Connect with us

EVENIMENT

Două avioane cu cetățeni români care vin din Torino vor ateriza pe Aeroportul din Constanța. Președintele CJ: ”ESTE UN ACT IRESPONSABIL, FĂRĂ PRECEDENT!!!”

Publicat

tutuianu presedinte cj

Două avioane care vin din Torino cu cetățeni români sunt așteptate sâmbătă, 21 martie, să aterizeze pe Aeroportul din Constanța. Cei mai mulți dintre români vor sta în carantină în hoteluri din stațiunea Mamaia.

Prima aeronavă a decolat deja din Torino la ora 6.50 ora Italiei și aduce aproximativ 120 de cetățeni români nerezidenți, care lucrau sezonieri în Italia, iar cea de-a doua aeronavă va ajunge în Constanța la ora 12.00 și aduce la bord peste 150 de persoane.

Românii vor fi preluați sub pază de pe aeroport și transportați la hoteluri din Mamaia, unde vor sta în carantină 14 zile.

Președintele Consiliului Județean Constanța spune că decizia de a-i pune în carantină pe români în Constanța reprezintă o ”iresponsabilitate maximă”, pentru că judeţul nu dispune de suficiente echipamente sanitare şi medici.

Președintele Consiliului Județean ConstanțaHoria Tutuianu:

JUDEȚUL CONSTANȚA – EXPUS ÎN MOD IRESPONSABIL DE CĂTRE PREFECT!!!

În obediența sa politică, acest înalt funcționar public, a lecturat în Comitetul Județean Pentru Situații de Urgență un document care ne anunță că aproximativ 1500 de români aduși din zone roșii din Italia vor fi carantinați în Constanța, în contextul în care județul nu dispune de baza materială medicală necesară în asemenea situație. Este un caz de iresponsabilitate maximă, atât pentru românii aduși din Italia, cât și pentru locuitorii județului.
Lipsa testelor, a disponibilului de paturi, a echipamentelor necesare într-o situație atât de gravă – conduce la o criză sanitară și umanitară. ESTE UN ACT IRESPONSABIL, FARA PRECEDENT!!!
Fac apel la Președintele Iohannis, la Guvernul României să ia măsurile care se impun și să nu transforme Constanța într-un județ izolat.
Oamenii trebuie triați epidemiologic și transportați în mod asistat în județele de unde provin.
Altfel, au fost aduși acasă doar pentru un exercițiu de imagine. Nu avem suficiente echipamente, medici sau dotări.
Este o degringoladă totală, iar cei care trebuie să gândească strategic nu fac decât să sufoce un sistem și așa subdimensionat.
Este inadmisibil să aduci un flux uriaș de oameni cărora știi din start că nu le poți oferi tratamentul necesar. Oamenii trebuie triați epidemiologic și asistați pentru a ajunge în județele unde au domiciliul. Distribuiți corect – avem o șansă cu toții la un tratament corect.
Este anormal să ne aruncați, pe toți într-o groapă a leilor și apoi să citiți liniștiti ordine și statistici. Oamenii din județul Constanța nu sunt simple cifre pe hârtie. Și nici cei întorși din Italia. Sunt copii, mame, frați sau bunici! Și trebuie respectați! Cu toții, avem dreptul la o șansă egală.
Distribuiți corect, cu echipamente suplimentate, cu dotări standard – putem să învingem boala. Altfel, locuitorii Județului Constanța devin vulnerabili.
Eu nu îmi pot asuma acest demers irațional, domnilor guvernanți! Puteti dumneavoastră să garantați că în tot județul nu se mai îmbolnăvește nici măcar un om? Pentru că, domnilor, atât este necesar pentru ca noi să intrăm într-o criză medicală! UN OM! Este cifra care face diferența!

Vă cer să vă asumați public aceste decizii! Să veniți în fața constănțenilor și să explicați de ce copiii, părinții, bunicii sau frații noștri nu vor avea șansa la tratament egal”, a scris președintele CJ Constanța pe pagina de Facebook.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

ANALIZĂ. Radu Georgescu: Nou record pentru gramul de aur

Publicat

1711660843 aur lingouri pixabay e1681306504193.jpg

Aprecierea monedei americane și a metalului galben la 2.192 – 2.214 dolari, aproape de maximul istoric de 2.222,39 dolari, atins în 21 martie, au ridicat prețul la gramul de aur de la recordul de 323,4240 lei, atins miercuri, la 327,8351 lei.

Față de începutul anului, prețul la gramul de aur a crescut cu 27 de lei, evoluție datorată aprecierii unciei de aur care s-a amplificat după ce oficialii Rezervei Federale americane au lăsat de înțeles că sunt pregătiți…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO ȘTIREA TA: Accident în zona centrală din Alba Iulia. Un șofer și-a abandonat mașina după ce a lovit un autoturism parcat

Publicat

video Știrea ta: accident în zona centrală din alba iulia.

Un accident rutier s-a produs joi seara, în zona centrală a municipiului Alba Iulia, lângă centrul comercial Mercur City Center.

Șoferul unui autoturism înmatriculat în județul Sibiu a lovit o mașină parcată, iar mai apoi a abandonat autoturismul în stradă și a plecat. 

Proprietarul mașinii lovite a sunat la 112 pentru a semnala accidentul. „Operatoarea mi-a spus să am răbdare. Când au echipaj o să trimită”, ne-a transmis cititorul Alba24.

Polițiștii au…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO. Proiect ambițios pentru Ambulatoriul Spitalului de Boli Infecțioase din Cluj. Manager: Avem 1.000 de pacienți pe zi

Publicat

ambulator integrat infectioase centru diagnostic.jpg

Ambulatoriul Spitalului Clinic de Boli Infecțiose din Cluj-Napoca va fi reabilitat, își va extinde serviciile și va fi dotat cu noi echipamante medicale.

Fostul Centru de Diagnostic și Tratament, preluat de spital împreună cu Consiliul Județean Cluj, tratează zilnic 1.000 de pacienți.

Proiect ambițios pentru Ambulatoriul Spitalului de Boli Infecțioase din Cluj. Manager: Avem 1.000 de pacienți pe zi

Spitalul Clinic de Boli Intecțioase are în proiect de…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Lucrări de întreținere și reparații în Cetatea Alba Carolina. Licitație de peste 4,6 milioane de lei, lansată în SEAP

Publicat

lucrări de întreținere și reparații în cetatea alba carolina. licitație

Lucrări de întreținere și reparații în Cetatea Alba Carolina. Autoritățile locale din Alba Iulia alocă peste 4,6 milioane de lei pentru întreținerea și repararea elementelor și dotărilor urbane din Cetatea Bastionară de tip Vauban Alba Carolina, în următorii patru ani. 

Primăria Alba Iulia a lansat, pe 28 martie, în SEAP, o licitație pentru lucrări de întreținere și reparații în Cetatea Bastionară de tip Vauban Alba Carolina, în următorii patru ani.

Valoarea…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe