Connect with us

EVENIMENT

Două bancomate, sparte la parterul unui bloc din județul Ilfov

Publicat

sursa foto: Arhiva

Două bancomate au fost sparte, marţi dimineaţa, la parterul unui bloc din oraşul Otopeni, poliţiştii efectuând verificări pentru stabilirea pagubelor şi găsirea autorilor.

„În jurul orei 5,00, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Ilfov a fost sesizat cu privire la faptul că la parterul unui bloc din oraşul Otopeni a avut loc o distrugere. La faţa locului s-au deplasat imediat poliţiştii oraşului Otopeni împreună cu efective de pompieri şi specialişti din cadrul IGPR, precum şi conducerea IPJ Ilfov, pentru efectuarea de activităţi specifice”, informează Biroul de presă al IPJ Ilfov.

Au fost luate măsuri pentru delimitarea perimetrului şi conservarea locului faptei.

Din primele verificări s-a stabilit faptul că distrugerile au avut loc la două bancomate ce aparţin unei bănci.

În cauză, au rezultat numai pagube materiale, fără să fie înregistrate şi victime.

„Poliţiştii ilfoveni efectuează verificări şi investigaţii pentru stabilirea cu exactitate a situaţiei de fapt şi de drept, cât şi pentru identificarea autorilor şi luarea măsurilor legale care se impun”, arată sursa citată. AGERPRES


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


EVENIMENT

Botoşani: Anchetă a Poliţiei în cazul profesoarei care le cerea elevilor să nu se vaccineze

Publicat

Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Botoşani a deschis o anchetă în cazul profesoarei de muzică de la un liceu din municipiul reşedinţă de judeţ care le recomanda elevilor să nu se vaccineze, a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al IPJ, Delia Nenişcu.

Potrivit sursei citate, IPJ a înregistrat, în cursul acestei săptămâni, o plângere penală împotriva cadrului didactic de la Liceul de Ştiinţele Naturii „Grigore Antipa” din Botoşani, iar poliţiştii vor audia persoanele implicate.

„Urmează să efectuăm verificări cu privire la aspectele sesizate, iar, dacă în urma acestora se va stabili că au fost încălcate anumite prevederi legale, se vor dispune măsuri”, a afirmat Nenişcu.

Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Botoşani s-a sesizat, la sfârşitul săptămânii trecute, după ce presa a publicat o înregistrare audio din care reiese că profesoara, care predă muzică la un liceu din municipiul reşedinţă de judeţ, se opune vaccinării. „Du-te frate, dacă tu vrei să ajungi legumă peste doi ani, să fii experimentul şi cobaiul la nenorociţii ăştia de la Organizaţia Mondială a Sănătăţii’, le-a transmis profesoara elevilor săi.

„Inspectoratul Şcolar va demara luni o anchetă cu privire la sesizarea apărută în presă, sub coordonarea reprezentanţilor Corpului de control al ministrului Educaţiei, iar, dacă faptele sesizate se vor confirma, va fi sesizată şi Poliţia, pentru că se pare că este şi de competenţa lor. Este de neimaginat şi bineînţeles că nu putem tolera o astfel de atitudine în sistem. Este o încălcare gravă a legii”, a afirmat şeful IŞJ Botoşani, Ada Macovei.

La rândul său, directorul Direcţiei de Sănătate Publică, Monica Adăscăliţei, a anunţat că va dispune o verificare a informaţiilor apărute în presă.

„DSP s-a autosesizat. Vom demara o anchetă. Consider că nu este deontologic ca doamna profesor să afirme ceea ce a afirmat, având în vede că nu ştiu dacă dumneaei s-a documentat în ceea ce priveşte vaccinarea, iar lucrurile pe care le-a declarat nu sunt tocmai OK. Este grav, mai ales că persoanele care sunt formatori de opinie nu trebuie să promoveze concepţia personală, ceea ce cred ele despre vaccinare, dar nu este ok să declare acest lucru şi copiilor, care sunt elevi dumneaei”, a declarat Adăscăliţei.

Înregistrarea a fost făcută de un elev de clasa a VII-a de la Liceul „Grigore Antipa”, care le-a transmis părinţilor că profesoara nu poată mască de protecţie la ora de muzică şi că are o poziţie vehementă împotriva vaccinării anti-COVID-19. AGERPRES

Citește mai departe

EVENIMENT

Bilanț coronavirus: 16.110 cazuri noi și 448 decese în ultimele 24 de ore

Publicat

România înregistrează 16.110 cazuri noi COVID și 448 decese în ultimele 24 de ore.

Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 21 octombrie 2021, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 16.110 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2.

De asemenea, au fost raportate 448 decese dintre care 0 anterioare.

Informații vor fi detaliate în buletinul de la ora 13.00.

Citește mai departe

EVENIMENT

Incident GRAV în Cluj-Napoca. Un medic a murit după ce a căzut de la etajul al V-lea al unui hotel

Publicat

Un medic în vârstă de 33 de ani a murit după ce a căzut de la etajul al V-lea al unui hotel din Cluj-Napoca, a informat joi IPJ Cluj.

‘Poliţia a fost sesizată prin apelul unic de urgenţă 112, la data de 20 octombrie, în jurul orei 08.00, cu privire la faptul că o persoană ar fi căzut de la etajul unei locaţii de cazare în regim hotelier, din municipiul Cluj-Napoca. La faţa locului a fost identificat un bărbat de 33 de ani, din judeţul Arad, echipajele medicale prezente la faţa locului constatând faptul că acesta nu mai prezenta semne compatibile cu viaţa. Trupul neînsufleţit al persoanei a fost transportat la Institutul de Medicină Legală Cluj-Napoca în vederea efectuării necropsiei”, arată sursa citată.

Potrivit sursei citate, în cauză a fost deschis un dosar de cercetare penală pentru documentarea infracţiunii de ucidere din culpă, fiind efectuate cercetări pentru stabilirea în fapt şi în drept a tuturor împrejurărilor în care a avut loc evenimentul.

Conform unor surse judiciare, bărbatul, medic la o clinică din Cluj-Napoca, s-ar fi sinucis. AGERPRES

Citește mai departe

EVENIMENT

Interpolul, sesizat de o platformă de jocuri online că un copil din Buzău vrea să se sinucidă. Care este starea minorului

Publicat

Interpolul a fost sesizat de administratorii unei platforme de jocuri online că un copil de 12 ani din Buzău amenință că se va sinucide. Poliția a fost sesizată, iar acum cazul se afllă sub supravegherea Protecției Copilului.

Poliţia Buzău a fost sesizată de Centrul de Cooperare Poliţienească Internaţională – Biroul Naţional Interpol cu privire la un caz de ameninţare cu sinuciderea a utilizatorului unei platforme de jocuri online.

Anchetatorii au aflat că utilizatorul contului şi transmiţătorul mesajului este un copil de 12 ani, din orașul Buzău.

Copilul a fost găsit de polițiști și încredinţat în siguranţă tatălui. De asemenea, minorul a fost audiat în prezenţa părintelui.

„Din cercetări a reieşit că, în data de 15 octombrie a.c., în urma unor discuţii contradictorii cu un alt jucător online, administratorul platformei i-ar fi restricţionat acestuia accesul la cont. Ulterior, în cadrul discuţiilor pe platforma on-line, minorul ar fi transmis un mesaj prin care a ameninţat că se va sinucide dacă nu îşi recuperează contul de joc, în încercarea de a determina administratorul să îi reactiveze contul. Reprezentanţii site-ului au sesizat imediat Interpol Washington”, au transmis, miercuri seara, reprezentanții Poliției Buzău.

Poliţiştii i-au cerut tatălui să își supravegheze copilul atunci când intră pe itnernet.

De asemenea, copilul a primit consiliere și i s-au adus la cunoștință riscurile din mediul virtual.

Totodată, poliţiştii au informat Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului pentru evaluarea cazului.

A fost întocmit un dosar penal pentru determinarea sau înlesnirea sinuciderii sub forma tentativei, urnând ca Parchetul de pe lângă Tribunalul Buzău să propună soluţii legale.

Citește mai departe