Connect with us

EVENIMENT

Dosarul șpagă pentru permise auto din Olt: 13 inculpați trimiși în judecată pentru infracțiuni de corupție

Publicat

sentinta proces tribunal

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt au finalizat urmărirea penală şi au dispus trimiterea în judecată a 13 persoane inculpate în două dosare de corupţie în legătură cu facilitarea promovării examenului de obţinere a permisului de conducere şi a unui alte persoane inculpată într-un dosar de dare de mită, potrivit unui comunicat al Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA).

În cele trei dosare cercetările au fost efectuate cu sprijinul poliţiştilor de la Serviciul Judeţean Anticorupţie (SJA) Olt.

Într-un dosar de corupţie privind facilitarea promovării probei practice a examenului de obţinere a permisului auto şi urgentarea formalităţilor pentru înmatricularea unor autovehicule (12 infracţiuni în total, săvârşite în perioada aprilie – iulie 2018), pe 12 octombrie procurorii au finalizat rechizitoriul şi au dispus trimiterea în judecată nouă persoane, iar alte două persoane au încheiat acorduri de recunoaştere a vinovăţiei.

Cei nouă inculpaţi au fost trimişi în judecată pentru:

3 infracţiuni de cumpărare de influenţă

o infracţiune de cumpărare de influenţă în formă continuată (3 acte materiale)

o infracţiune de complicitate la cumpărare de influenţă în formă continuată (2 acte materiale)

o infracţiune de trafic de influenţă

două infracţiuni de complicitate la trafic de influenţă

două infracţiuni de trafic de influenţă în formă continuată (în total 8 acte materiale)

două infracţiuni de complicitate la cumpărare de influenţă.

Alţi doi inculpaţi din acelaşi dosar au încheiat acorduri de recunoaştere a vinovăţiei pentru infracţiunile de complicitate la trafic de influenţă şi cumpărare de influenţă.

Într-un al doilea dosar de fapte de corupţie au fost trimişi în judecată patru inculpaţi care ar fi pretins şi primit bani sub pretextul că pot interveni pentru promovarea examenului de obţinere a permisului de conducere.

În această cauză procurorii au întocmit rechizitoriul pe 29 septembrie şi au dispus trimiterea în judecată a patru persoane inculpate pentru de trafic de influenţă, cumpărare de influenţă, complicitate la cumpărare de influenţă şi complicitate la trafic de influenţă (două infracţiuni).

Potrivit sursei citate, „unul dintre inculpaţi, în perioada aprilie 2018 – iulie 2018, prin mijlocirea altor doi inculpaţi, a pretins şi primit de la cel de-al patrulea inculpat, suma de 600 euro pentru a interveni pe lângă funcţionari publici din cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Olt, în scopul facilitării promovării examenului de obţinere a permisului auto”.

În cel de-al treilea dosar de infracţiuni de corupţie finalizat cu rechizitoriu pe 9 octombrie, o persoană a fost trimisă în judecată pentru că a încercat să mituiască doi poliţişti.

SJA Olt a fost sesizată pe 15 mai, de către doi poliţişi rutieri de la Scorniceşti despre faptul că pe 14 mai, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe linie rutieră, au depistat o persoană care conducea un autovehicul pe un drum public deşi avea o îmbibaţie alcoolică de 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat.

„Acesta, pentru a nu i se întocmi dosar penal şi pentru a nu i se reţine permisul de conducere, a promis poliţiştilor, în mod repetat, o sumă de bani nespecificată, fiind refuzat de fiecare dată.

Ofiţerii de poliţie judiciară ai D.G.A. – S.J.A. Olt, în baza ordonanţei de delegare au efectuat activităţi investigative şi de cercetare penală care au probat situaţia de fapt descrisă anterior”, se mai arată în comunicat. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

VIDEO. Clujeanca Alisia Perșa (17 ani), locul 1 la cel mai mare festival de fitness din Europa

Publicat

alisia st e1713254657173.jpg

Clujeanca Alisia Perșa (17 ani) a participat zilele trecute la Koln, în Germania, la KIBO, cel mai mare festival de fitness din Europa și a reușit să obțină locul I pentru România.

Tânăra a concurat alături de fete din Bulgaria, Franța, Slovacia, Brazilia și Hong Kong și a reușit să impresioneze jurații cu o combinație de excepție.

Finalul, ca în povești

”Nu m-am dus la această competiție cu aşteptări foarte mari deoarece ştiam că nu…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Colaborare Cluj-Eindhoven în domeniul inovării și IT. Boc: Putem să ne conectăm cu Europa prin soluții inteligente de mobilitate

Publicat

cluj eindhoven colaborare boc 1.jpg

Colaborarea între Cluj și orașul olandez Eindhoven în domeniu inovării și IT. O delegație din regiunea Brabant a fost astăzi la Primăria Cluj-Napoca pentru a discuta cu universitățile clujene despre colaborări pe verticale comune legate de conceptul Smart Cities și dezvoltarea de orașe reziliente.

Delegația din Țările de Jos, de la Universitatea Tehnică Eindhoven, regiunea Brabant, parte a consorțiului european Cities 4.0, a fost primită marți la Primărie…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Impactul prin VOLUNTARIAT: Experiența Magdei în Izmir cu AIESEC Cluj

Publicat

mert kahveci hk7rvlxgvbw unsplash scaled e1713252851877.jpg

Magda a fost într-un voluntariat cu AIESEC din august până în octombrie, în Izmir. Aici, ea a predat timp de 6 săptămâni copiilor cu vârsta cuprinsă între 3 și 15 ani.

De ce a vrut să meargă într-o astfel de oportunitate? Pentru că acasă făcea parte dintr-o echipă de organizare a unor tabere pentru copii și voia să afle cum poate aduce mai mult impact și ce activități inovative poate aduce în interacțiunea cu copiii din aceste tabere.

magdamagda

Cum au…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Georgiana Teodorescu (AUR): România a avut comisar european pentru Transporturi timp de 5 ani.Rezultatele? Zero pe toate liniile

Publicat

georgiana teodorescu 1.jpg

Georgiana Teodorescu, candidat AUR pentru Parlamentul European, o acuză pe Adina Vălean, comisar european pentru Transporturi, că nu a făcut aproape nimic în mandatul său de 5 ani la Bruxelles.

„Toți românii știu că suntem în urmă cu infrastructura. Zi de zi de ne confruntăm cu șantiere care ajung în scurt timp să aibă 34 de ani de la inaugurare.

Mortalitatea pe șoselele României este printre cele mai mari din Uniunea Europeană. Acestea sunt doar…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe