Connect with us

ACTUALITATE

Două castele de apă din Buzău vor fi transformate în muzeu şi observator astronomic

Publicat

Cele două castele de apă amplasate în Parcul Crâng din municipiul Buzău vor fi reabilitate şi transformate în obiective cu caracter turistic, a anunţat miercuri Biroul de presă al Companiei de Apă Buzău.

„Primul, din cărămidă, a fost construit la sfârşitul secolului al XlX-lea, iar celălalt în anul 1936 şi nu mai sunt folosite de câteva decenii”, a declarat, pentru AGERPRES, directorul Companiei de Apă, Simona Săvulescu.

Directorul Companiei de Apă a mai declarat că a propus folosirea acestora în scop turistic.

„Cel vechi, proiectat de arhitectul de origine croată Emil Boianovici, va fi consolidat şi va găzdui un muzeu al apei, există încă echipamente vechi, documente care ar putea fi expuse de-a lungul traseului până în vârf. Iar acolo sus, privitorii vor avea parte de o panoramă interesantă a parcului şi a pădurii Crâng. În perioada următoare se va face o evaluare a rezistenţei clădirii şi apoi se va începe transformarea în muzeu”, a detaliat Simona Săvulescu.

Sursa citată a mai spus că cel de-al doilea turn va fi folosit pentru vizitare, dar şi pentru un observator astronomic, ambele investiţii urmând să fie realizate până la finalul acestui an. AGERPRES

Urmărește știrile romania24.ro pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

ACTUALITATE

Transgaz anunță un profit mai mare cu 33% în comparație cu prima jumătate a anului trecut

Publicat

transgaz

Transgaz anunţă un profit net de 177 mil. lei între ianuarie şi iunie 2022, în creştere cu 33% faţă de prima jumătate a anului trecut, potrivit Ziarului Financiar.

Transgaz (TGN), operatorul tehnic care vehiculează 90% din gazele naturale consumate în România, a înregistrat un profit net de 177,3 milioane de lei în prima parte a anului, în creştere cu 33% faţă de rezultatul din aceeaşi perioadă a anului precedent, respectiv 133,3 milioane de lei.

Conform raportului semestrial al societăţii, veniturile din exploatare înainte de activitatea de construcţii conform cu IFRIC12 şi echilibrare au ajuns la 703,9 milioane de lei, de la 701,3 milioane de lei în S1/2021.

Cheltuielile din exploatare au urcat de la 576,7 milioane de lei la 674,5 milioane de lei în S1/2022, deci un plus de 17% de la an la an.

Compania a pus în funcţiune investiţii în valoare totală de 63,5 milioane de lei în ianuarie-iunie 2022, cu 154% peste suma înregistrată în intervalul similar de anul trecut.

 

Transgaz anunță un profit mai mare cu 33% în comparație cu prima jumătate a anului trecut: a suplimentat împrumutul contractat pe 15 iulie 2020 de la Banca Românească cu suma de 153 de milioane de lei

 

Luna trecută, Transgaz a suplimentat împrumutul contractat pe 15 iulie 2020 de la Banca Românească cu suma de 153 de milioane de lei pentru acoperirea necesarului de lucru. În total, creditele ajung la 453 de milioane de lei.

Anterior, societatea a semnat un parteneriat de 626 de milioane de lei cu Fondul de Investiţii al Iniţiativei celor Trei Mări (FII3M), decizie ce permite „finanţarea unor proiecte strategice de investiţii ale Transgaz, care urmează să contribuie la securitatea energetică a României şi la tranziţia energetică în ţările membre ale Iniţiativei celor Trei Mări (I3M)”, spune Ion Sterian, director general al Transgaz.

În 2022, acţiunile TGN s-au apreciat cu 5,1%, pe tranzacţii de 76 de milioane de lei. Prin contrast, indicele BET a coborât cu 3,5%

Transgaz este deţinută în proporţie de 58,5% de statul român prin Secretariatul General al Guvernului, restul revenind altor acţionari. Capitalizarea ajunge la circa 3 miliarde de lei. MEDIAFAX

Citește mai departe

ACTUALITATE

Șeful CA al Alro Slatina: Schema de compensare a facturilor la energie este o fraudă colosală. Banii se duc la intermediari

Publicat

contor curent 3 1000x590.jpg

Schema de compensare a facturilor la energie este o “frauda… de dimensiuni colosale” consideră preşedintele Consiliului de Administraţie al Alro Slatina, Marian Năstase, care acuză că banii dați de Guvern se duc la intermediari, nu la producători.

Acesta atrage atenția într-un interviu pentru Agerpres că iarna viitoare va fi una cumplită şi românii se vor confrunta cu preţuri uriaşe la energie, fabricile se vor închide şi oamenii vor rămâne în beznă şi frig, pentru că nu îşi vor putea plăti facturile.

“Din discuţiile pe care le-am avut,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Târgul de Cariere revine la Cluj-Napoca. Vor fi disponibile mii de locuri de muncă

Publicat

targul de cariere cluj e1592916663891.jpg

Candidații din șase dintre cele mai importante orașe ale țării și capitala Republicii Moldova, Chișinău, vor fi față în față cu un posibil nou loc de muncă toamna aceasta la Târgul de Cariere. Evenimentele de recrutare vor aduce mai aproape de public numeroase companii din domenii de activitate variate, care oferă oportunități de carieră celor aflați în căutarea unui job.

Peste 70 de companii locale și internaționale au confirmat deja înscrierea oficială în „sezonul” de recrutare de toamnă, fiind parte din evenimentele organizate de Târgul de Cariere.

Reprezentanții companiilor vor…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

VIDEO FOTO. Se surpă Clujul? Gropi în asfalt pe strada Hasdeu. ”Prima stație de metrou”

Publicat

hasdeu 1 e1660757225761.jpg

Două gropi în asfalt au apărut miercuri pe strada Hasdeu din Cluj-Napoca, fiind chemate echipe de intervenție pentru remedierea situației.

Traficul este restricționat iar gropile au constituit un bun prilej de glume pentru clujeni.

”A apărut prima stație la metrou”, a spus un trecător.

”Au început lucrările la metrou? Se face stație pentru căminele studențești?” , s-a întrebat altul.

hasdeu

 

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe