Connect with us

EVENIMENT

Două crime recunoscute, dar niciun cadavru găsit. La reconstituirea de luni, Gheorghe Dincă nu a oferit prea multe informații

Publicat

crima caracal

Criminalul din Caracal pare că s-a jucat cu anchetatorii, luni, când aceștia au încercat să facă reconstituirea ororilor din Caracal. Procurorii l-au dus pe Gheorghe Dincă în locurile pe care acesta le-a mărturisit la audieri, acolo unde se spera să fie gasite noi dovezi ale ororii, potrivit Digi24.

Nici urmă de vreun cadavru, iar  individul nu a oferit prea multe informaţii despre faptele comise. Între timp, luni seara, în fața locuinței suspectului, oamenii – colegi, prieteni de-ai Alexandrei sau pur și simplu localnici – s-au strâns din nou pentru a-și exprima tristețea, dar și nemulțumirea: vor dreptate, vor demisii, vor siguranță.

Dincă a mărturisit că le-a omorât pe cele două fete , dar nici urmă de cadavre

Ancheta penală încearcă să avanseze, după ce Gheorghe Dincă a recunoscut că le-a ucis pe Alexandra și Luiza, tinerele pe care le-a luat „la ocazie”.

Sunt însă în continuare multe întrebări la care ancheta trebuie să răspundă. Este și motivul pentru care luni, Gheorghe Dincă a fost luat din Arest de anchetatori, polițiști și jandarmi și dus în localitatea Corabia. Procurorii au suspiciunea că acolo ar fi putut să le ducă pe cele două fete, însă inculpatul nu a cooperat cu autoritățile, nu a vrut să le indice niciun loc exact.

Au stat mai bine de o oră și jumătate acolo, în Corabia, au fost atât pe câmp, cât și pe malul Dunării,  în căutarea unor probe legate de uciderea Luizei, fata dispărută în aprilie, însă Gheorghe Dincă nu le-a oferit anchetatorilor informații concrete.

Mai multe neclarități au apărut în legătură cu cazul Luizei. Spre deosebire de cazul Alexandrei, procurorii nu au găsit probe că tânăra a fost în locuința din Caracal a lui Gheorghe Dincă. 

Rezultatele testelor ADN făcute de Institutul de Medicină Legală, teste făcute asupra oaselor umane găsite în locuința suspectului ar putea fi gata la sfârșitul săptămânii.

Noi detalii au apărut, totuși, luni, din ancheta de la Caracal. Un raport al Poliției, care va fi prezentat marți pe larg în CSAT, și motivarea arestării principalului suspect arată că mașina în care se aflau Alexandra și agresorul a fost filmată de camerele din fața liceului unde învăța. Alexandra a vorbit de cinci ori cu autoritățile – după ce a apelat de trei ori 112, a fost sunată de două ori de un polițist plecat să verifice adresele pe care le indicase Alexandra.

Motivarea prin care judecătorul de la Tribunalul Dolj l-a trimis după gratii 30 de zile pe Gheorghe Dincă, dar și raportul preliminar al Ministerului de Interne completează tabloul răpirii Alexandrei Măceșanu și încercările fetei de a-și salva viața.

Alexandra a vorbit ultima oară cu un membru al familiei miercuri dimineaţa, în 24 iulie, la 9 și 5 minute, când și-a anunțat mama că pleacă în Caracal, la meditații.

De acolo, se urcă în mașina lui Gheorghe Dincă, iar o cameră de supraveghere montată în fața liceului unde învăța adolescenta surprinde autoturismul. Alexandra urcă în spate, iar la un moment dat, imaginile îl arată pe șofer coboarând de la volan. Urcă și el în spate, unde rămâne preţ de 20 de minute. Atunci ar fi fost momentul în care probabil a sechestrat-o pe Alexandra. I-a pus ceva pe cap, ca să nu vadă unde o duce. Mașina are însă în spate geamuri fumurii și în imagini nu se vede nimic din ceea ce se petrece pe bancheta din spate.

Apelurile la 112

Primele trei apeluri ale Alexandrei la 112, date din casa lui Dincă, de pe telefonul lui, durează sub cinci minute. Apoi cazul e transferat la Poliția Caracal. Doi agenţi sună pe numărul folosit de Alexandra, unul dintre cele trei telefoane ale bărbatului care o sechestrează.

Fata e speriată, plânge, spune că a fost legată și violată, dar le dă polițistilor toate detaliile pe care le poate furniza despre locul unde e ținută – casă, copaci din zonă, animalele din curte, gardurile care împrejmuiesc proprietatea. Gheorghe Dincă era plecat la farmacie. Convorbirea se întrerupe la ora 11 și 50 de minute, când fata strigă speriată că se întoarce cel care o ține captivă.

Alexandra a dispărut miercuri 24 iulie 2019, iar ultima discuție cu familia a avut-o la ora 09,05. În jurul orei 10,00 tânăra  apare pe filmările camerelor video de la liceu, în curtea înstituției de învățământ.

Vezi și RĂSPUNSUL polițistului la apelul disperat al Alexandrei la 112: „Bine, bine, stai acolo! Nu mai ține linia ocupată”. Fragment din convorbire

Apelurile către autorități – joi 25 iulie 2019

– 11:05:07 Alexandra sună prima oară la 112

– 11:05:41 Operatorul 112 transferă apelul la Poliție

– 11:05.52 Alexandra închide telefonul cu 112

– 11:06:25 Alexandra sună a doua oară la 112, unde apelul e preluat de un operator STS

– 11:06:55 Poliția preia primul apel la 112, însă Alexandra deconectase deja convorbirea

– 11:07:53 Dispecerul Poliției preia al doilea apel, Alexandra spune că este sechestrată

– 11:12:36 Alexandra sună a treia oară la 112

– 11:12:43 Apelul este preluat de Dispeceratul Poliției

– 11:12:51 – Dispecerul Poliției vorbește direct cu Alexandra, care nu poate da adresa exactă

– 11:13:00 – primul apel al polițistului către Alexandra

– 11:29:00 – al doilea apel al polițistului către Alexandra

Georgiana Hosu, procuror-șef adj. DIICOT: „Inculpatul a recunoscut că a ucis victima la 25.07.2019, în jurul orei 12, la domiciliul său, şi ulterior i-a incinerat corpul. Inculpatul a declarat că a agresat-o suprimându-i viaţa atunci când a prins-o cu telefonul în mână”.

Deputații din Comisia de apărare au ascultat luni ultimele cuvinte ale Alexandrei în spatele ușilor închise, pentru că dialogul dintre adolescentă și operatorul STS și cel ulterior, cu Poliția, e clasificat. Aleşii au fost „îngroziţi” de cum a decurs discuţia între adolescentă şi poliţistul care a preluat apelul. Parlamentarii PNL cer desecretizarea convorbirilor telefonice acuzând mari greșeli ale poliției în gestionarea situației.

Acuzați că au furnizat informații greșite despre localizarea tinerei, cei de la STS acuză la rândul lor Poliția că nici nu s-a interesat de datele pe care Serviciul le poate furniza, până când nu au pierdut legătura cu fata.

Prim-adjunctul STS a respins acuzaţia adusă de Poliţie, că ar fi furnizat trei adrese greşite și a declarat că polițiștilor le-a luat mai mult de o oră să deschidă aplicația care le-ar fi permis să identifice perimetrul din care Alexandra a sunat la 112.

Într-un prim raport al poliției se arată că polițistul care a vorbit la telefon cu fata de 15 ani, nu a crezut-o când i-a spus că a fost sechestrată, legată și violată. Agentul a dat dovadă de nepăsare, mai scrie în document.

Datele din raport sunt revoltătoare, agentul care a vorbit cu Alexandra de două ori nu i-a luat în serios strigătul de ajutor, așa că a fost dat pe mâna Parchetului Caracal. „Cu ocazia audierii înregistrării discuției telefonice între operatorul 112 de la nivelul IPJ Olt și victimă, s-a constatat că polițistul a avut o atitudine refractară față de aceasta, fără a da dovadă de solicitudine și neimplicându-se în obținerea de date care să conducă la identificarea locației unde se afla persoana apelantă, respectiv să o consilieze pe aceasta ori să îi ofere sfaturi cu privire la comportamentul ei până la sosirea echipajelor de poliție”, se spune în raportul Poliției. 

Alți opt angajați ai Poliției – cinci ofițeri și trei agenți – sunt cercetați în acest caz, iar în ziua în care a izbucnit scandalul, chiar șeful Poliției Române, Ioan Buda, a fost destituit.

Au fost declanșate anchete și în cazul procurorilor implicați în această operațiune, iar CSAT va discuta cazul în ședința programată deja pentru marți

Sursa: Digi24

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

FOTO ȘTIREA TA: Urs surprins la plimbare pe strada principală din Vurpăr. Animalul mergea pe lângă casele oamenilor

Publicat

foto Știrea ta: urs surprins la plimbare pe strada principală

Un urs a fost surprins pe strada principală din Vurpăr, Vințu de Jos. Animalul a fost văzut de un cititor alba24.ro, marți seara (23 iulie) în jurul orei 23.00.

Din ce în ce mai mulți urși sunt prezenți în zone populate din județul Alba. În noaptea de duminică...

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Un biciclist pedalează 432 de km de la Cluj-Napoca la Iași. Strânge bani pentru ca Maria să poată DANSA din nou

Publicat

cu bicicleta de la cluj napoca la iasi21 e1721746128515.png

„432 km of DREAMs”, o aventură anuală pe bicicletă de la Cluj-Napoca la Iași se desfășoară anul acesta între 27 și 29 iulie. Acțiunea are ca scop strângerea de fonduri pentru clujeanca Maria, o fetiță de 10 ani care are nevoie de proteze la ambele picioare.

„Anul acesta, la cea de-a 5-a ediție, „432 km of DREAMs” revine cu o nouă provocare și o misiune specială: străbaterea celor 432 de kilometri de la Cluj-Napoca la Iași pentru a contribui la…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Schimbare radicală a vremii, anunțată de directorul ANM. Temperaturile scad brusc și vom avea parte de furtuni

Publicat

nori furtuna 3 1000x600.jpg

Schimbare radicală a vremii, anunțată de directorul ANM. Directorul Administrației Naționale de Meteorologie, Elena Mateescu, a precizat că în România se va produce o inversiune termică, iar în zilele de joi și vineri vom avea temperaturi de maxim 28 de grade. Potrivit acesteia, în toată țara vor scădea temperaturile și vom avea parte de furtuni, vijelii și intensificări ale vântului.

Citește mai departe

EVENIMENT

ASTĂZI: Circulație restricționată temporar pe DN 67C Transalpina, în zona localităților Mărtinie și Căpâlna. Precizările CNAIR

Publicat

o tânără din ungaria a ajuns la spital după ce

Circulația rutieră urmează să fie restricționată temporar miercuri, 27 iulie, pe DN 67C Transalpina, în zona localităților Mărtinie și Căpâlna, pentru traversarea drumului național de către participanții la o competiție sportivă internațională. 

Citește mai departe