de deplasare.

Vaccinul chinezesc cu ARN mesager, dezvoltat de grupul farmaceutic CSPC, a fost autorizat pentru „utilizare de urgenţă” de Autoritatea de reglementare sanitară din Beijing, a anunţat compania producătoare într-un comunicat.

Serul s-a dovedit deosebit de eficient în cadrul unui studiu clinic în care a fost utilizat ca doză de rapel pentru persoane ce au primit deja alte tipuri de vaccinuri anti-COVID-19, a adăugat grupul CSPC, fără să ofere alte precizări.

Vaccinurile cu ARN mesager sunt în general considerate unele dintre cele mai eficiente seruri pentru reducerea riscului de a dezvolta forme grave de COVID-19 şi a riscului de deces asociat noului coronavirus.

Vaccinurile clasice încearcă să obişnuiască organismul cu un virus, introducându-l direct pe acesta în corp, sub o formă atenuată sau dezactivată. Serurile cu ARN mesager, apărute odată cu criza sanitară COVID-19, funcţionează într-un mod diferit.

Ele se concentrează pe o mică parte a virusului – în cazul SARS-CoV-2, pe proteina „Spike” – şi vizează injectarea în organism a unor fragmente de instrucţiuni genetice, denumite ARN mesager, care ordonă corpului să sintetizeze acea proteină.

Inofensivă în sine, acea „spiculă” a coronavirusului este apoi detectată de sistemul imunitar, care va produce anticorpi.

China nu a autorizat deocamdată pentru vaccinarea cetăţenilor săi niciun ser anti-COVID-19 dezvoltat în străinătate, interdicţia fiind valabilă inclusiv pentru vaccinurile produse de alianţa Pfizer-BioNTech şi de compania Moderna, care utilizează tehnologia ARN mesager. Agerpres

Citește mai departe