Connect with us

EVENIMENT

Două fetițe de 6 și 7 ani, agresate sexual de un bărbat. Agresorul a fost prins și arestat

Publicatarestat
arhivă foto

Două fetițe de 6 și de 7 ani au fost agresate sexual de un bărbat de 44 de ani din Galați. Fetițele au fost urmărite de bărbat până în scara unui bloc, apoi le-a pipăit în zonele intime. Agresorul a fost prins de polițiști la două zile de la incident și a fost arestat preventiv.

Agresiunea s-a petrecut sâmbătă, iar fetițele au povestit părinților clipele de coșmar prin care au trecut. Părinții fetelor au alertat poliția, care au reușit să îl identifice pe bărbat. Aceleași surse susțin că victimele nu au fost violate și că agresorul a fost prins .
Potrivit IPJ Galați, în data de 17 august s-a primit o sesizare de la o tânără care a observat un bărbat într-o ipostază indecentă în scara blocului. Ajunși la faâa locului, polițiștii au găsit un bărbat de 44 de ani, din Galați.
În urma verificărilor, au fost identificate fetițele de 6 și 7 ani.
Bărbatul le-ar fi abordat în parcul din vecinătate și, sub pretextul că le arată o pisică, le-a chemat în scara blocului. S-a întocmit dosar penal pentru agresiune sexuală”, a declarat  purtătorul de cuvânt al IPJ Galați, Gabriela Costin.

Suspectul de pedofilie a fost reținut, iar luni, 19 august, instanța a admis arestul preventiv pentru următoarele 30 zile.

Iată soluția pe scurt a Judecătoriei Galați: ”Admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi. În temeiul art. 226 alin. 1 şi 2 Cod de procedură penală, cu referire la art. 202 alin. 1 şi 3 şi art. 223 alin. 2 Cod de procedură penală, dispune arestarea preventivă a inculpatului HOTNOGU VIRGIL, cercetat pentru săvârşirea a două infracţiuni de agresiune sexuală, în concurs, fapte prevăzute şi pedepsite de art. 219 alin. 1 și alin. 2 lit. c Cod penal cu aplicarea art. 38 alin. 1 Cod penal, pe o perioadă de 30 de zile, cu începere de la data 18.08.2019, până la data de 16.09.2019.

În temeiul art. 230 alin. 1 Cod procedură penală, dispune emiterea mandatului de arestare preventivă pe numele inculpatului HOTNOGU VIRGIL. Se comunică măsura arestării preventive locului de deţinere – Centrul de Reținere și Arest Preventiv al I.P.J. Galați. În temeiul art. 272 din Cod de procedură penală, onorariul apărătorului desemnat din oficiu, în sumă de 626 lei, va fi avansat din fondul Ministerului Justiţiei către Baroul Galaţi. În temeiul art. 275 alin. 3 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Cu drept de contestaţie, în termen de 48 de ore, de la pronunţare. Pronunţată în cameră de consiliu, astăzi, 18.08.2019, ora 16,35”.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

EVENIMENT

Ministerul Sănătății a cerut Uniunii Europene 10 milioane de doze de vaccin. Cine va avea prioritate la administrare

Publicat

ministrul sanatatii tataru

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a anunţat sâmbătă că a solicitat Uniunii Europeană zece milioane de doze de vaccin anti-COVID-19, în momentul în care va fi disponibil.

“Am făcut o solicitare de 10 milioane. Am vrut să asigurăm măcar pentru 50% din populaţie. Să vedem cât vom primi de la nivelul Uniunii Europene din această cantitate cerută”, a declarat ministrul Sănătăţii în cadrul unei conferinţe de presă.

El a precizat că în primul rând vor fi vaccinaţi cei care fac parte din categoriile cele mai expuse.

“Acei lucrători care sunt personal medical, cei cu vârste extreme (copii şi bătrâni – n.r), cei care au comorbidităţi trebuie să beneficieze de acest vaccin”, a spus Nelu Tătaru. AGERPRES

Citește mai departe

EVENIMENT

Focar de coronavirus la un centru social din județul Vaslui. Instituţia a intrat în carantină după ce 28 de angajați și 48 de beneficiari s-au infectat

Publicat

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Vaslui a decis, sâmbătă, carantinarea pentru o perioadă de 16 zile a Centrului de Abilitare şi Reabilitare pentru Persoana Adultă cu Dizabilităţi din municipiul Huşi, unde 76 de angajaţi şi beneficiari au fost confirmaţi cu noul coronavirus.

Potrivit reprezentanţilor Instituţiei Prefectului Vaslui, testările în centrul respectiv au început după ce un beneficiar a fost internat pe data de 1 august cu simptomatologie tipică pentru COVID-19, acesta decedând după o zi. Rezultatul în cazul pacientului a fost pozitiv, iar Direcţia de Sănătate Publică Vaslui a demarat o anchetă epidemiologică, fiind testaţi 65 de angajaţi, dintre care 28 au sunt pozitivi şi 71 de beneficiari, dintre care 48 sunt pozitivi.

“Persoanele depistate pozitive beneficiari şi angajaţi, vor rămâne în centru. Ele vor fi evaluate clinic de medicul infecţionist şi medicul pneumolog de la Spitalul Municipal ‘Dimitrie Castroian’ Huşi, precum şi de medicul de familie care are pe listele de capitaţie beneficiarii. După evaluare, se va stabili forma de boală pe care aceştia o prezintă şi se va decide care persoane necesită internare în Spitalul Municipal de Urgenţă ‘Elena Beldiman’ Bârlad – spital suport COVID-19. Beneficiarii şi angajaţii care nu vor necesita spitalizare vor primi tratament indicat de echipa de medici evaluatori şi vor fi monitorizaţi zilnic de medicul de familie. Beneficiarii pozitivi vor fi izolaţi pe un singur palier începând cu etajul III şi toate îngrijirile necesare vor fi acordate de către angajaţii depistaţi pozitivi şi care sunt asimptomatici. Beneficiarii negativi vor fi izolaţi începând cu etajul I şi toate îngrijirile necesare vor fi acordate de către angajaţii care au test cu rezultat negativ”, au precizat reprezentanţii Instituţiei Prefectului Vaslui.

Autorităţile sanitare vor efectua anchetele epidemiologice pentru fiecare angajat, urmând să se stabilească măsurile care se vor lua pentru fiecare membru de familie al fiecărui angajat. AGERPRES

Citește mai departe

EVENIMENT

Turiști speriați de un urs în zona montană din Azuga, ajutați de jandarmi să ajungă în stațiune

Publicat

Patru turiști aflați pe traseul Azuga – Sorica, din Azuga, au cerut sâmbătă seara ajutorul jandarmilor prahoveni după ce un urs le-a ieșit în cale.

”În urma unui apel sosit prin numărul unic de urgenţă 112, echipajul de jandarmi montani aflat în serviciu din cadrul PJM Azuga, au acţionat în staţiunea Azuga, pe traseul Azuga – Pârtia Sorica și zona împădurită, pentru acordarea de sprijin unui grup de turiști (4 persoane în vârstă de aproximativ 30-40 ani), care au semnalat prezenţa unui urs care le-a blocat drumul. Persoanele în cauză au intrat în panică și au solicitat sprijinul jandarmilor montani care i-au sprijinit în coborâre în siguranță în stațiunea Azuga”, au informat reprezentanții IJJ Prahova.

Aceștia au precizat că cele patru persoane nu au avut nevoie de îngrijiri medicale de specialitate.

FOTO: arhiva

Citește mai departe

EVENIMENT

Româncă de 19 ani reținută la Roma. A furat parfumuri și produse cosmetice de mii de euro din mai multe magazine

Publicat

O româncă în vârstă de 19 ani a fost reținută la Roma, Italia, fiind acuzată că a furat produse în valoare de mii de euro din mai multe magazine.

Tânăra a fost reținută de polițiști după ce a furat 16 parfumuri și o pungă cu produse cosmetice dintr-un magazin din via Cola di Rienzo.

Anchetatorii au stabilit că ea a mai sustras zeci de produse cosmetice din două magazine situate în incinta sau în apropierea Gării Termini, potrivit publicației Secolo d’Italia.

Românca acționa alături de un copil pe care îl utiliza pentru a distrage atenția angajatelor magazinelor de unde urmau a fi furate produse.

Conform sursei citate, s-a stabilit că românca a furat bunuri în valoare totală de 3.140 de euro, majoritatea fiind recuperate și predate părților vătămate.

Sursa: secoloditalia.it

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate