Connect with us

EVENIMENT

Două dosare penale și amenzi în valoare de 32.000 de lei, în urma protestului din Bucureşti

Publicat

colaj protest aur

Un bărbat a venit la protestul din Capitală cu arme albe, iar altul cu spray-ul lacromogen, fiindu-le întocmite dosare penale. Alte șapte persoane au fost sancționate, valoarea totală a amenzilor fiind de 32.000 de lei. Cinci persoane au avut nevoie de ajutor medical, potrivit Jandarmeriei București.

Jandarmii au întocmit un act de constatare pentru sesizarea organelor de urmărire penală, în urma depistării unui bărbat care a participat la protestul in Piața Victoriei, având asupra sa un spray iritant-lacrimogen.

De asemenea, polițiștii Capitalei au depistat un bărbat care avea asupra sa două arme albe. Acesta a fost condus la sediul secției, unde i-a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirii infracțiunii portul sau folosirea de obiecte periculoase.

Amenzi în valoare de 32.000 de lei

Totodată, jandarmii au aplicat șapte sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 32.000 de lei. Două sancțiuni în valoare totală de 20.000 de lei au fost aplicate la Legea 60/1991, art. 26, lit. a (organizarea şi desfăşurarea de adunări publice nedeclarate, neînregistrate sau interzise), una în valoare de 10.000 de lei la Legea 60/1991, art. 26, lit. b (nerespectarea orelor de desfăşurare, traseelor de deplasare sau locului şi perimetrului destinat adunării publice) și patru sancțiuni în valoare totală de 2.000 de lei la Legea 60/1991, art. 26, lit. e (instigarea prin orice mijloace, iniţierea sau recurgerea la acţiuni violente sau alte manifestări, cu intenţia de zădărnicire ori tulburare, în orice mod, a adunărilor publice).

În continuare, se fac verificări pentru identificarea și sancționarea altor persoane care au încălcat cadrul legal în vigoare.

În același context, Inspectoratul pentru Situații de Urgență București-Ilfov a dislocat două autospeciale de stins incendii și 2 ambulanțe SMURD.

„Pe timpul acestor adunări publice nu au fost înregistrate evenimente deosebite, astfel că doar 5 persoane au necesitat asistență medicală din partea pompierilor paramedici, 3 dintre acestea fiind transportate la spital pentru investigații amănunțite. Afecțiunile au constat în probleme respiratorii, lipotimie și leziuni ușoare”, arată Jandarmeria.

(sursa: Mediafax)

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Data la care se stabilește aderarea României la Schengen. Emoțiile vin săptămâna viitoare

Publicat

data la care se stabilește aderarea româniei la schengen. emoțiile

Data la care se stabilește aderarea României la Spațiul Schengen se apropie. Emoțiile vin săptămâna viitoare, când are loc Consiliul Justiție și Afaceri Interne (JAI).

Când se stabilește aderarea României la Schengen

Consiliul Justiție și Afaceri Interne în cadrul căruia se va stabili dacă România intră în Spațiul Schengen va avea loc pe 8 – 9 decembrie.

Consiliul Uniunii Europene a anunţat temele de pe agenda reuniunii pe care miniştrii de Interne şi ai Justiţiei din statele membre UE (Consiliul JAI) o vor avea în 8-9 decembrie la Bruxelles. Primul loc pe ordinea de zi este ocupat de aderarea României, Bulgariei şi Croaţiei la Spaţiul Schengen.

Totuși, președintele Klaus Iohannis a declarat, miercurea trecută, la Riga, că este posibilă o amânare a acestei decizii cu o lună sau două, în cazul…

Citește mai mult pe impact.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Atenție, șoferi! Aglomerație pe DN 1 Ploiești – Brașov

Publicat

fotografie cu caracter ilustrativ

Este aglomerație miercuri dimineață pe DN 1 Ploiești – Brașov.

Centrului INFOTRAFIC din  cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române informează că valorile de trafic au început să se intensifice pe DN 1 Ploiești – Braşov, pe sensul de urcare spre stațiunile montane de pe Valea Prahovei, astfel că, pe raza localităților Câmpina și Comarnic, județul Prahova, traficul se desfășoară în coloană.

Pe raza stațiunilor se circulă în condiții de fluență.

Citește mai departe

EVENIMENT

Traficul restricţionat pe Calea Călăraşilor din municipiul Brăila, pentru organizarea paradei de 1 Decembrie

Publicat

1664970089 masina politia.jpg
Arhivă foto

Traficul rutier va fi restricţionat timp de două ore, joi, 1 decembrie 2022, pe Calea Călăraşilor din municipiul Brăila, pentru organizarea paradei de Ziua Naţională a României, se arată într-un comunicat de presă remis marţi de IPJ Brăila.

„Pe data de 1 decembrie, pe raza municipiului Brăila, în intervalul orar 09,00-11,00, se va desfăşura Ceremonialul Oficial dedicat sărbătoririi Zilei Naţionale a României, având ca punct culminant defilarea blocului de Paradă şi defilarea Muzicii Militare, fiind restricţionat traficul în totalitate pe Calea Călăraşilor, între Bariera Călăraşilor şi Bulevardul Independenţei. Totodată, poliţiştii din cadrul Biroului Rutier şi Biroului Ordine Publică, împreună cu Poliţia Locală Brăila vor acorda sprijin de specialitate structurilor participante la parada ce va avea loc în cadrul Ceremonialul Oficial dedicat sărbătoririi Zilei Naţionale a României”, potrivit IPJ Brăila.

Autorităţile locale din Brăila pregătesc pentru 1 Decembrie „cu cea mai spectaculoasă defilare din ultimii 30 de ani”, cu tehnică de luptă însumând peste 35 mijloace tehnice, între care TAB-uri şi obuziere, cu detaşamente îmbrăcate în uniforme actuale şi de epocă şi cai ai Cavaleriei Române, informează Primăria Brăila.

„Primăria Municipiului Brăila în parteneriat cu Instituţia Prefectului şi Consiliul Judeţean Brăila organizează, în perioada 30 noiembrie – 11 decembrie 2022, unul dintre cele mai mari evenimente anuale, Târgul de Iarnă.

Târgul debutează pe 1 decembrie, de Ziua Naţională a României, cu cea mai spectaculoasă defilare din ultimii 30 de ani, cu personal şi tehnică de luptă însumând peste 35 mijloace tehnice ale M.A.P.N., M.A.I., I.S.U., Poliţia de Frontieră, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi, Detaşamentul de Cavalerie al Direcţiei generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti, Penitenciarul Brăila, Flotila Fluvială şi Serviciul Român de Informaţii.

Traficul restricţionat pe Calea Călăraşilor din municipiul Brăila, pentru organizarea paradei de 1 Decembrie. Peste 600 de polițiști vor fi în stradă în perioada 30 noiembrie – 4 decembrie

Astfel, vom putea admira în defilare de la TAB-uri, obuziere, autospeciale, maşină cu termoviziune, laborator criminalistic, maşini ale Poliţiei Rutiere, maşini de descarcerare şi de ordine publică, trailere, autospeciale până la Fanfara Muzicii Militare şi detaşamente cu uniforme actuale şi de epocă, dar şi nouă cai ai Cavaleriei Române”, se arată într-un comunicat de presă remis de Primăria Brăila.

IPJ Brăila mai informează că, în perioada 30 noiembrie – 4 decembrie, „pentru ca cetăţenii să se bucure în linişte şi siguranţă de Sărbătoarea Sfântului Andrei şi celebrarea Zilei Naţionale a României, la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila au fost dispuse măsuri suplimentare, astfel încât 647 de poliţişti brăileni vor fi în stradă”.

„Din totalul poliţiştilor angrenaţi, 452 sunt poliţişti de ordine publică, 114 poliţişti de la rutieră şi 81 de la celelalte structuri, în serviciul comunităţii, pentru asigurarea ordinii şi siguranţei publice, protejarea patrimoniului şi a drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor.

Astfel, poliţiştii brăileni sunt la datorie, în perioada 30 noiembrie – 4 decembrie, pentru prevenirea faptelor antisociale, a incidentelor grave, pentru a asigura fluenţa traficului şi pentru a interveni în sprijinul cetăţenilor în caz de nevoie.

Traficul restricţionat pe Calea Călăraşilor din municipiul Brăila, pentru organizarea paradei de 1 Decembrie. Măsuri pentru menţinerea ordinii publice în locuri aglomerate şi în proximitatea adunărilor publice

În acest sens, vor fi asigurate măsuri pentru menţinerea ordinii publice în locuri aglomerate şi în proximitatea adunărilor publice, scopul nostru fiind prevenirea faptelor antisociale.

Poliţia rutieră va acţiona pe raza întregului judeţ, în vederea fluidizării circulaţiei şi prevenirii evenimentelor rutiere, precum şi prin intensificarea activităţilor specifice, potrivit competenţelor, pentru depistarea celor care conduc cu viteză, sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanţelor psihoactive”, se mai arată în comunicatul de presă al IPJ Brăila. Agerpres

Citește mai departe

EVENIMENT

Suma uriașă plătită de România către UE pentru ambalajele de plastic pe care nu le reciclează: „Sunt bani pe care îi dăm pentru că nu ne facem treaba”

Publicat

suma uriașă plătită de românia către ue pentru ambalajele de

România achită anual o sumă exorbitant de mare către Uniunea Europeană (UE) pentru ambalajele de plastic pe care nu le reciclează. În acest sens, Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor s-a gândit la o metodă prin care să încerce să-i convingă pe cetățeni că este absolut necesar să recicleze deșeurile pentru a atinge ţintele de colectare şi reciclare impuse de Europa.

România, în coada clasamentului din UE la reciclare

Mai precis, suma plătită de țara noastră pentru deșeurile nereciclate este de nu mai puțin de 200 de milioane de euro pe an. Pentru ca acest lucru să nu se mai întâmple, a fost lansată prima campanie naţională de informare şi educare a publicului privind modul de reciclare a deşeurilor care se va derula timp de un an de o instituţie publică și are acordat un buget de 10 milioane…

Citește mai mult pe impact.ro

Citește mai departe