Connect with us

EVENIMENT

UPDATE: Un tânăr de 22 de ani și un adolescent de 15 ani au murit într-un cumplit accident pe DN 7 în Dâmbovița

Publicatarhiva foto

Două persoane au murit într-un cumplit accident produs, vineri după-amiază, pe DN 7, în județul Dâmbovița, după coliziunea dintre un autoturism și un camion. 

Potrivit Centrului INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române, accidentul s-a produs pe DN 7 București – Găești, pe raza localității Lungulețu din județul Dâmbovița.

UPDATE: Potrivit IPJ Dâmbovița, din primele date în accident au fost implicate un autoturism și un ansamblu de vehicule rutier (TIR), condus de un bărbat de 32 de ani.

În urma impactului, două persoane au decedat, respectiv șoferul autoturismului, un tânăr de 22 de ani și pasagerul de 15 ani.

Politistii efectuează cercetarea la fata locului, urmând sa stabilească cu exactitate toate împrejurările producerii evenimentului rutier.

Conform sursei citate, traficul se desfășoară pe un fir, prin dirijarea polițiștilor, în vederea efectuării cercetărilor la locul accidentului.


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

EVENIMENT

FOTO: Incendiu la un service auto din București. Pericol de extindere la clădirea vecină. O persoană a suferit arsuri

Publicat

Un incendiu a izbucnit, sâmbătă la amiază, la un sevice auto din București, cu pericol de extindere la o clădire din apropiere. O persoană a suferit arsuri la nivelul feței.

Potrivit ISU București – Ilfov, incendiul a izbucnit la un service auto de pe Aleea Bistricioara din sectorul 2 al Capitalei.

La fața locului intervin pompierii militari cu 6 autospeciale de stingere, un echipaj SMURD și un echipaj de descarcerare.

Conform sursei citate, incendiul se manifesta pe o suprafață de apeoximativ 400 de metri pătrați.

Pompierii acționează pentru a opri propagarea la o clădire cu etaj, aflată lângă service-ul auto.

Citește mai departe

EVENIMENT

Chef în Voluntari – Ilfov, spart de polițiști. Amenzi usturătoare pentru petrecăreți

Publicat

arhiva foto

Zeci de persoane au fost amendate de polițiștii din Ilfov, vineri seară, după ce, prin apel la 112 a fost anunțat faptul că mai multe persoane participau la o petrecere, fără respectarea măsurilor de protecție.

Potrivit OPJ Ilfov, vineri seară, polițiștii orașului Voluntari împreună cu efective din cadrul Serviciului de Acțiuni Speciale Ilfov au întrerupt o petrecere privată care se desfășura într-un imobil din orașul Voluntari.

La petrecere care participau mai multe persoane, fără a fi respecte masurile de protecție sanitară si interdicțiile impuse de autorităti.

Conform sursei citate, sesizarea a fost făcută în jurul orei 21.00, prin apel la numărul unic 112.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au identificat 28 de persoane, acestea fiind sancționate contravențional cu amenzi în valoare de 12.000 lei, conform Legii 55/2020.

Citește mai departe

EVENIMENT

Fost director în Primăria Capitalei, condamnat DEFINITIV la 6 ani închisoare pentru mai multe fapte de CORUPȚIE

Publicat

inchisoare, penitenciar, gratii

Mădălin Dumitru, fost director al Direcţiei Generale Infrastructură şi Servicii Publice (DGISP) din Primăria Capitalei, a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Bucureşti la 6 ani închisoare cu executare pentru săvârşirea mai multor infracţiuni de corupţie.

Trimis în judecată în decembrie 2014 de DNA, Mădălin Dumitru a primit în iunie 2019 la instanţa de fond – Tribunalul Bucureşti – o pedeapsă de 3 ani închisoare cu suspendare, însă la judecarea apelului, CAB a desfiinţat sentinţa primei instanţe şi i-a aplicat fostului director o condamnare definitivă de 6 ani închisoare cu executare.

Infracţiunile pentru care a fost condamnat Mădălin Dumitru sunt: luare de mită, trafic de influenţă; efectuare de acte de comerţ incompatibile cu funcţia; participaţie improprie la delapidare, în formă continuată; abuz în serviciu; fals în înscrisuri sub semnătură privată; instigare la spălare de bani; fals în declaraţii.

Judecătorii au mai dispus confiscarea de la acesta a unor sume de bani – 538.047 lei şi 65.000 de euro.

O parte din acuzaţii de referă la faptul că Mădălin Dumitru nu a trecut în declaraţiile de avere venituri de ordinul a sute de mii de euro, obţinute din închirieri de imobile şi vânzarea unor bunuri şi acţiuni la firme.

Potrivit DNA, în calitate de director al DGISP din cadrul Primăriei Capitalei – funcţionar public cu atribuţie de conducere în cadrul autorităţii publice locale, deşi avea obligaţia de a-şi declara averea, Mădălin Dumitru a făcut declaraţii necorespunzătoare adevărului cu privire la veniturile realizate în perioada 2008 – 2013.

Astfel, în declaraţia de avere din data de 4 noiembrie 2008, acesta nu a menţionat venituri de 150.000 de euro obţinute ca urmare a încheierii unui antecontract de vânzare – cumpărare pentru un teren de 217 mp, situat în Bucureşti.

Venituri uriașe, nedeclarate în declarația de avere

De asemenea, în declaraţia de avere din data de 4 noiembrie 2010, el nu a trecut venituri de 90.200 lei obţinute din cesionarea părţilor sociale la firma SC Magistral SRL, al cărei reprezentant era.

În declaraţia de avere din data de 10 iunie 2013, Mădălin Dumitru nu a declarat veniturile obţinute din închirierea unui imobil situat în oraşul Voluntari (5.500 euro pentru anul 2012, 11.100 euro pentru ianuarie – iulie 2013). În aceeaşi declaraţie de avere, el a declarat, în fals, venituri în sumă de 500.000 lei şi 150.000 euro obţinute ca urmare a încheierii a trei antecontracte de vânzare – cumpărare şi nu a declarat 8 ceasuri (Longines, Mont Blanc).

Director la Primăria Capitalei și administrator la două societăți comerciale

După numirea în funcţia de director la Primăria Capitalei, spun procurorii, Mădălin Dumitru a continuat să efectueze acte de administrare la două firme unde era acţionar – SC Precon SRL şi SC Magistral SRL, atât în mod direct, cât şi prin intermediul altor persoane, fiind în continuare factorul de decizie în cadrul acestora.

Astfel, Mădălin Dumitru era cel care stabilea strategia de dezvoltare a firmelor indicând administratorului/ directorului general proiectele ce trebuie dezvoltate, oportunităţile de afaceri, termenii ofertelor şi termenii contractelor încheiate de cele două societăţi, precum şi ordinea de prioritate a plăţilor.

Procurorii au mai stabilit că Mădălin Dumitru identifica posibilii clienţi ai celor două firme, discuta cu aceştia, le solicita întâlniri cu persoane din conducerea celor două societăţi şi însoţea clienţii la sediul firmelor.

Conform DNA, ca urmare a exercitării acestor activităţi incompatibile cu funcţia de director în Primăria Capitalei, Mădălin Dumitru a obţinut foloase materiale necuvenite care constau în: suma de 48.000 lei ridicată din casieria SC Precon SRL de către administrator, la solicitarea sa şi depusă de acesta într-un cont; costurile suportate de SC Precon SRL pentru angajarea unui şofer personal, respectiv retribuţia acestuia; costurile suportate de SC Precon SRL pentru asigurarea folosinţei mai multor autoturisme – Chrysler Grand Voyager, Audi A5 şi Audi Q7 (rate de leasing, asigurări, taxe, cheltuieli de întreţinere), dar şi costurile aferente abonamentelor telefonice pentru posturile utilizate de el şi fiul său.

S-a stabilit, de asemenea, că au fost obţinute foloase şi pentru alte persoane, reprezentând salarii aferente perioadei octombrie 2010 – mai 2013 (213.900 lei) şi costurile aferente asigurării folosinţei mai multor autoturisme.

Mădălin Dumitru, trimis în judecată şi pentru săvârşirea unor fapte de corupţie – luare de mită şi abuz în serviciu, dar şi infracţiuni economice

Astfel, spune DNA, în perioada 2009 – 2014, în calitate de director general în cadrul Direcţiei Generale Infrastructură şi Servicii Publice din Primăria Capitalei, preşedinte al comisiilor de evaluare, preşedinte al comisiei de recepţie a lucrărilor, Mădălin Dumitru a pretins şi primit, de la o societate comercială, foloase necuvenite de peste 9.200 lei, constând în efectuarea unor lucrări de reparaţii/ renovare/ instalaţii, materialele necesare şi obiecte electrocasnice pentru a-şi exercita influenţa în vederea atribuirii, derularea în bune condiţii a contractelor şi pentru a aproba decontarea unor lucrări neefectuate.

De asemenea, prin recepţionarea unor lucrări neefectuate la obiectivul “Refacerea şi consolidarea structurii de rezistenţă a Pasajului denivelat suprateran Băneasa”, Mădălin Dumitru a creat premisele decontării de lucrări neefectuate în sumă de 372.636 lei fără TVA, respectiv la articolul deviz “Parapet metalic direcţional zincat”, fiind decontaţi în plus 701 metri parapet nepus în operă.

În aceeaşi perioadă, Mădălin Dumitru a primit de la reprezentantul unei societăţi comerciale două autoturisme – Mercedes şi BMV X6, precum şi suma de 20.000 lei, în vederea obţinerii, pentru acesta, de lucrări în subcontractare, avize/aprobări şi efectuării plăţilor la timp.

Pentru acelaşi motiv, inculpatul a primit de la reprezentanţii a două societăţi comerciale foloase necuvenite în valoare de 68.000 euro, precum şi subcontractarea de lucrări către firmele controlate de el, acordarea cu titlu gratuit a unui autoturism pentru o rudă a sa şi suportarea lucrărilor efectuate, în valoare de 49.600 lei, la imobilele familiei.

Pentru a ascunde provenienţa sumelor de bani primite ca urmare a traficului de influenţă exercitat, Mădălin Dumitru a solicitat întocmirea unui contract ce atesta, în mod nereal, existenţa unui raport comercial între două societăţi comerciale. Pentru a justifica presupusele relaţii comerciale, facturile fiscale au fost emise de una dintre firme către cealaltă, contravaloarea fiind achitată de una din societăţi, deşi beneficiarul real al lucrărilor era Mădălin Dumitru.

În plus, pentru derularea în bune condiţii a contractelor încheiate cu Primăria Capitalei, la solicitarea lui Mădălin Dumitru, o societate comercială a încheiat contracte cu firmele pe care acesta le administra în fapt şi a efectuat plăţi nedatorate către acesta.

Totodată, pentru a disimula provenienţa şi beneficiarul banilor, Mădălin Dumitru a determinat două persoane să întocmească documente prin care să creeze un circuit fictiv al banilor. Agerpres

Citește mai departe

EVENIMENT

Un incendiu violent a cuprins o casă din localitatea Breaza, județul Prahova

Publicat

arhiva foto

Un incendiu violent a izbucnit, sâmbătă dimineață, la o locuință din localitatea Breaza, județul Prahova.

Potrivit ISU Prahova, la sosirea echipajelor de pompieri incendiul se manifesta violent, pe o suprafață de aproximativ 70 mp.

La fatța locului au fost mobilizate trei autospeciale de stingere, iar în sprijin au intervenit cu o autospecială pompierii din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență din localitate.

 

Citește mai departe