Connect with us

EVENIMENT

Două minore au rămas orfane de tată, după ce acesta a fost omorât cu brutalitate de un cioban. Ce pedeapsă a primit criminalul

Publicat

arestat catuse
Un conflict între doi ciobani, izbuncit de la niște baloți de paie, s-a sfârșit tragic: unul dintre ei a fost omorât în bătaie, două fete au rămas orfane de tată, iar criminalul a fost condamnat la 6 ani și 6 luni de închisoare cu executare, pentru omor.

Crima s-a petrecut în luna august a anului 2019, la o stână din Sibiu. La sfârșitul lui martie 2020, Tribunalul Sibiu a dat o primă sentința, dar în urma apelului, dosarul s-a mutat pe rolul instanței superioare, la Curtea de Apel Alba Iulia.

Momentan, L.Ilie, bărbatul condamnat pentru omor se află încarcerat la Penitenciarul Aiud.

Ce s-a întâmplat în seara de 11 august 2019, potrivit motivării Tribunalului Sibiu

Între L. Ilie și victima, C.N. exista un conflict mai vechi. Ilie, alături de fratele său își pășteau oile pe terenuri învecinate cu C.N. Cel din urmă l-a acuzat pe Ilie la un moment dat că din fânul cosit, acesta ar fi sustras mai multe cantități, iar din acest motiv, între cei doi au existat mai multe conflicte verbale.

În seara crimei, în jurul orei 22.00, L. Ilie s-a dus să îi ducă mâncare fratelui său, care se afla în relații bune cu C.N și chiar în acea seară se aflau împreună la stână.

În momentul în care Ilie a ajuns la stână, C.N. a început să se certe cu acesta, a luat un topor în mână și s-a îndreptat către bărbat.

Atunci, Ilie l-a deposedat pe acesta de topor și l-a lovit pe C,N cu coada toporului de vreo două ori peste cap, se arată în motivarea Tribunalului Sibiu, dar după ce a aruncat arma nu s-a rezumat la atât.

”După ce a dezarmat victima, inculpatul s-a îndreptat spre mașina sa de unde a luat bâta din lemn pe care o folosea la oi și a revenit spre zona în care se afla persoana vătămată C.N.”, se mai arată în documentul citat.

L.Ilie l-a lovit pe bărbat cu bâta în cap de mai multe ori și mai mult de atât, după ce victima a căzut la pământ, acesta a continuat să îl lovească.

L-a lovit în piept, pe spate, în zona mâinilor, peste picioare, până când bâta s-a rupt în mai multe bucăți.

La fața locului se aflau și fratele inculpatului, alături de un alt bărbat. Deși cei doi au vrut să intervină, pentru a-l calma pe Ilie, când au văzut violența de care dă dovadă, au fugit de la fața locului.

”….ar fi intervenit pentru a aplana conflictul dintre cei doi, însă ulterior, văzând manifestările deosebit de violente ale inculpatului (care lovea în mod repetat și cu putere victima, inclusiv după ce aceasta se prăbușise la pământ) și observând că după ce i s-a rup bâta inculpatul a pus mâna pe topor, de frică au fugit de la locul faptei”, se arată în motivarea instanței din Sibiu.

După ce și-a bătut cu bestialitate victima, bărbatul a plecat de la fața locului.

Inițial nu a recunoscut fapta și a încercat să ascundă adevărul

Noaptea, cuprins de remușcări a vrut să sune la 112, dar nu a dus la bun sfârșit apelul. Decesul victimei a fost anunțat de cei doi martori, în dimineața zilei de 12 august.

Potrivit medicilor legiști, victima a suferit hemoragie internă și externă, fracturi multiple la oasele feței și la coaste.

”Inițial, inculpatul L. Ilie nu a recunoscut comiterea faptei, arătând că nu a exercitat acte de agresiune asupra victimei, negând faptul că în seara precedentă ar întâlnit victima și că ar fi avut vreun conflict violent cu aceasta și precizând că nici nu a atins-o (nici măcar a doua zi dimineață când fratele său l-a anunțat despre decesul persoanei vătămate C. N. și au mers împreună la locul unde a fost identificat cadavrul victimei).

Referitor la faptul că atât pe mâini cât și pe haine avea urme de sânge, inculpatul a declarat că în ziua precedentă a curățat cu un briceag copitele ovinelor, iar acel sânge provine de la animalele sale”, se arată în documentul citat.

Însă afirmațiile au fost contrazise de probele preluate de anchetatori, care au demonstrat că urmele de sânge erau ale victimei.

”Ulterior, fiind reaudiat în data de 4.09.2019 și în data de 30.10.2019, inculpatul L. Ilie a recunoscut că  în noaptea de 11/12.08.2019 a exercitat multiple acte de agresiune asupra persoanei vătămate C. N., precizând însă că s-a manifestat violent întrucât a fost nevoit să se apere, persoana vătămată fiind cea care a provocat conflictul, luând toporul în mână și sărind la bătaie.

Totodată, inculpatul susține că acest conflict violent pe care l-a avut cu persoana vătămată C.N. a durat foarte puțin – aproximativ 15 minute, după care el s-a urcat în mașina sa și a plecat” se mai arată în motivarea instanței.

Cum a judecat Tribunalul Sibiu cauza

Instanța a reținut că bărbatul a uzat de procedura recunoașterii învinuirii și nu a mai cerut să fie administrate alte probe. De asemenea, s-a reținut în favoarea inculpatului scuza provocării.

”Instanța a ținut cont de împrejurările și modul de comitere a infracțiunii, precum și mijloacele folosite, de starea de pericol creată pentru valoarea ocrotită, de natura și gravitatea rezultatului produs ori a altor consecințe ale infracțiunii – omor față de victima C.N., de motivul săvârșirii infracțiunii și scopul urmărit, de faptul că nu are antecedente penale, că în cursul procesului a avut o atitudine sinceră, în fața instanței de judecată recunoscând fapta comisă, de aspectul potrivit căruia a săvârșit fapta pe fondul consumului de alcool, cetățean român, studii 10 clase, căsătorit, are o fiică, ocupație cioban.

Conform referatului de evaluare, efectuat de Serviciul de Probațiune Alba, perspectivele de reintegrare în societate sunt puternic condiționate de îmbunătățirea capacității de autocontrol comportamental și exprimare constructivă a furiei, responsabilizarea și implicarea în activități constructive”, se mai arată în document.

Pedeapsa

Pe lângă cei 6 ani și 6 luni de închisoare, bărbatul a mai fost obligat la plata a 736 lei, ( câte 368 lei lunar pentru fiecare minoră), către cele două fiice ale bărbatului ucis, până când acestea devin majore.

Mai mult, a fost obligat la plata a 42.500 de euro, daune morale către cele două fete, mama și surorile victimei.

Sentința a fost dată în 25 martie 2020, iar în urma apelului, dosarul a ajuns la Curtea de Apel Alba Iulia, unde primul termen se va judeca în 12 mai.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Plafonarea tarifelor la polițele RCA, prelungită. Ministrul Finanțelor: Din 10 milioane de vehicule doar 7 sunt asigurate

Publicat

trafic spre floresti.jpeg

Plafonarea tarifelor la polițele RCA va fi prelungită, anunță Ministrul Finanțelor Publice, Marcel Boloș.

Propunerea a fost pusă în transparență publică, având în vedere că măsura de plafonare expiră la finalul acestei luni.

Plafonarea tarifelor la polițele RCA, prelungită. Ministrul Finanțelor: Din 10 milioane de vehicule doar 7 sunt asigurate

„Vă anunț că am publicat în transparență o propunere de prelungire a plafonării tarifelor RCA până…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Vânzarea țigărilor electronice către minori, interzisă. Unde este interzis fumatul. Legea a fost promulgată

Publicat

vânzarea băuturilor energizante și a țigărilor electronice către minori ar

Legea prin care vânzarea țigărilor electronice către minori este interzisă a fost promulgată de președintele Klaus Iohannis. Actul normativ modifică și completează Legea nr. 201/2016 și Legea nr. 349/2002.

Noua legislație extinde interzicerea vânzării către tinerii cu vârsta sub 18 ani și interzicerea comercializării prin automate

pentru

  • ţigaretele electronice
  • flacoanele de reumplere pentru ţigarete
  • dispozitivele electronice pentru încălzirea tutunului.

Ce prevede…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Tânăr din Alba Iulia, prins băut la volan în județul Hunedoara. Ce alcoolemie avea

Publicat

tânăr din județul alba, reținut după ce a fost oprit

Un tânăr de 29 de ani din Alba Iulia a fost prins băut la volan, pe un drum din județul Hunedoara. Polițiștii i-au deschis dosar penal.

Acesta a fost identificat în trafic, marți seara, în jurul orei 20.20, pe strada Republicii din municipiul Brad. Conducea un autoturism.

În urma testării conducătorului auto cu aparatul alcooltest, a rezultat o valoare de 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat, potrivit IPJ Hunedoara.

Polițiștii municipiului Brad au întocmit dosar de cercetare…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Irina Rimes își aduce ”Sufrageria” la Cluj-Napoca. Artista, în concert la Casa de Cultură a Studenților

Publicat

irina rimes @ sala palatului 051 1.jpg

Începând cu 28 martie, Irina Rimes transformă România în scena și locul ei de joacă, mai exact în ”Sufrageria Irinei”. Muzica plină de emoție, atmosfera plină de bucurie și profunzimea versurilor artistei vor fi prezente în fiecare colț, deoarece Irina Rimes pleacă într-un turneu oficial, iar prima oprire va fi la Cluj-Napoca.

Irina Rimes își aduce Sufrageria la Cluj-Napoca. Artista, în concert la Casa de Cultură a Studenților

”Așadar, dacă vrei să auzi live…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe