Connect with us

EVENIMENT

Dosar penal la Parchetul General, după o plângere privind plagiatul în teza de doctorat a premierului Ciucă

Publicat

ciuca

Parchetul General a deschis un dosar penal în care se efectuează cercetări in rem, ca urmare a unei plângeri în care se reclamă faptul că premierul Nicolae Ciucă a plagiat în teza de doctorat.

Informaţia a fost confirmată de procurorul Alexandru Ionescu, purtătorul de cuvânt al Parchetului General, care a precizat că plângerea a fost depusă la sfârşitul lunii ianuarie, dosarul fiind constituit la Secţia de urmărire penală şi criminalistică.

Potrivit unui articol publicat de PressOne, care citează surse, procurorii au ridicat în acest caz documente de la Universitatea Naţională de Apărare „Carol I”, inclusiv teza de doctorat a premierului.

Jurnalista Emilia Şercan de la PressOne a publicat, pe 18 ianuarie, un articol în care susţine că premierul Nicolae Ciucă, general în rezervă, ar fi plagiat în teza de doctorat cu titlul „Dimensiunea angajării Armatei României în operaţiuni întrunite multinaţionale”, susţinută în anul 2003 la Universitatea Naţională de Apărare „Carol I”.

Emilia Şercan afirmă că mai multe pagini din lucrarea premierului au fost copiate

Emilia Şercan afirmă că mai multe pagini din lucrarea premierului au fost copiate fără ca textele preluate să fi fost atribuite în mod corect autorilor originali şi fără să fi fost marcate cu ghilimele, aşa cum cer normele academice.

Ulterior, Universitatea Naţională de Apărare „Carol I” a anunţat că a demarat verificări în legătură cu respectarea standardelor de calitate şi de etică universitară a tezei de doctorat întocmită de Nicolae Ciucă.

Premierul Nicolae Ciucă a declarat că alegerea tematicii tezei de doctorat s-a bazat predominant pe experienţa personală

De cealaltă parte, premierul Nicolae Ciucă a declarat că alegerea tematicii tezei de doctorat s-a bazat predominant pe experienţa personală acumulată în misiunile internaţionale la care a participat nemijlocit, individual sau împreună cu Batalionul 26 Infanterie: misiunea ONU de menţinere a păcii din Angola (1996-1997), misiunea NATO din cadrul rezervei strategice a SACEUR pentru Balcanii de Vest (2000-2001) şi misiunea de tip coaliţie din Afganistan (2002).

„În acuzele publice se reclamă că unele referiri din notele de subsol nu apar şi în lista bibliografică. Acest lucru nu arată altceva decât faptul că lucrarea a fost elaborată onest, fiind menţionată cel puţin într-un loc sursa bibliografică.

Acuzaţiile publice nu se pot susţine ştiinţific în niciun fel, fapt ce poate fi dovedit şi de raportul oricărei metodologii de depistare a similitudinii, corect şi profesionist utilizată. Sintagme şi formulări standardizate specifice domeniului tezei de doctorat (gen „pilon de stabilitate” etc.) nu trebuie ocolite atunci când tratezi un subiect sensibil – precum geopolitica – unde semantica trebuie neapărat să fie precisă, motiv pentru care anumite sintagme/formulări este obligatoriu să fie standardizate”, a afirmat Ciucă. Agerpres

Citește Romania24.ro pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

FOTO. Primăria construiește o creșă în Dâmbu Rotund. Va avea 40 de locuri. Investiție de 35 de milioane de lei

Publicat

cresa dambu rotund2.jpg

O creșă cu 40 de locuri va fi construită în cartierul Dâmbu Rotund. Indicatorii tehnico-economici pentru această investiția au fost aprobați în Consiliul Local.

Creșa va fi construită pe strada Lombului nr. 50 din cartierul clujean.

Primăria construiește o creșă în Dâmbu Rotund. Va avea 40 de locuri. Investiție de 35 de milioane de lei

„Această creșă care va avea o capacitate de 40 de locuri și dotări de ultimă generație. Nu ne vom opri din…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Centre de recuperare pentru persoanele dependente de droguri. Unde vor fi construite. Lege aprobată la Senat

Publicat

alocația de stat pentru copii. modificări de stabilire și plată

Vor fi construite opt centre regionale de recuperare pentru persoanele dependente de droguri. Proiectul de lege a fost adoptat recent de Senat și a intrat în dezbatere la Camera Deputaților.

Inițiativa PNL are drept scop înființarea și organizarea centrelor în cele opt regiuni de dezvoltare ale României.

Vor fi centre de deintoxicare și recuperare a dependenților de droguri, ca instituții specializate pentru recuperarea socială a acestora.

Acestea se înființează prin…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Câți șomeri au fost angajați prin măsuri asigurate de ANOFM. Majoritatea au peste 45 de ani. Situația din Alba și din țară

Publicat

câți șomeri au fost angajați prin măsuri asigurate de anofm.

În primele două luni ale anului 2024, 31.895 de șomeri au fost angajați prin măsuri de stimulare a ocupării forței de muncă, anunță Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM). Majoritatea sunt în vârstă de peste 45 de ani.

Din totalul persoanelor ocupate până la data de 29 februarie 2024, 16.232 au peste 45 de ani. Alți 5.124 au vârsta cuprinsă între 35 și 45 de ani, 2.484 au între 30 și 35 de ani, 2.482 au între 25 și 30 de ani. Tineri sub 25 de ani…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Când se schimbă ceasul și când trecem la ora de vară. Dormim mai mult sau mai puțin?

Publicat

când se schimbă ceasul și când trecem la ora de

Când se schimbă ceasul și când trecem la ora de vară: Când se schimbă ceasul. În noaptea de sâmbătă, 30 martie, spre duminică, 31 martie, se schimbă ora și România trece la ora de vară 2024.

Concret, ceasul se dă cu o oră înainte, iar ora 03:00 devine ora 04:00, scrie Time & Date. Pentru că se schimbă ora, duminică devine cea mai scurtă zi din 2024.

Astfel, în mod popular se spune că ”dormim mai puțin”.

Ora de vară este o practică adoptată de multe țări din…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe