Connect with us

EVENIMENT

Două instituții ale Primăriei Capitalei, amendate cu 100.000 de lei de comisarii Gărzii Naționale de Mediu

Publicat

control garda de mediu nou

Comisarii Gărzii Naţionale de Mediu (GNM) au amendat, joi, Administraţia Lacuri Parcuri şi Agrement Bucureşti (ALPAB) şi Compania Municipală Parcuri şi Grădini Bucureşti S.A (CMPGB) cu câte 50.000 de lei, pentru depozitarea neconformă a deşeurilor, potrivit unei postări pe pagina de Facebook a GNM.

Deşeurile erau depozitate într-unul dintre punctele de lucru ale administraţiei, respectiv pe un amplasament situat în Parcul Regele Mihai I, fostul Parc Herăstrău.

Celor două instituţii li s-a interzis depozitarea deşeurilor de orice fel pe spaţiul verde şi li s-a impus salubrizarea de urgenţă a amplasamentelor, subliniază reprezentanţii Gărzii de Mediu.

„Ca urmare a sesizărilor înregistrate, Comisariatul Municipiului Bucureşti al GNM a efectuat un control la unul din punctele de lucru ale ALPAB şi la CMPGB, pe amplasamentul situat în Parcul Regele Mihai I, în zona serelor din Parcul Herăstrău Vechi.

Două instituții ale Primăriei Capitalei, amendate cu 100.000 de lei de comisarii Gărzii Naționale de Mediu: Ce nereguli s-au găsit

Pe ambele amplasamente au fost identificate, pe suprafeţe întinse, depozitări semnificative de deşeuri municipale amestecate, în saci din plastic negri, abandonate, deşeuri menajere amestecate cu deşeuri reciclabile din hartie-carton, plastic şi ambalaje metalice, precum şi deşeuri vegetale sau resturi provenite din construcţii. O parte erau direct pe sol, iar o altă parte se aflau pe platforme betonate, iar depozitele măsurau între doi şi trei metri înălţime”, se arată în postarea citată.

În urma controalelor au fost impuse o serie de măsuri. Astfel, deşeurile colectate din parcurile cuprinse în aria de administrare, destinate colectării separate, tratării/depozitării temporare vor fi depozitate/ stocate exclusiv în spaţii autorizate, amenajate corespunzător, împrejmuite şi securizate, prevăzute cu platformă betonată, dotată cu rigole de colectare a eventualelor scurgeri de lichide.

De asemenea, sunt interzise depozitările de deşeuri de orice fel, pe spaţiul verde iar eliminarea/tratatarea deşeurilor de orice fel se va face numai cu societăţi autorizate din punctul de vedere al protecţiei mediului.

Două instituții ale Primăriei Capitalei, amendate cu 100.000 de lei de comisarii Gărzii Naționale de Mediu: Cum trebuie să se realizeze gestionarea deșeurilor

Gestionarea deşeurilor trebuie să se realizeze fără a pune în pericol sănătatea umană şi fără a dăuna mediului, în special fără a genera riscuri pentru aer, apă, sol, faună şi floră, fără a crea disconfort din cauza zgomotului sau a mirosurilor, fără a afecta negativ peisajul sau zonele de interes special, conform OUG 92/2021. Totodată, trebuie salubrizate amplasamentele afectate de abandonările de deşeuri.

„Pe amplasamente s-au constatat scurgeri de levigat şi disconfort olfactiv generate de depozitările de deşeuri municipale amestecate abandonate. În ambele situaţii a fost aplicată câte o amendă contravenţională în valoare de 50.000 de lei conform O.U.G. 92/2021 şi o sancţiune contravenţională complementară constând în ridicarea deşeurilor depozitate în alte zone decât cele autorizate, curăţarea terenului, precum şi eliminarea acestora conform legislaţiei de mediu în vigoare”, a precizat Marioara Artemis Gătej, comisar general al GNM. Agerpres

sursa foto: Facebook / Garda Naţională de Mediu

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Cum va fi VREMEA până la mijlocul lunii mai. Temperaturi POTRIVITE perioadei, cu unele instabilități și precipitații

Publicat

1713701683 nori si soare e1587975866868.jpg

ANM a actualizat prognoza meteo până la mijlocul lunii mai. Se anunță o perioadă cu temperaturi în general potrivite pentru data din calendar. Nu sunt excluse perioadele specifice, cu instabilitate atmosferică și precipitații abundente.

Meteorologii de la ANM au emis estimarea valorilor termice și a precipitațiilor pentru următoatrele patru săptămâni, în intervalul 22 aprilie – 20 mai 2024. Specialiștii prognozează temperaturi în general apropiate de cele…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Acțiune umanitară pentru persoanele din zonele greu accesibile ale Apusenilor. Cadouri de la copiii din Aiud, duse de ASCORi

Publicat

acțiune umanitară pentru persoanele din zonele greu accesibile ale apusenilor.

Membrii Asociației Studenților Creștin-Ortodocși Români (ASCOR) – Filiala Alba Iulia au desfășurat sâmbătă o acțiune umanitară pentru persoanele care locuiesc în zonele greu accesibile din Munții Apuseni.

Astfel, tinerii organizației studențești, însoțiți de părintele Andrei Bâldea, protopop al protoieriei Câmpeni, au vizitat peste 60 de familii din comuna Vidra, oferindu-le în dar pachete cu alimente neperisabile (făină, zahăr, ulei, paste, griș, orez și…
Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Femeie de 30 de ani, CĂZUTĂ de la înălțime, în Baciu. A fost dusă la SPITAL

Publicat

smurd masina cluj e1634720297384.jpg

O femeie de 30 de ani din Baciu a căzut de la înălțime, duminică. Aceasta a primit îngrijiri la fața locului după care a fost transportată la spital, conștientă.

„Pompierii din cadrul Detașamentului 1 Cluj-Napoca au intervenit în această dimineață, pe strada Saturn din localitatea Baciu, pentru a acorda primul ajutor calificat unei persoane care a suferit mai multe traumatisme, cel mai probabil în urma căderii de la înălțime.

Femeie de 30 de ani, CĂZUTĂ…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Ce s-ar întâmpla dacă un oraș din România ar trece la un consum full-electric: Trei scenarii legate de costurile pentru populație

Publicat

ce s ar întâmpla dacă un oraș din românia ar trece

Ce s-ar întâmpla dacă un oraș din România ar trece la un consum full-electric. Asociația Energie Inteligentă a analizat trei scenarii legate de costuri, pe care le-a adunat într-un studiu. 

Primul studiu privind convertirea energetică a unui oraș din România în full-electric, realizat de Asociația Energia Inteligentă, arată că din trei scenarii analizate (full electric, Mix energetic cu și fără termoficare), scenariul full electric ar aduce cele mai mari creșteri de costuri…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe