EVENIMENT
Dosarul șpagă pentru permise auto din Olt: 13 inculpați trimiși în judecată pentru infracțiuni de corupție
Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt au finalizat urmărirea penală şi au dispus trimiterea în judecată a 13 persoane inculpate în două dosare de corupţie în legătură cu facilitarea promovării examenului de obţinere a permisului de conducere şi a unui alte persoane inculpată într-un dosar de dare de mită, potrivit unui comunicat al Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA).
În cele trei dosare cercetările au fost efectuate cu sprijinul poliţiştilor de la Serviciul Judeţean Anticorupţie (SJA) Olt.
Într-un dosar de corupţie privind facilitarea promovării probei practice a examenului de obţinere a permisului auto şi urgentarea formalităţilor pentru înmatricularea unor autovehicule (12 infracţiuni în total, săvârşite în perioada aprilie – iulie 2018), pe 12 octombrie procurorii au finalizat rechizitoriul şi au dispus trimiterea în judecată nouă persoane, iar alte două persoane au încheiat acorduri de recunoaştere a vinovăţiei.
Cei nouă inculpaţi au fost trimişi în judecată pentru:
3 infracţiuni de cumpărare de influenţă
o infracţiune de cumpărare de influenţă în formă continuată (3 acte materiale)
o infracţiune de complicitate la cumpărare de influenţă în formă continuată (2 acte materiale)
o infracţiune de trafic de influenţă
două infracţiuni de complicitate la trafic de influenţă
două infracţiuni de trafic de influenţă în formă continuată (în total 8 acte materiale)
două infracţiuni de complicitate la cumpărare de influenţă.
Alţi doi inculpaţi din acelaşi dosar au încheiat acorduri de recunoaştere a vinovăţiei pentru infracţiunile de complicitate la trafic de influenţă şi cumpărare de influenţă.
Într-un al doilea dosar de fapte de corupţie au fost trimişi în judecată patru inculpaţi care ar fi pretins şi primit bani sub pretextul că pot interveni pentru promovarea examenului de obţinere a permisului de conducere.
În această cauză procurorii au întocmit rechizitoriul pe 29 septembrie şi au dispus trimiterea în judecată a patru persoane inculpate pentru de trafic de influenţă, cumpărare de influenţă, complicitate la cumpărare de influenţă şi complicitate la trafic de influenţă (două infracţiuni).
Potrivit sursei citate, „unul dintre inculpaţi, în perioada aprilie 2018 – iulie 2018, prin mijlocirea altor doi inculpaţi, a pretins şi primit de la cel de-al patrulea inculpat, suma de 600 euro pentru a interveni pe lângă funcţionari publici din cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Olt, în scopul facilitării promovării examenului de obţinere a permisului auto”.
În cel de-al treilea dosar de infracţiuni de corupţie finalizat cu rechizitoriu pe 9 octombrie, o persoană a fost trimisă în judecată pentru că a încercat să mituiască doi poliţişti.
SJA Olt a fost sesizată pe 15 mai, de către doi poliţişi rutieri de la Scorniceşti despre faptul că pe 14 mai, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe linie rutieră, au depistat o persoană care conducea un autovehicul pe un drum public deşi avea o îmbibaţie alcoolică de 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat.
„Acesta, pentru a nu i se întocmi dosar penal şi pentru a nu i se reţine permisul de conducere, a promis poliţiştilor, în mod repetat, o sumă de bani nespecificată, fiind refuzat de fiecare dată.
Ofiţerii de poliţie judiciară ai D.G.A. – S.J.A. Olt, în baza ordonanţei de delegare au efectuat activităţi investigative şi de cercetare penală care au probat situaţia de fapt descrisă anterior”, se mai arată în comunicat. AGERPRES
EVENIMENT
E.ON: Instalările de stații de ÎNCĂRCARE pentru mașini electrice au crescut de circa 10 ori față de 2020
E.ON Energie România a instalat, în primele 10 luni ale acestui an, peste 100 de puncte de încărcare pentru mașini electrice, publice și private, depășind astfel 550 de unități instalate până acum în România.
· Peste 100 de puncte de încărcare a mașinilor electrice instalate în primele 10 luni ale anului;
· Numărul de încărcări prin E.ON Drive a crescut cu 31% față de aceeași perioadă a anului trecut, iar cantitatea de…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Sentință la Curtea de Apel Alba Iulia: o primăriță din județul Sibiu scapă de închisoare cu executare. Care este motivul
Curtea de Apel Alba Iulia a decis, prin sentință definitivă, încetarea procesului penal în ceea ce o privește pe primărița orașului Brateiu din județul Sibiu. Aceasta fusese inițial condamnată la închisoare pentru folosirea pe nedrept a unor fonduri europene.
Procurorii DNA stabiliseră, în rechizitoriu, că primărița Elena Marian, un consilier și un referent din primărie, dar și o persoană fizică, ar fi depus…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
Celulele adipoase „țin minte” obezitatea după dietă. Cum se întorc kilogramele pierdute după cura de slăbire
Un studiu recent dezvăluie că celulele adipoase păstrează modificări epigenetice asociate cu obezitatea, favorizând, astfel, recâștigarea rapidă a greutății după diete, scrie Science Alert, care citează revista Nature.
Studiu publicat în revista Nature a identificat un mecanism important care explică dificultatea menținerii pierderii în greutate la persoanele care au suferit de obezitate. Cercetarea sugerează că…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
Marcel Ciolacu: Românii merită din plin să simtă beneficiile economice ale integrării depline în Spațiul Schengen
România, alături de Bulgaria, vor adera pe deplin la Spațiul Schengen, respectiv și cu frontierele terestre.
Marcel Ciolacu, prim-ministrul României, a salutat decizia de adrerare completă la Spațiul Schengen, și a transmis un mesaj și pentru cetățenii români.
Marcel Ciolacu: Românii merită din plin să simtă beneficiile economice ale integrării depline în Spațiul Schengen
”După 13 ani, România va reuși o aderare completă la Schengen la 1 ianuarie…
Citește mai mult pe Cluj24.ro