Connect with us

EVENIMENT

Două mașini au ars complet, în Dâmbovița, în timp ce se încerca transferul de combustibil de la una la alta

Publicat



masina flacari
arhivă foto

Două maşini au ars, luni, în localitatea dâmboviţeană Viişoara, în timp ce se încerca transferul de combustibil de la una la alta, informează ISU Dâmboviţa.

“Cele două autoturisme au ars în totalitate. A fost salvat un autoturism situat în imediata apropiere. Incendiul se pare că s-a produs la încercarea de transvazare a combustibilului de la o maşină la alta, producându-se electricitate statică”, precizează ISU Dâmboviţa.

Pentru lichidarea incendiului a intervenit Detaşamentul de pompieri Târgovişte cu o autospecială. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

EVENIMENT

FOTO: Băiat de 13 ani din Cluj transportat la spital, după impactul dintre un moped și un autoturism

Publicat

Pompierii din Cluj au intervenit, marți după amiază, la un accident rutier în care au fost implicate un moped și un autoturism, produs în localitatea Cămărașu.

”Echipele de intervenție au găsit la locul accidentului un moped și un autoturism avariate. Doi băieți, în vârstă de 13 și 16 ani, au fost consultați de către echipajul SMURD, dintre care cel de 13 ani a fost transportat la spital pentru îngrijiri și investigații de specialitate. Acesta era conștient și cooperant, prezenta traumatisme la nivelul capului și a unui membru inferior”, au informat reprezentanții ISU Cluj.

Pompierii au sprijinit acordarea primului ajutor calificat și au asigurat măsurile de prevenire a incendiilor ca urmare a scurgerilor de combustibil.

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: Copac prăbușit peste un autoturism aflat în mers, în Prahova. Doi bărbați răniți, transportați la spital

Publicat

Pompierii din Câmpina, județul Prahova au intervenit, marți după-amiază, pentru degajarea unui copac căzut peste un autoturism aflat în mers.

Au acționat un echipaj de pompieri și o ambulanță SMURD.

Potrivit ISU Prahova, în urma incidentului au fost răniți doi bărbați cu vârste de 37 și 39 de ani, aflați în mașină.

Aceștia au fost asistați medical la fața șocului, iar apoi au fost transportați la spital.

Citește mai departe

EVENIMENT

Aproape 30.000 de români vor fi testați în cadrul studiului național pentru stabilirea gradului de imunizare la COVID-19

Publicat

laborator

Ministerul Sănătății a anunțat, marți, că a finalizat Ordinul pentru aprobarea efectuării Studiului de seroprevalență a infecției SARS-CoV-2, pe teritoriul României, în cadrul căruia aproape 30.000 de persoane vor fi testate pentru stabilirea gradului de imunizare la COVID-19.

Conform documentului, studiul de seroprevalență va avea loc în perioada iunie – septembrie 2020.

”Urmărim determinarea gradului de răspândire a infecției SARS-CoV- 2 în populația României, pentru a putea fundamenta adecvat viitoarele măsuri de protecție a sănătății populației. Institutul Național de Sănătate Publică va coordona tehnic proiectul, va prelucra și va analiza datele, astfel încât în luna septembrie să avem primele rezultate. Conform estimărilor, un numar de 29019 de seruri reziduale urmează să fie colectate si investigate. În acest sens vom aloca institutului 1,6 milioane de lei pentru achiziția de kituri, reactivi etc”, a declarat Nelu Tătaru, ministrul Sănătății.

Studiul de seroprevalență va include seruri reziduale recoltate de la persoane din toate grupele de vârstă, care se prezintă conjunctural pentru recoltări de analize la laboratoarele din fiecare județ pe durata perioadei de înrolare și care vor fi selectate cu pas de eșantionare.

Vor fi persoane fără semne și simptome de boala infecțioasă, în conformitate cu prevederile legale și care își vor exprima consimțământul informat de participare la studiu.

Direcțiile de sănătate publică vor selecta la nivelul fiecarui județ și a municipiului București un număr de 3-5 laboratoare care vor participa la studiu. Sunt laboratoarele proprii si/sau laboratoare externalizate ale spitalelor județene, care deservesc ambulatorul de specialitate, alte laboratoare publice sau private care furnizează servicii pentru pacienți neinternați, laboratoare cu adresabilitate mare (peste 1000 probe/săptămână sau peste 40000 probe/an)

Nu vor fi selectate în studiu laboratoarele proprii sau externalizate ale spitalelor de boli infectioase, ale centrelor de transfuzii, ale spitalelor COVID sau ale spitalelor de pneumoftiziologie TBC sau laboratoare care deservesc cu predilecție aceste tipuri de spitale.

Studiul de seroprevalenta va fi realizat cu respectarea deplina a principiilor si regulilor de etica si a confidentialitatii datelor cu caracter personal. Acest studiu este avizat de Consiliul Științific al Institutului Național de Sănătate Publică – Comitetul de Etică a Cercetării.

Ordinul pentru aprobarea efectuării Studiului de seroprevalență a infecției SARS-CoV-2, pe teritoriul României va fi publicat în Monitorul Oficial.

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: Român rănit GRAV după ce a sărit în apă de pe stânca Durdle Door din Dorset, Marea Britanie

Publicat

Un român a fost rănit grav după ce a sărit sâmbătă în apă de la o înălțime de 200 de metri, de pe stânca Durdle Door din Dorset, Marea Britanie. Potrivit Ministerului Afacerilor Externe, în prezent starea lui este “stabilă”.

Mass-media locale au relatat că mai multe persoane au fost rănite, sâmbătă, după ce au sărit de pe stânca Durdle Door din Dorset.

Potrivit MAE, Ambasada României la Londra s-a autosesizat ca urmare a acestor informaţii şi a întreprins demersuri pe lângă autorităţile locale în regim de urgenţă pentru a obţine informaţii suplimentare privind cetăţenia, identitatea şi starea de sănătate a persoanelor afectate.

Conform datelor comunicate de către autorităţile locale prin intermediul Biroului Ataşatului pentru Afaceri Interne din cadrul ambasadei, printre persoanele afectate în acest incident se află şi un cetăţean român. Acesta a fost transportat în stare gravă la o unitate medicală, starea sa fiind stabilă la acest moment, a precizat MAE.

Ambasada României la Londra este în dialog cu autorităţile locale şi cu familia persoanei în cauză, fiind pregătită să acorde asistenţa consulară necesară în funcţie de solicitări.

 

Potrivit publicației The Sun, patru bărbați au fost răniți sâmbătă, după ce au sărit în apă de pe stânca înaltă de 200 de metri.

În urma incidentului autoritățile au intervenit la fața locului cu două elicoptere, iar sute de oameni care se aflau pe plajă au fost evacuați.

Sursa foto, video: The Sun; MadMantisTV

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate