Connect with us

EVENIMENT

Două autoturisme s-au ciocnit pe DN 22A în Tulcea. Două persoane, rănite

Publicat

accident politia general nou
arhiva foto

Două persoane au fost rănite într-un accident rutier produs, miercuri după-amiază, pe DN 22A în județul Tulcea, după ce două autoturisme s-au ciocnit. Traficul în zonă se desfășoară îngreunat.

Potrivit Centrului INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române, accidentul s-a produs pe DN 22A, între localitățile Cataloi și Nalbant din județul Tulcea.

Din primele informații, două autoturisme au fost implicate într-o coliziune față-spate.

În urma impactului au rezultat două victime, acestea au fost rănite ușor, conform primelor informații.

Porivit sursei citate, în zona accidentului se circulă dirijat, pe un fir.

Citește Romania24.ro pe Google News


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


EVENIMENT

VIDEO: Doi bărbați care au creat conturi similare unei bănci, apoi au furat banii clienților, reținuți

Publicat

untitled

Doi bărbați care au creat pe rețele de socializare conturi similare unei bănci și, sub pretextul actualizării datelor în sistemul bancar au obținut datele secrete ale unor conturi, au fost reținuți de polițiști. Cu banii sustrași de la victime, cei doi au cumpărat produse de lux.

Polițiști Direcției Generale de Poliție a municipiului București – Serviciul Investigații Criminale, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul București, au pus în aplicare un mandat de percheziție domiciliară, în județul Buzău, într-un dosar privind săvârşirea mai multor infracțiuni în domeniul informatic.

Cercetările efectuate în perioada decembrie 2021- ianuarie 2022 arată că din luna septembrie a anului trecut, doi bărbați ar fi creat pe rețele de socializare conturi similare cu cele ale unei bănci ce operează în România și, sub pretextul actualizării datelor existente în sistemul bancar, a unor oferte de credit sau refinanțare, au obținut date – user, parolă, cod de securitate – ale mai multor persoane, cu care ar fi interacționat prin intermediul unei aplicații online, iar ulterior ar fi accesat conturile bancare ale victimelor.

Cei doi sunt acuzați că folosind datele clienților reali ai băncii au achiziționat produse de lux.

Până la acest moment, 4 persoane vătămate au fost prejudiciate, suma ridicându-se la aproximativ 65.000 euro.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate mai multe probe și mijloace de probă, telefoane mobile și bijuterii.

Cei doi bărbați, de 22 și 26 de ani, au fost reținuți.

Cercetările sunt continuate de Serviciul Investigații Criminale din Poliția Capitalei, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul București, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de fals informatic, acces ilegal la un sistem informatic și efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos.

(sursa: Mediafax)

Citește Romania24.ro pe Google News

Citește mai departe

EVENIMENT

Copil de 9 ani, izbit în plină zi, pe trecere, de o mașină, în Târgoviște

Publicat

politia 112 general generic 1000x600

Un copil a fost lovit de o mașină, miercuri, în Târgoviște.

Accidentul a avut loc pe Bd. Eroilor.

Primele date arată că un copil de 9 ani care traversa strada pe trecerea pentru pietoni a fost lovit și accidentat ușor de catre un autoturism condus de un bărbat de 35 de ani, din localitate.

Se face cercetarea la fața locului, urmând a se stabili cu exactitate împrejurările evenimentului rutier.

Citește mai departe

EVENIMENT

Se reiau zborurile din Oradea spre Londra

Publicat

Se reiau zborurile din Oradea spre aeroportul Londra Stansted, începând din 1 februarie. Zborurile din Oradea către Bologna, Dusseldorf și Milano rămân suspendate.

Primăria Oradea informează că Ryanair va relua zborurile din Oradea spre aeroportul Londra Stansted, începând din 1 februarie.

Compania și-a suspendat, începând cu 10 ianuarie, toate cele patru zboruri de pe aeroportul Oradea, ca urmare a pandemiei, dar și din cauza numărului mic de pasageri.

Compania anunța, la acea vreme, că suspendarea va fi valabilă până la finalul lunii ianuarie, cu posibilitatea ca, în funcție de evoluția restricțiilor impuse de COVID-19 care afectează direct rezervările înregistrate, să fie prelungită și în februarie.

„Aceasta s-a materializat într-un act adițional la contractul de finanțare încheiat între Primăria Oradea și Ryanair, prin care perioada în care zborurile sunt suspendate este adăugată la perioada contractuală. Spre exemplu, în cazul zborurilor care ies de sub contractul de subvenție în iulie 2022, Dusseldorf, Londra și Milano, ca urmare a demersului menționat, acestea trebuie să opereze și în luna august 2022, pentru a acoperi prevederile contractuale.

Acest principiu va fi aplicat în situațiile generate de pandemia de COVID- 19 și pentru a folosi cât mai eficient aportul financiar al municipalității, mai clar, pentru ca zborurile să vină cu pasageri, nu goale. Având în vedere că pentru destinația Bologna există deja o suspendare, contractul va fi valabil până în septembrie 2022.

În funcție de evoluția pandemiei, există posibilitatea ca operatorul să mai anunțe suspendări ale zborurilor, însă, important de menționat este faptul că acesta își va respecta toate obligațiile prevăzute de contractul de finanțare (număr de destinații, luni de operare, pasageri)”, anunță sursa citată.

Într-un anunț public, compania aeriană a transmis că, spre finalul anului trecut, numărul rezervărilor a scăzut drastic din cauza evoluției noii tulpini Omicron, drept urmare Ryanair a fost nevoită să-și regândească planul și să scadă capacitatea de zbor cu 33% pentru luna ianuarie în toată Europa.

(sursa: Mediafax)

 

Citește mai departe

ECONOMIE

Criza facturilor: Ministrul Energiei anunță cum își pot recupera clienții banii de la companii

Publicat

ministrul economiei

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, anunță că a fost stabilită procedura prin care clienții își pot recupera banii în cazul facturilor calculate greșit de distribuitori.

„Există procedură regulament special pentru aceste diferende între client și furnizor, procedură stabilită de ANRE. Dacă diferența de sumă este mai mare de 100 de lei, atunci la cererea clientului, în termen de 5 zile, furnizorul are obligația de a efectua plata. Dacă diferența e mai mică de 100 de lei atunci se recuperează din factura următoare”, a explicat ministrul Virgil Popescu.

Guvernul a mai decis că furnizorii au obligația să recalculeze facturile fără a impune penalități în termen de 15 zile. De asemenea, în perioada de 15 zile, se suspendă inclusiv o eventuală plată a acestora, a mai spus ministrul Energiei.

În plus, pentru a preîntâmpina eventuale abuzuri ale companiilor față de clienți pe perioada aplicării ordonanței de urgență de plafonare și compensare sunt interzise debranșările, a precizat Virgil Popescu.

(sursa: Mediafax)

Citește Romania24.ro pe Google News

 

Citește mai departe